Cinsellik lügatının en zıt iki kavramları olan vanilya ve çikolata seks, pozisyon tercihlerinin genelgeçer isimlerini oluşturuyor. Şöyle ki vanilya seks, fantezilerden uzak ve 'klasik' olarak adlandırılabilecek cinsel ilişki türü anlamına geliyor.
Vanilya kokusu ya çok seviliyor ya da hiç sevilmiyor. Vücudu canlandırmaya ve rahatlamaya yardımcı olan bu koku depresyon, endişe ve gerginlik gibi semptomları hafifletmek için yaygın olarak kullanılıyor.
Vanilya: Vanilya pek çok kadın parfümünde bulunan bir maddedir. Bu bitki cinsel arzuyu uyandıran ve erkeğin güdülerini harekete geçiren maddeler içerir. Yenildiğinde, içildiğinde veya parfüm olarak kullanıldığında erkekleri etkiler.
İsveç'teki Karolinska Enstitüsü ve Oxford Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen araştırma, insanların kültürleri ne olursa olsun koku alma konusunda benzer tercihleri paylaştığını ortaya koydu. Sonuçlara göre en hoş koku vanilya olurken onu şeftali takip etti.
İlgili 16 soru bulundu
Vanilya, aynı zamanda hassas ve şehvetli olan özel bir kokuya sahiptir.
Anavatanı Madagaskar ve Meksika olan vanilya bitkisi Salepgiller familyasından hoş kokulu bir bitkidir. Pastalarda, tatlılarda, şampuan, krem ve losyonlarda sıklıkla kullanılan vanilya, özellikle yaydığı hoş koku sayesinde kozmetik sektörünün kalbi olan parfümlerin de ana bileşenidir.
Vanilya büyüleyici bir notadır çünkü çok basit veya çok gurme kokabilir. Gerçek vanilya özütü, kremsi, pudramsı ve ince çiçek notaları kokar ve rahatlatıcı bir yönü vardır. Uzmanlar, vanilyanın gerçekten evrensel bir koku olduğu için hep zirvede kalacağını söylüyor.
Vanilya seks; herhangi bir özellik veya fantezi içermeyen, klasik, normal heteroseksüel cinsel ilişkiye deniyor.
Vanilya pek çok kadın parfümünde bulunan bir maddedir. Bu bitki cinsel arzuyu uyandıran ve erkeğin güdülerini harekete geçiren maddeler içerir. Yenildiğinde, içildiğinde veya parfüm olarak kullanıldığında erkekleri etkiler.
Oğlak. Oğlak burcunun imza kokusu tek notalı vanilyadır. Hemen hemen herkesin sevdiği Oğlaklar, gösterişsiz, güvenilir ve çalışkandır. Bu nedenle vanilya kokusuna çekilirler.
Vanilya, bazı orkidelerin meyvelerinden çıkarılan doğal bir üründür. Vanilin ise selüloz ile beraber bitkinin dayanıklılığını ve odunsu yapısını sağlayan, ligninden kimyasal yol ile yapılan sentetik bir gıda katkısıdır.
Vanilya aslında bir bitki türünün adıdır. Bu bitkiden çeşitli özler meydana gelmektedir. Vanilya bitkisinin tozu, sıvısı yapılabilmektedir. Vanilya çubuğu, vanilya özütü bu bitkiden üretilen örneklerdir.
Laboratuvar ortamında hazırlanan esanslar, koku ve tadı taklit eden ürünlerdir. Kahvelerde ve pastalarda tercih edilen vanilya şurubu, çileğin üzerine damlatıldığında bu meyveyi daha da dayanılmaz kılacak etkiye sahiptir. Vanilya tozu mutfaklarda, özellikle şeker ve kakao eşliğinde pasta ve tatlılarda tercih edilir.
Vanilla (Vanilya)
Tatlı vanilya aynı zamanda potansiyel bir afrodizyaktır. Nostaljik profil olarak daha rahat hissetmenize yardımcı olabilir. Vanilya hafif, şekerli ve çıkarması kolay bir kokudur.
Sandal, yasemin, gül gibi kokular afrodizyak etkili kokular olmasına rağmen, erkeklerde ve kadınlarda farklı reaksiyonlar gösterir. Örneğin bir kadında gül kokusu afrodizyak etkisi yaratırken, diğer kadında yasemin kokusu afrodizyak etkisi yaratabilir. Japon kiraz çiçeği ve siyah orkide de bu etkileri yaratabilir.
Kadınları baştan çıkaran kokular ise genelde taze, odunsu, misk, baharatlı ve narenciye aromalı kokulardır. Bu kokuların içeriklerinde vanilya, sandal ağacı, yasemin ve lavanta bulunduğu için kadınlarda afrodizyak etkisi yaratmaktadır.
salepgiller ailesinden,60 türü bulunan bitki cinsi.
Vanilya, Orta ve Güney Amerika'da yetişiyor.
Vanilya çubuğunu bir kesme tahtasının üstünde bir bıçağın ucuyla baştan sona kesin. Ardından bıçağın kenar kısmı ile vanilya çubuğu içindeki taneleri kazıyarak çıkartın. Elde ettiğiniz vanilya tohumlarını sütlü tatlı yapıyorsanız direkt içine katarak veya kek hamuruna karıştırarak kullanabilirsiniz.
Vanilya'nın Tarihçesi
Tarihte vanilyayı kullanan ilk topluluk Meksika yerlisi olan Totonaklar olarak biliniyor. Totonoklar, 15. yüzyıl dolaylarında vanilyayı, tapınaklarda güzel koku amaçlı kullanıyordu.
Lignin-sulfonik asit denilen kimyasal atık sülfattan elde edilir. Vanilin aslında Vanilyanın içinde bulunan ana etken maddedir. Günümüzde pek çok kişinin Vanilya ile aynı şey olduğunu düşünüdüğü bir gıda katkısıdır. Oysaki Vanilya tamamıyla doğal bir bitkiden elde edilen doğal ve aromalarca zengin bir üründür.
Vanilya, sadece kokusuyla bile sinir sistemini olumlu yönde etkileyecek güce sahiptir. Stresle baş etmekte zorlandığınız anlarda sakinleşmek amacıyla vanilya koklamak son derece etkili bir yöntemdir. Vanilya sinir sistemi ile olduğu kadar sindirim sistemi ile de dosttur.
1- Vanilya Kavurmak:
Bir paket vanilyayı bir tava içerisine koyup kısık ateşte kavurun,vanilya kavruldukça mis gibi vanilya kokusunu etrafa yayılacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri