Fizik muayenede genital bölgede vajenin olması gereken yerde hafif deri çöküntüsü vardır ya da vajen çok küçük ve derin değildir (1-2 cm'lik kör bir boşluk şeklinde). Cinsiyet belirlendikten sonra laparoskopi ile rahim ve yumurtalıkların mevcut ve normal olup olmadıklarına bakılmalıdır.
Vajina olmaması veya normalden çok kısa ve dar olması “vajinal agenezi”, “müllerian aplazi”, “müllerian agenezi” veya “Mayer Rokitansky Kuster Hauser Sendrom” (MRKH Sendromu) gibi isimlerle bilinir. Genellikle vajina yokluğu haricinde, rahim, rahim ağzı (serviks) ve tüpler de yoktur.
Vajinanın ideal pH değeri 3,8 ile 5,0 arasındadır. Eğer pH değeri bu aralıkta tutulursa kaşıntı, akıntı, yanma ve kötü koku oluşumunun önüne geçilebilir. Bazı dönemlerde adet döngüsüne ve hormonlara bağlı olarak akıntı görülebilir, akıntı fizyolojik ya da patolojik olabilir.
Kör vajen nedir? Vajinanın anne karnında kısmen (dıştaki kısmı normal gelişmiş olabilir) ya da tamamen gelişmediği durumdur.
Vajina genişliği konusunda net bir şey ifade etmek mümkün değildir. Ancak bu alanda objektif ölçümler yapılabilir. Bu objektif ölçümleri yapmaya yarayan en önemli araç ise Kegel cihazıdır. Bu cihaz sayesinde vajinanın kasılıp gevşemesine bağlı olarak genişliğin ne seviyede olduğu daha net bir şekilde belirlenir.
İlgili 36 soru bulundu
Vajina Kaç İlişkiden Sonra Genişler? İlişki sayısı ile vajina genişlemesi arasında ilişki yoktur.
Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları daralır mı? Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları diğerlerine kıyasla daha dar değildir. Vajinal kaslar oldukça elastik bir yapıdadır. Cinsel birleşmeden ve doğumdan sonra kasılır ve normal şekillerine yeniden dönerler.
Labial Füzyon Nedir? Kız çocuklarının genital bölgelerinde iç dudakların birbirine yapışık olması durumudur. Halk arasında 'rahimde yapışıklık' veya 'rahim ağzının kapanması' olarak da bilinmektedir. Ancak bu durumun rahimle hiçbir ilişkisi yoktur.
Her kadının vajinasının farklı olduğunu bilmek önemlidir. İdeal bir boyut, şekil veya renk söz konusu değildir. Vulva ve vajina tıpkı burun, kulak, göğüs gibi kişiye has organlardır. Vulvanın şekli, uzunluğu, rengi ve boyutu değişiklik gösterir.
Vajinanın kendine has bir rengi yoktur. Vajinanın çevredeki cilt rengi ile aynı renkte olması, estetik açıdan normal kabul edilir. Ancak genital bölgenin, normal cilt tonundan daha koyu olması, vajina kararması olarak adlandırılır.
Düzenli yıkanmak, genital bölgeye kimyasal madde uygulamamak, sadece ılık su ve doğal sabunla kullanmak, temiz giyinmek, tuvalet hijyenine dikkat etmek vajinayı enfeksiyonlardan korumaya yardımcı olabilecek yöntemler arasındadır.
Bu sebeple vajina iç dudaklar için ideal bir büyüklük ya da anatomik yapıdan söz etmek doğru olmaz. Vücudun diğer bölgelerinde olduğu gibi, vajinanın iç dudaklarında da asimetrik (simetrik olmayan) bir yapı bulunması olası. Yani vajina dudaklarından biri büyük ve diğerine göre daha sarkık, diğeri daha küçük olabilir.
Vajinismusun nedenleri arasında ilişkisel problemler, endişe, çocuklukta cinsel taciz, cinsel bilgi eksikliği, vajinanın penetrasyon için fazla küçük olması veya vajinanın kirli olması gibi vajina ve penis boyutuyla ilgili yanlış inanışlar ile hamilelik ve doğum yapma korkuları sayılmaktadır.
Her kadının vajinal bölge girişi, kızlık zarı görünümü ve klitoris yapısı farklı olabilir. Bir kadının dış genital organları olarak büyük dudak, klitoris, küçük dudak, idrar yolu açıklığı ile vajina girişi sayılabilir. Kadınlarda iç genital organlar olarak ise rahim, serviks, yumurtalık ve fallop tüpleri sıralanabilir.
Rahim alındıktan sonra da cinsel yaşantı aynen devam edebilir.
Halk arasında jinekolojik muayene masasına "çatal", bu masaya çıkma işlemine de "çatala çıkmak" ismi verilmiştir.
Jinekolojik Muayene Acı Verir Mi? Herhangi bir hastalık yoksa muayene acı vermez. Sadece ilk defa muayene olan kadınlar süreci tam olarak bilmedikleri için rahatsızlık duyabilir. Ancak ilerleyen dönemlerde bu rahatsızlık ortadan kalkar.
Jinekolog en son ne zaman ilişkiye girildiğini anlar mı? Jinekolog, bir kişinin ne zaman son ilişkiye girdiğini doğrudan anlayamaz. Ancak bazı fiziksel bulgular ve testlerle cinsel sağlık durumunu değerlendirebilir. Son ilişki tespiti kesin değildir ve gizliliğe saygı gösterilir.
Bu durumda öncelikle bir kadın doğum uzmanına başvurarak detaylı bir araştırma yapılması gerekir. Fiziksel bir problem olmaması durumunda çiftlerin diğerinden kaynaklı yada psikolojik bir sorun olabilir. Bu durumda cinsel terapi gibi yöntemler uygulanır.
Bilinçaltına yerleşmiş bir takım korkular ve yanlış cinsel bilgilendirilmeler sonucunda vajinal kanalın 1/3 dış kısmındaki pelvik kaslar, vücudun adeta "kendini koruma mekanizması" sonucunda istem dışı olarak (yani kişinin kendi kontrolü dışında) kasılır. Böylece cinsel birleşme yani "penetrasyon" olanaksız hale gelir.
Vajina darlığı, doğuştan ya da sonradan oluşmuş durumlara bağlı olarak ortaya çıkabilir. Genellikle hormonal bozukluklar, tümörler ve çeşitli hastalıklar sebebi ile vajina darlığı görülebiliyor. Ancak gelişen teknoloji ile vajina darlığı genital estetik ameliyatı ile düzelebilmektedir.
Kızlık zarının sağlam olması bakirelik olarak bilinir yani bunun anlamı hiç ilişkiye girmemiş kız demektir. Her insan beraber olduğu kişinin daha önce biriyle olmasını istemez. Fakat bu pratikte pekte mümkün olamayabilmektedir. Çünkü her kadın erkek ilişkisi evlilikle sonuçlanmamaktadır.
Bakire: Cinsel anlamda hiçbir deneyimi olmayan kadın. Bekâret: Cinsel deneyimi olmama durumu.
Vajina Kilo Aldıkça Büyür Mü? Gebelik ve obezite gibi durumlarda kilo artışı kaynaklı olarak vajina genişlemeleri görülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri