Bavulda en fazla yer kaplayan eşyalardan başında ayakkabılar geliyor. Ancak bu durumu avantaja çevirmek elinizde. Ayakkabılarınızın içine şampuan ve duş jeli gibi malzemeleri yerleştirerek bunları dökülmeden, daha güvenli bir şekilde taşıyabilir ve bu arada daha fazla yer kazanabilirsiniz.
► Ayakkabıların bavula yerleştirildiğinde basılmasını ve deforme olmasını önlemek için ayakkabı torbası kullanın. ► Ayakkabı çantaları, ayakkabılar ve giysiler ayrı yerleştirilir, bu da düzenli ve hijyeniktir. ► Ayakkabı çantası kullanın, dışarı çıkmak veya seyahat etmek için birden fazla çift ayakkabı sorun değil.
Valizi yerleştirirken varış noktasında ilk önce kullanacağınız eşyaları valizin en üst kısmına koyun. Ağır eşyaların alt kısımda, hafif eşyaların ise valizin üstünde olmasını sağlayın. Kıyafetlerinizin kırışması önemli değilse bazı kıyafetleri rulo yaparak valize yerleştirin. Ayakkabılarınızı koyarken galoş kullanın.
Ancak endişelenmenize gerek yok. Seyahat boy vakumlu torbalar ile valiz alanından fazlasıyla tasarruf edebilirsiniz. Vakumlu torbalar sayesinde yanınıza alacağınız eşyalar çok daha az yer kaplayabilir. Bu sayede valiz alanını en verimli şekilde kullanabilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Delici kesici aletler, makas, jilet, bıçak, silah, çekiç, matkap, saç maşası, 100 ml'yi aşan sıvılar, yanıcı herhangi bir madde, patlayıcı madde, tornavida, saç kurutma makinesi, vb. malzemeler uçuş güvenliğini tehlikeye atacağı için kesinlikle el bagajında taşınamaz.
Polikarbon valiz kırılır mı diye merak ediyorsanız, gerçekten kırılması, deforme olması oldukça zor.
Gömlekleri kollarını içeriye sokup orta yerinden katladıktan sonra düzgünce yerleştirin. Eteklerinizi ise katlamadan dümdüz koyun. Gece kıyafetleriniz saten değilse kolay kolay kırışmayacaktır. Onları da sadece ortadan katlayıp dümdüz bir şekilde valize yerleştirebilirsiniz.
Kendi aracınızla yolculuk yapacaksanız taşıma askısıyla takım elbise yerleştirmek daha kolay olacaktır. Takım elbisenizi araç içinde kırışmadan taşıyabileceğiniz çözümlerden bir tanesi kıyafet poşeti kullanmaktır. Ancak daha garanti bir yöntem kullanmak isterseniz takım elbise taşıma askısı kullanmalısınız.
Takım elbisenizi düzgün bir şekilde valize yerleştirmenin en önemli adımı onu gerçekten paketlemektir. Ve bir takım elbiseyi paketlemenin en iyi yolu bir takım elbise kılıfı kullanmaktır. Pevabag takım elbise kılıflarını kullanarak takım elbisenizin valizinizde düzgün, temiz ve düzenli kalmasını sağlayabilirsiniz.
İç hat uçuşlarında kargo bagaj hakları; standart paket bagaj limiti 20 kg, premium fleks paket 25 kg olacak şekildedir. Dış hat uçuşlarında kargo bagaj hakları ise; standart paket bagaj hakkı 25 kg, premium fleks paket bagaj hakkı 30 kg'dır.
Valizin taşıyabileceği eşya ağırlığı sadece hacme göre belirlenmez. Valizde kullanılan diğer aparatların sağlamlığı da bu nokta da önemlidir. Çekçek, tekerlek ve tutma sapı ne kadar dayanıklı ve kaliteli olursa valiz de o kadar kapasiteli olacaktır. Battal boy bir valiz nerdeyse 25-30 kiloya kadar eşya taşıyabilir.
* Tüm havayolu firmalarında kargo bagajlarında 1 parçanın ağırlığı 32 kilogramı geçemez. 32 kg'dan fazla gelen bagajların en az 2 parça halinde bölünmesi gerekir.
Havalimanı güvenlik ve kontrol noktalarındaki kapı dedektörleri oldukça hassastır. Kemer, ayakkabı ve ceket üzerindeki metal aksesuarların diğer metal objelerle karışmaması için onları çıkarmanız talep edilir.
100 ml ile sınırladığınız şampuan, deodorant ya da herhangi bir kozmetik ürünü kilitli torba içerisinde kabin bagajına koyabilirsiniz. Sıvı miktarı 100 mililitreyi aşan ürünler de uçak kabinine alınmayan eşyalar arasına girer.
Ayakkabıları ister kendi kutularında, isterse de plastik kutularda saklamak mümkün. Kesinlikle nemli veya ıslak ayakkabıları kutulara koymayınız. Kuru ve temiz ise kutulara koyabilirsiniz. Ayakkabıların şeklini bozmaması için özel üretilen kalıplar satılmakta.
Vakumlu torbalar ve çöp poşetleri kullanın!
Vakumlu torbalar, çok yer kaplayan kazak, palto gibi giysileri taşımak için idealdir. İster katlanmış halde, isterse düz şekilde kıyafetlerinizi böyle bir torbaya yerleştirdikten sonra elektrikli süpürge yardımıyla havasını alarak yerden inanılmaz tasarruf edebilirsiniz.
Sol omuz, sağ omuz içine sokulur. Ceketin sol tarafı, sağ omuz iç ve dış kısmına yerleştirilir. Son aşamada ceketin üst kısmı, ortaya kadar katlanır ve ceketin alt kısmı üzerine katlanır. Bu şekilde takım elbisenizi valiz içine rahatlıkla yerleştirebilirsiniz.
Ev taşırken kıyafetler özel üretim elbise sandıkları ile toplanır. Evinizde birden fazla dolap mevcut ise tüm elbiselerin için özel taşıma poşetleri ile askılıklarından geçirebilirsiniz.
İnce pamuklu kumaşlar da yine zayıf gösteren kumaşlar arasındadır. Gömleklerin kumaşının yanı sıra modeli de çok önemlidir. Düz ve detaysız bir tasarıma sahip gömlek, doğru tercih olacaktır. Yoğun desene sahip gömlekler, istenilenin aksine kilolu bir görüntüye neden olur.
Kumaş bavullar deterjanlı su ile temizlenebilir, kumaşa işlemiş inatçı lekeler mevcutsa karbonatlı su karışımından destek alınabilir. Bu uygulamada bir tatlı kaşığı karbonat suya eklenerek zorlu leke fırçalanır.
Karbonat ve Sirke
Bir litre suya 2 yemek kaşığı kadar karbonat ekleyin. Daha sonra hazırladığınız karışımın içerisine daralan kıyafetinizi bırakın. Kıyafetinizi nazik hareketlerle çekerek genişlemesine yardım edin. Bir saat kadar suda beklettikten sonra bir miktar beyaz sirke karıştırdığınız bir litre su ile durulayın.
Kırılmaz valizler genellikle abs, polikarbonat, naylon, alüminyum ve yumuşak köpük dolgu gibi malzemelerin kombinasyonuyla üretilir.
Yeni nesil valizlerde ABS materyal kullanılır. Kullanıcıların “sert valiz” olarak bildiği bu malzeme termoplastik polimer bir malzemedir. Dirençli yapısı ile son yıllarda valiz üretiminde de kullanılmaktadır. ABS kısaltmasının endüstriyel olarak açılımı Akrilonitril Bütadien Stiren'dir.
Kaliteli valiz markaları arasında; Samsonite, Kipling ve MÇS en çok tercih edilenlerden olsa da herkesin zevk ve ihtiyacına göre çeşitlilik gösteren Pierre Cardin Valiz ve Polikarbon Valiz gibi öne çıkan bavullar da dikkat çekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri