QLED TV'ler, kuantum nokta teknolojisini kullanarak, daha yüksek parlaklık ve daha geniş renk yelpazesi sunar. Ayrıca, QLED TV'ler, daha yüksek kontrast oranı ve daha uzun ömürlü bir ekran sunar.
Aynı logonun ekranın aynı yerinde tekrar tekrar görüntülenmesi Ekran Yanması için yeterli ortamı oluşturur. QLED TV'ler, Ekran Yanması korkusu yaşamadan içeriklerinizi uzun süre kesintisiz bir şekilde izleyebilme avantajı sunar ve bu genellikle daha uzun bir TV kullanım ömrü sunar.
QLED TV'ler,kuantum nokta tabakalarının ışığı emerek ve yalayarak renkleri oluşturması nedeniyle LED TV'lerde artık az görülen bir sorun olan ışık sızması sorununu da minimize eder. Bu, daha homojen bir arka aydınlatma ve daha dengeli bir görüntü sağlar. QLED TV'ler, düşük giriş gecikmesine sahiptir.
QLED televizyonlar, organik bileşenlerin kullanılmadığı için OLED'lere kıyasla ekran yanması sorunu yaşamazlar. OLED televizyonlar ise statik görüntülerin uzun süre boyunca ekranda kalması durumunda ekran yanması sorunu yaşayabilir.
Eğer parlaklığı, renk doğruluğunu ve geniş bir renk gamını önemsiyorsanız, QLED televizyonlar sizin için daha iyi bir seçim olabilir. Ancak, daha yüksek kontrast oranları ve daha derin siyahlar istiyorsanız OLED televizyonları tercih edebilirsiniz.
İlgili 19 soru bulundu
Qled'in renkleri oldukça pastel parlak ve yapmacık renklerdir. Daha Gerçekçi renkleri oled verir. 3. Maksimum kullanım ile 20 yıllık panel ömrü oldukça iyi bence. Eskidenmis o 20 yıl bir elektronik eşyanın kullanılması.
OLED TV'lerin dezavantajları arasında daha yüksek fiyata sahip olması, ekranın yanma riski ve daha az parlaklık yer alır. QLED TV'lerin avantajları arasında daha geniş bir renk yelpazesi, daha yüksek parlaklık ve daha uzun ömürlü bir ekran yer alır.
Panel ömrü daha kısadır. Yapılan araştırmaya göre OLED TV'lerin panel ömrü ortalama 15.000 saat iken standart bir LED TV 100.000 saattir.
Çok az miktarda beyaz sirkeyi, suyla karıştırarak Mikrofiber bezi bu hazırladığınız suya hafifçe daldırıp sıktıktan sonra ekranı nazik bir şekilde silebilirsiniz. Teknolojik cihazların ekranını temizlerken, mutlaka mikrofiber bez kullanın.
QLED televizyonlar ise, LCD teknolojisine benzer şekilde çalışırken daha ileri bir LED aydınlatma sistemine sahiptir. Bu sayede, daha parlak renkler ve daha yüksek bir kontrast oranı elde edilir. QLED televizyonlarda ayrıca, bazı modellerde yer alan yerleşik bir akıllı özellikler de bulunur.
OLED TV: Üst seviyede renk doğruluğu, kontrast yüksekliği, geniş izleme açısı ve bulanıklığa yer verilmeyen bir görüntü sunmasıyla OLED TV'ler, bugün en iyi teknik özelliklere sahip ürünler olma özelliği taşıyor.
Eğer Google Asistan veya Chromecast gibi özelliklerden faydalanmak istiyorsanız veya daha geniş bir uygulama mağazası arıyorsanız, Android TV sizin için daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak, sadece internete bağlanabilen ve temel işlevleri yerine getiren bir televizyon istiyorsanız, Smart TV de yeterli olabilir.
En İyi TV Markaları
Televizyon dünyasında öne çıkan markalar arasında Samsung, LG, ve Sony öne çıkıyor. Bu markalar, kaliteli ürünleri ve güvenilir performansları ile bilinir. Özellikle Samsung'un QLED serisi, LG'nin OLED modelleri, ve Sony'nin BRAVIA serisi, piyasadaki en iyi televizyonlar arasında yer alıyor.
LED TV'ler uzun ömürlü ve dayanıklıdır. LED TV'ler kontrast, net görüntü, gerçekçi 3D ve benzeri konularda daha iyidir. LED TV'lerde görüntü netliğini kaybetmemek adına LED televizyon alırken 100 Hz'nin üstündeki modeller tercih edilmelidir.
Bu türden ilk üretici nakliye TV'leri Sony'nin 2013 yılında bu teknolojiye yönelik ticari markası Triluminos'tur.
LG ve Samsung firmaları kendi geliştirdikleri teknolojiyi belirtmek adına, var olan kısaltmanın başına bir harf ekleyerek üst segment televizyonlarını satışa sunuyor. LG'nin amiral gemisi televizyonları OLED ismini alırken Samsung en üst seviye televizyonlarına QLED adını veriyor.
QLED TV'ler daha geniş bir renk aralığında görünebilir ve her bir tonu daha gerçekçi renklerde gösterir. Direct Full Array gibi siyah seviyesi teknolojileriyle bir araya geldiğinde bu eşsiz teknoloji, tamamen farklı bir görüntü kalitesi ve daha gerçekçi bir izleme deneyimi sunar.
- Elle temizlemek için, ekrana nefes verin ve silin. Sprey sıkmayın ya da ıslak bezle silmeyin. - Eğer yumuşak mikrofiber bez kullanırsanız, çatlak oluşmaz.
Yumuşak bir mikrofiber bezi sirkeli su ile nemlendirerek ekranı temizlemelisiniz. Ardından uzun süre ıslak kalmadan yine kuru bir mikrofiber bez ile ekranınızı kurulayabilirsiniz.
OLED TV'lerin ömrü ne kadar? OLED TV'lerin yıllarca dayanmasını bekleyebilirsiniz. Korea Times, 2016'da LG OLED TV'lerin 100.000 saatlik kullanım süresi sunduğunu iddia etmişti (sürekli olarak 11 yıl kullanım).
18 ile 36 yıl arası kullanım ömrü olabilir.
Bazen hareketli görüntülerde OLED pikseller kendini geç yeniler. Bu nedenle ekranda birkaç saniyeliğine eski görüntünün izleri kalabilir. Bu yanma sorunu değil teknik bir kısıtlamadır ve kendiliğinden geçer. Burn-in ise ne yazık ki kalıcıdır.
LG QNED TV vs NEO QLED
Ana fark, kullanılan panellerdir. En önemli nokta ise LG QNED TV'lerin IPS panel kullanmasıdır. IPS paneller daha hızlı tepki süreleri, daha iyi görüş açıları, geliştirilmiş renk aralığı ve diğer avantajlar sunar.
4K 120 Hz'e varan hareket iyileştirici yenileme hızı sayesinde gecikme ve hareket bulanıklığı olmadan ultra akıcı oyun deneyiminin keyfini sürün.
Neo QLED 8K'nin sahip olduğu 8K Nöral Kuantum İşlemci, yapay zekâ özellikleri sayesinde ekranda görünen nesneleri gerçek zamanlı analiz edebiliyor. Uyarlanabilir Ses özelliği ise ekrandaki hareketi izleyerek sesle eşleştirebilmesini ve hoparlörler arasında otomatik geçiş yapılabilmesini sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri