Vakfıkebir'in Neyi Meşhur? Vakfıkebir ülkemiz çapında ekmeğiyle ün yapmıştır. Türkiye'nin her yerinde açılan fırınlarda meşhur Vakfıkebir ekmeğini bulabilirsiniz. Ancak en kalitelisini ilçede yiyebileceğiniz ekmeği tatmak için ülkemizin her yerinden çok sayıda turist ilçeye gelir.
Beşikdüzü Neyi Meşhur? Eğer Trabzon Beşikdüzü'nü ziyarete geldiyseniz mutlaka sabah kahvaltı da mısır ekmeği ile kuymağı yemelisiniz. Ayrıca akşam yemeklerinizde hamsiyi de tercih edebilirsiniz. Birbirinden güzel Karadeniz yemeklerini bu ilçede tadabileceğiniz çeşitli mekanlar bulunmaktadır.
Bugün bir beldesi ve 34 köyü mevcuttur. Vakfıkebir'in ilk adı Fol'dur. Bu ismi ilçenin 45 km. güneyinden doğan ve ilçe merkezinde denize dökülen aynı isimli dereden almıştır.
İlçemiz 20 Temmuz 1916 tarihinde Rus Çarlığının işgaline uğramış ve 14 Şubat 1918 tarihinde kahraman ordumuz tarafından düşman işgalinden kurtarılmıştır.
İlgili 28 soru bulundu
Trabzon Vakfıkebir'de her hafta Pazartesi günleri kurulan pazar sergileri bu hafta sadece gıda satışı için belirlenen kurallara göre sınırlı bir alanda sınırlı sayıda kuruldu. Vakfıkebir Belediyesi vatandaşların sağlığının korunması için sıkı önlemler aldı.
İyon kökenli Miletoslular Batı Anadolu'dan sonra M.Ö. 7. Yüzyılda Karadeniz'e de gelerek kıyılarda koloni kentleri kurmuşlardır. Trabzon da, merkezi Sinop olan bu kolonilerin arasında sayılmaktadır ve birçok araştırmacı, kentin ilk kuruluşu olarak bu dönemi göstermektedir.
Vakfıkebir 1874 yılında Osmanlı İmparatorluğu'nun bir kazası olmuştur. Bu tarihte ilçe Akçaabat, Maçka, Yomra ilçeleriyle Trabzon'a bağlıdır.
Vakfıkebir nüfusu 2021 yılına göre 27.081. Bu nüfus, 13.340 erkek ve 13.741 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %49,26 erkek, %50,74 kadındır.
Trabzon'un en gelişmiş üçüncü ilçesi olan Vakfıkebir, Karadeniz'e dökülen Fol Deresi ve Kirazlık Deresi üzerine kurulmuştur. Doğal güzelliği ile bilinen bu şirin ilçe gezginlerin uğrak noktalarından biridir. Trabzon Vakfıkebir adını ekmeğiyle duyurmuştur.
Trabzon'un baştacı yemeklerinden biri olan kuymak, mısır unu, tereyağ ve peynir ile yapılan, hem ana öğün, hem ara öğün; hem kahvaltı, hem de öğle ve akşam yemeği olabilen oldukça lezzetli bir yemek türüdür. Bu yöresel yemek, “Muhlama” veya “Mıhlama” isimleri ile de bilinmektedir.
Trabzon hurması (Diospyros kaki), Japon hurması, cennet hurması ya da Akdeniz hurması, yöresel adı ile ambe veya amme; abanozgiller (Ebenaceae) familyasından, Akdeniz Bölgesi gibi subtropik iklim kuşaklarında yetişen bir ağaç türü ve bunun meyvesine verilen ad.
Trabzonspor'u, hamsisi, ekmeği, tereyağı, fındığı, hurması, kara lahanası, telkarisi diye başlayan uzunca bir sıralama yapabiliriz.
Trabzon'da de çeşitli Türk boyları yaşamaktadır. Çepniler Şalpazarı, Beşikdüzü, Düzköy, Vakfıkebir, Akçaabat, Çarşıbaşı, Of ve Sürmene ile Araklı ilçelerinde yaşamakta olup bazı yöreler en eski Türkmen geleneklerini hala sürdürmektedirler.
trabzondangelsin.com, Vakfıkebir'de üretilen taş fırın ekmeğini siparişinizin ardından temin edip hazırlayarak steril bir şekilde size ulaştırıyor. Güvenilir alt yapısı sayesinde Trabzondangelsin.com üzerinden vakfıkebir ekmeği fiyatını öğrenebilir, satın alabilir ve bir çok Trabzon'a özgü ürünü satın alabilirsiniz.
2021 nüfus sayım verilerine göre, en kalabalık ilçe Ortahisar, nüfusu en az olan ise Dernekpazarı ilçesidir.
Yüzölçümü bakımından Trabzon'un en büyük ilçesi olan Maçka, şehir merkezine 30 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.
Çavuşlu Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "2018 yılında Görele Belediyesi tarafından başvurusu yapılan Çavuşlu ekmeğimizin, hak ettiği değere kavuşması adına yapılan çalışmalar sonucunda, 16.11.2020 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu'nca 'Çavuşlu ekmeği' coğrafi işaret alarak tescillenmiştir" ifadelerine yer ...
Bölgeye ilk yerleşen Rumlar döneminde bir Rum Beyi Tonia adındaki kızına bölgeyi çeyiz olarak vermiş, bundan böyle bu bölgenin adı da kızın adına izafeten Tonia olarak kalmış. Zamanla Tonya adını almıştır. Ayrıca Tonya ilçesinin merkezine yöre halkı tarafından Konakyanı adı verilir.
Profesyonel ekip ve ekipmanların hizmet ettiği uluslararası standartlarındaki üretim tesisimizde, tereyağı, peynir çeşitleri ve diğer ürünlerimizin tamamı Trabzon/Vakfıkebir'deki tesislerimizde üretilmektedir.
Trabzon'da insanların hayatını ve ritüellerini belirleyen ana unsur hiç şüphe yok ki hemen tamamı Sünni mezhebine bağlılığını sürdüren İslâmiyet inancıdır. Bölgede 15. yüzyılın ikinci yarısında olgunlaşan Türk İslam kültürü, günümüzdeki töresel yapının da temelini oluşturur.
Trabzon'da yaşam pahalı değildir. Şehirde ev ve yaşam maliyeti diğer şehirlerden daha ucuzdur. Ortalama kira, ulaşım, beslenme ve günlük harcama maliyetleri makul seviyelerdedir. Trabzon'da yaşam maliyeti Türkiye'nin diğer bölgelerinden ve şehirlerinde olduğu gibi orta düzeydedir.
Lazlar Türk değil Kafkasya kökenli bir halktır. Genel görüş Gürcü kökenli olduklarıdır. Karadeniz'de nüfusları en fazla 200 bin en az 80 bindir. Pazar, Ardeşen, Çamlıhemşin, Fındıklı, Arhavi, Hopa ve Borçka'da yaygın olarak yaşarlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri