Genital bölge kılları alınmazsa ve o bölgenin temizliğine dikkat edilmezse ilişki sırasında koku olabilir. Bu da karşı tarafı rahatsız edebilir. Bunun dışında genital kıllar alınmazsa ve hijyen kurallarına dikkat edilmezse vajinal enfeksiyonlara veya idrar yolu enfeksiyonuna yatkınlık olabilir.
· Bikini bölgesinde yer alan tüyleri tamamen ortadan kaldırmak, bölgeyi korumasız bırakmak anlamına gelir. Özellikle kavanozda ya da bant şeklinde uygulanan ağdaların ardından kıl kökleri açık kalır. Bu nedenle de kolay bir şekilde çeşitli enfeksiyonlara ve hastalıklara neden olabilir.
Vulva kıllarını almayı tercih edebilirsiniz…
Ama şunu bilmelisiniz ki, vücudumuzun diğer kısımlarındaki deriyle vulvanın derisi aynı değil. Genital bölgedeki deri çok daha hassas.
Genital bölgedeki kıllara jilet değdirmek istemiyorum, jilet kılları kalınlaştırıyor. Başka nasıl alabilirim genital bölgedeki kılları? Merhabalar, genital bölge kılları için Buz Lazer ideal bir çözümdür. İstenmeyen tüylerle mücadelenin en etkili ve en kalıcı yöntemi lazer epilasyondur.
Kollar ve bacaklar, vücudun en çok hareket eden ve birbirine sürtünen yerleri. Derinin nemli ve kaygan olmayan yapısı nedeniyle, hareketten kaynaklanan sürtünmeyle tahriş olması kolaylaşıyor. Koltukaltı ve genital bölge tüyleri, bu sürtünmeyi engelleyerek derinin zarar görmemesini sağlıyor.
İlgili 43 soru bulundu
Kör bir tıraş bıçağı kullanmanız tıraş makinesine bağlı yanma, pütür ve tahriş riskini artıracağından, tıraş olurken keskin ve temiz bir özel bölge jileti kullanın.
Genital bölgede yer alan kıl ve tüyler jilet yardımıyla dikkatlice kesilmelidir. Eğer alerjik reaksiyonunuz yoksa jilet yerine tüy dökücü kremler ya da elektrikli traş makineleri tercih edilebilir.
Demek ki, "dübürü”ü tıraş etmemekten dolayı herhangi bir günah söz konusu değildir. Ancak dübürün etrafındaki kılları almanın da bir günahı yoktur. Her hafta etek tıraşı olmak, bıyıkları kısaltmak, koltuk altını temizlemek, tırnakları kesmek sünnettir.
Cinsel ilişki sonrasında bölgenin su ile yıkanması yeterlidir. Diğer vücut fonksiyonları gibi vajina florasının korunması için de dengeli ve yeterli beslenme önemlidir. Menstrüal dönemde kullanılan tamponların en geç 2 saatte bir yenilenmesi gerekir.
Makat bölgesinde kıllar, dışkı artıklarının birikmemesi açısından; jilet, traş makinesi, tüy dökücü krem ve lazer epilasyon yöntemleri ile uzaklaştırılabilir, ancak bu konuda çok dikkatli olunmalıdır.
Genital bölge temizliğiniz için kullandığınız jiletler bu bölgeye uygun olmalı ve sık sık değiştirilmeli. Bu enfeksiyon taşıma riski açısından çok önemli ancak kullandığınız jiletin eski olması temizlik esnasında o bölgeye zarar verebilir. O yüzden her zaman keskin olmasına özen gösterin.
Ağda yapmaya devam ettikçe süre yaklaşık 3 haftaya kadar uzar. Ancak jiletten sonra ağdaya dönünce daha fazla kıl dönmesi riski oluyor, kese bir yere kadar yardımcı olabiliyor.
Ağdayı mutlaka tüylerin çıkış yönünün tersine doğru çekmelisiniz. Bu işlemi yaparken morluk ve kızarıklık oluşmaması için ağdayı tek seferde çekmeye özen gösterin. Eğer bir defada cesaretinizi toplayamayıp çekişi yarım bıraktıysanız devam etmeyin. Bölgeyi yıkayın ve bir süre bekledikten sonra yeniden ağda sürün.
Meriç Çağrı Ağır: “Sağlıklı kadınlarda görülen vajinal ıslaklık ve akıntı miktarı çok azdır. Akıntı, renksiz ve kokusuzdur. Temelde farklı şikayetlere neden olması beklenmez. Vajina, steril değildir.
Vajina Kaç İlişkiden Sonra Genişler? İlişki sayısı ile vajina genişlemesi arasında ilişki yoktur.
Güzel kokmak için düzenli olarak duş alman ve kendini yıkaman gerekir! Çoğu kadın için vajina etrafındaki alanı her gün nazikçe yıkamak iyi bir öneridir. Kendini yıkamak, vücutta başka herhangi bir yerde olduğu gibi, ciltte kokuya neden olan bir bakteri birikmesiyle savaşmaya yardımcı olacaktır. Doğru sabunları kullan.
Sık Girilen Cinsel İlişki Sırasında Vajinada Genişleme Olur mu? Vajina duvarının esnekliği sayesinde kadın hiç doğum yapmadıysa, çok fazla cinsel ilişki yaşamak vajinanın genişlemesinin nedeni değildir. Yani çok seks yapmak vajinayı gevşetir sözü bu nedenle doğru değildir.
Dış genital bölgenin günde bir kere yıkanması yeterlidir, bunun duş sırasında yapılması uygundur. Adet kanaması dönemlerinde bu yıkama bir kaç kez yapılabilir. Kesinlikle vajinal duş, vajina içinin elle temizlenmesi gibi davranışlar yapılmamalıdır.
EPİLASYON YAPTIRMAK CAİZ Mİ? Giderilmesi gereken kılları almak için ağda, epilasyon veya lazer uygulamalarında dinen bir sakınca yoktur. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır ki o da bu işlemin başkaları tarafından yerine getirilmesi ve mahremiyet meselesidir.
Kadınların, kaşlarını almaları, inceltmeleri caiz değildir. Alın, yanak, çene ve bıyık bölgesindeki kıllar ile iki kaş arasındaki kılları almaları, caizdir. Erkeklerin de, bacaklarındaki, göğüs veya sırtlarındaki kılları, ihtiyaçsız almaları caiz olmaz.
Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; “Kadınların kaşlarını almaları caiz midir?” sorusuna görüş veren Diyanet, “Mecbur değilsen kaşını, bıyığını, tüylerini aldırmak günahtır. Ama psikolojini bozacak kadar kötüyse aldırabilirsin” dedi.
Kadın genital organının pubis ve perine hariç bölümüne vulva denir. Vulva, vajina, idrar çıkış deliği ( üretra ağzı), klitoris, küçük dudaklar (labium minus) ve büyük dudaklardan ( labium majus) oluşur. Bu bölgeye halk arasında vajina demek alışkanlık haline gelmiştir. Ama doğrusu vulva olacak.
Bacaklar, bilekten yukarıya doğru nazikçe tıraş edilmelidir Koltuk altları, aşağı, yana ve yukarı olmak üzere gereken her yönde tıraş edilmelidir. Bikini Bölgesi, önce tüylerin uzama yönüne doğru tıraş edin; ardından daha yakın bir tıraş için tekrar tıraş kremi sürüp ters yöne gidebilirsiniz.
Sir ağda, jilete göre daha uzun süreli temizlik ve pürüzsüzlük sağlıyor. Bununla beraber herhangi bir kesik olmaması halinde jilet, ağdaya oranla daha acısız bir yöntem olarak öne çıkıyor. Ancak jilet kullanımı esmer tenli, gür ve koyu renk tüylere sahip olanlara tavsiye edilmiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri