Faizin hesaba geçmesi doğrultusunda talimat verdiyseniz, vadeli mevduatın vadesi dolduktan sonra, istediğiniz zaman işleyen faizi çekebilirsiniz. Bu para çekme işlemi, ana paranıza içinde bulunulan dönemde faiz işlemesini engellemez. Vade sonunda para çekmeniz durumunda faiz kaybınız olmayacaktır.
Vadeli hesaplardan vade süresi boyunca para çekilemez; vade dolduğunda müşterinin onayı varsa vade yenilenir veya para hesaptan çekilebilir. Süresi dolmadan para çekilmek istendiğinde vade bozulmuş olur ve faiz kazancı ortadan kalkar. Vadeli hesap, şirketler için risksiz yatırım araçlarıdır.
Vadeli Türk Lirası Mevduat Hesabınız; vade bitiminde aksine bir talimat vermediğiniz sürece, otomatik olarak bir önceki vade süresi kadar yenilenir.
Vadeli Hesaptan Nasıl Para Çekilir? Hesabın vade başlangıç tarihinden itibaren 7 gün sonrasında hesaptan para çekilişi ürün için belirlenen asgari bakiyenin altına düşmemek koşulu ile hesaptan para çekilebilir.
92 - 400 gün arası vadeler arasında açılabilir. (Seçeceğiniz hesabın çeşidine göre değişir) Hesaptaki anaparanız enflasyona karşı değer kaybetmez.
İlgili 37 soru bulundu
Hoş geldin faizi süresi bittikten sonra hesabınızdaki bakiyeye göre avantajlı faiz oranlarından yararlanırsınız. Faiz oranlarını buradan görebilirsiniz. Faiz oranı toplam bakiye büyüklüğüne göre hesaplanır.
Vadeli mevduat hesapları, düşük riskli bir yatırım aracı olarak kabul edilir ve birçok yatırımcı tarafından tercih edilir.
Faizin hesaba geçmesi doğrultusunda talimat verdiyseniz, vadeli mevduatın vadesi dolduktan sonra, istediğiniz zaman işleyen faizi çekebilirsiniz. Bu para çekme işlemi, ana paranıza içinde bulunulan dönemde faiz işlemesini engellemez. Vade sonunda para çekmeniz durumunda faiz kaybınız olmayacaktır.
Orta vadeli mevduatlar olarak bilinen aylık vadeli mevduat hesapları, hesabınızdaki paranın 32 gün boyunca değerlendirilmesini ve faizi ile birlikte anaparaya eklenerek birikiminizin büyümesini sağlayan hesaplardır.
Standart Vadeli Mevduat Hesabı'na vade boyunca yeni para eklenemez, ancak yeni bir hesap açılabilir. Standart Vadeli Mevduat Hesabı'ndaki tutar, vadenin son gününde çekilmediği takdirde, o gün Enpara.com'da geçerli olan faiz oranıyla, talimat yoksa aynı vadeyle, talimat varsa belirlenen yeni vadeyle yenilenir.
Bu bağlamda ilk olarak 32 günlük faiz hesaplaması: Bir kişinin 10.000 TL tutarındaki anaparasını %19 yıllık faiz oranıyla günlük faize yatırdığı düşünülür. Söz edilen bu örnekteki değerlerle 32 günlük faiz getirisi hesaplandığı takdirde ulaşılan tutar yaklaşık olarak 158 TL'dir.
Vadeli Mevduat ve e-Mevduat Hesabınızı Mobil ve İnternet Bankacılığı kanallarımız aracılığıyla kapatabilirsiniz. Ancak, vade gününden önce hesabınızı kapatmanız durumunda vadeli hesabınız bozulur ve faiz kazanamazsınız.
Vadeli hesaba istenildiği zaman para yatırılabilir ya da para çekilebilir. Ancak günlük faiz işleyen mevduat hesapları dışında para çekme/yatırma işlemi genel olarak vadenin bozulmasına, bu durum da faiz getirisi elde edilememesi veya bir kayıp yaşanmasına sebep olabilir.
Kredi kartı akdi faiz günlük mü işler aylık mı? Kredi kartı dönem borçları için dikkate alınan akdi faiz oranı uygulaması, günlük işler.
Vadeli hesaplardan vade süresi bitmeden para çekilebilir ancak faiz getirisi elde edilemez. Vadeli hesabın açılmasının ardından 7 gün geçmelidir, vade süresi dolmadan da belirtilen paranın altına düşülmeden para çekilebilir.
Günlük Faiz Getirisi = (Anapara / 100) x (Faiz Oranı / 365) x Gün Sayısı Aylık Faiz Getirisi = (Anapara / 100) x (Faiz Oranı / 12) x Ay Sayısı
Vadeli hesap, yatırılan paranın belirli bir zaman içinde faiz getirisi sağladığı bir mevduat hesabı çeşididir. Vadeli hesapta, hesaba yatırılan ana para; 1 ay, 3 ay, 6 ay veya 1 yıl gibi belirli periyotlarda belirlenen faiz oranı kadar getiri sağlar.
Vadeli hesap ile ekstra getiri sağlanabilir
Anapara kaybı riski taşımayan yatırım araçlarının başında gelen standart vadeli hesap aracılığıyla müşteriler belirli oranda kazanç sağlar. Dolayısıyla vadeli mevduat hesabı, güvenli bir getiri sağlama yöntemi olarak tanımlanabilir.
Vadeli hesap, içerisindeki mevduatın belirli vade süreleri dahilinde işlem gördüğü bir hesaptır. Aylık ya da yıllık olarak çeşitli vade seçenekleri sunulur ve istediğiniz vade süresini seçebilirsiniz. Seçtiğiniz vade süresi, faiz oranını ve buna bağlı olarak kazanacağınız getiriyi etkiler.
Vade, bir borcun ya da yatırımın önceden anlaşılan geri ödeme tarihidir. Genellikle kredi ve mevduat işlemlerinde kullanılan vade; ticarette ödemelerde, tahvil ve bono yatırımlarında anaparanın tamamının ödeneceği tarihtir.
Risksiz bir yatırım aracı olan vadeli mevduat herkes için uygun bir tercih. Vade sonunda elde edilen getir henüz yatırımın başında dahi bellidir. Çoğu yatırım aracının aksine anaparada kayıp yaşama ihtimali olmadığı için özellikle parasal kayba uğramayı göze alamayanların tercih etmesi için elverişlidir.
Yapılan açıklamada, "Vadesiz mevduat hesabına yatırılan paranın faiz gibi dinen meşru olmayan işlemlerde kullanılması da söz konusu olabileceğinden, bu hususta meşru seçenekler olduğu sürece, zorunluluk olmadıkça paranın böyle bir hesapta tutulması dinen uygun değildir." ifadesine yer verildi.
Vadeli hesabınızın vadesi dolmadan para çekmeniz mümkün fakat paranız aynı meblağda işletilemeyeceği için vade anlaşması bozulmuş olur ve faiz getirisi elde edemezsiniz. Örneğin bir yıllık açılan bir vadeli mevduat hesabından bir yıl bitmeden para çekerseniz, faiz kazancınız olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri