Bu modları değiştirmek için sağ alt köşede bulunan “Pil” simgesine sağ tıklamanız ve güç ayarları bölümüne geçiş yapmanız gerekir. Burada güç modunun dengeli ya da tasarruf şeklinde ayarlanmışsa, Valorant'ta yüksek FPS elde etmek için yüksek performans seçeneğini aktifleştirebilirsiniz.
300-400 aralığı. Ama yüksek ayarlarda.
4 GB RAM Valorant kaç FPS verir? Valorant minimum sistem özelliklerini karşıladığı için minimum 30 FPS ile oynayabilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
4 GB sistem belleğine (RAM) ihtiyaç duyan oyun, ekran kartı konusunda ise son derece mütevazı bir tablo çiziyor. Intel işlemcilerin içinde yer alan yerleşik grafik işlemcisi olan Intel HD Graphics'in 4000 sürümüyle çalışabilen Valorant, AMD Radeon R5 200 serisinden herhangi bir haricî ekran kartıyla da iyi anlaşıyor.
Bellek: 4 GB RAM. Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GT 730 / AMD Radeon R5 240. Depolama: 8 GB kullanılabilir alan. DirectX: Sürüm 11.
Valorant'ın indirme boyutu da 6 GB'tır. Fakat oyunun güncellemelerinden sonra bu boyut 8 GB'a ulaşıyor. Eğer Valorant oyununu indirmek istiyorsanız, bu kadar boş alana sahip olduğunuzdan emin olun.
Bu videoda da aynı sistem 400 FPS alıyor.
Ortalama bir oyun için 25 FPS değerinde rahatlıkla hem iyi bir hız hem de iyi bir görüntü kalitesi elde edersiniz fakat belirttiğimiz gibi oyunlarda genellikle minimum 30 FPS istenir.
FPS değerinin yüksek olması, ekrandaki görüntünün daha akıcı ve hızlı bir şekilde oynatılmasını sağlar. Bu sayede ekran başındaki kişi, görüntüleri çok daha pürüzsüz ve net bir şekilde görebilir.
Merhabalar, yüzde bir ve binde bir oranları isminden de anlaşılacağı gibi bir dakikada alınan yüz kareden en düşük alınan FPS yani kare sayısını, binde bir ise bir dakikada alınan en düşük kare sayısını bize gösterir.
YÜKSEK DONANIM ÖZELLİKLERİ / 144+ FPS
Windows 11'de TPM 2.0 ve UEFI Secure Boot da gerekiyor.
Görev çubuğundaki arama kutusuna performans yazın, ardından sonuç listesinden Windows'un görünümünü ve performansını ayarla'yı seçin. Görsel Efektler sekmesinde Uygula'> en iyi performans için Ayarla'yı seçin. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve bilgisayarınızın hızlanıp hızlanmadığına bakın.
Açılımı ”Frame Per Second” olan FPS, saniyedeki kare sayısı anlamına gelmektedir. Video çekenler sıklıkla 25 FPS, 50FPS, 60FPS veya 100 FPS gibi ayarlarla karşılaşmaktadır. Bu ayarlar, çekeceğiniz videonun saniyede kaç kare içereceği anlamına gelmektedir.
Oyun oynadığınız esnada tamamen akıcı bir oynanış elde etmek isterseniz de bunu sizlere 60 FPS ve üstü değerler sağlar. Tahmin edebileceğiniz üzere 60 FPS ve 60 FPS üstü değerlerde oyun kaliteniz 30 ve 60 FPS arası değerleri göre kat ve kat artar.
Farklı durumlara göre gözümüzün fps duyarlılık değerleri değişmektedir. Normal şartlar altında, sıradan görüntüleri 18-25 fps civarında görürüz. Ancak eğer ki bir görüntünün "sanal gerçeklik" olacak kadar gerçekçi olmasını istiyorsanız, 500 fps'den yüksek bir değer kullanmanız gerekir.
PUBG Mobile 90 FPS seçeneği, cihazlarınızda sorunsuz ve akıcı bir oyun deneyimi yaşamanızı sağlar. Günümüz en yeni akıllı telefonlarında 90Hz veya 120Hz yenileme hızı bulunan modeller ile karşılaşabiliyoruz.
oyundan oyuna değişmekle beraber 35 fps altı iyi bir oyun performansı vadetmez. 35-60 fps arası kabul edilebilir bir değerdir ve daha yüksek fps değerlerinde uzun süre oyun oynamamış iseniz rahatsız olmazsınız ve oyundan aldığınız keyfe engel teşkil etmez.
FPS performansı açısından, 120 Hz ekranlar yüksek FPS değerleri sunabilir, ancak 240 Hz kadar yüksek değillerdir. Yine de, çoğu oyun için 120 FPS, akıcı bir oyun deneyimi sunar.
Sınırsız Hz. İnsan gözü görüntüyü fotoğraf karesi olarak tek tek aktarmaz. Direkt olarak gördüğünü canlı olarak beyne iletir.
Bazen ortalama 95-120 FPS, bazı yerlerde 70-90 arası, bazen bir süre 60-70 civarlarında geziyor.
Bunu da oyuna girdiğinde anlayacağız, öyle değil mi? Not: Eğer sistemine entegre olmayan bir ekran kartı kullanıyorsan en az 1 GB VRAM'e de ihtiyacın var. DirectX 11 desteği gerektirir. Windows 11'de TPM 2.0 ve UEFI Güvenli Önyükleme de gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri