Bu noktada Monin Şurup Pompası veya Jigger kullanmak oldukça pratik olacaktır. Monin Şurup Pompası ile 1 sıkımda 10 ml şurup elde edersiniz. Aromalı kahveleri hazırlarken 60 ml kahveye 10 ml Monin Kahve Şurubu (1 pompa sıkımı) denk gelecek şekilde kullanabilirsiniz.
Orta boy bir tencerede sıcak demlenmiş kahve ve şekeri birleştirin. Şeker tamamen eriyene kadar karışımı karıştırın. Düşük ateşte kahve karışımını sık sık karıştırarak yaklaşık 3 dakika pişirin. Kahve şurubunu bir şişeye aktarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
İçeriği : Şeker, su, doğal vanilya aroma vericisi, vanilya ekstratı, konsantre limon suyu, koruyucu: E202.
İlgili 27 soru bulundu
Vanilya Şurubu İçin:
Şeker bal rengi alınca içine kalan şekeri ve sıcak suyu ekleyip karıştırın. Şeker eriyip kaynamaya başlayınca ateşin altını kısın, vanilya çubuğunun tohumlarını ve kabuklarını tavaya ekleyip 2-3 dakika da kısık ateşte birlikte pişirin.
Vanilin, vanilyanın içindeki kokuyu sağlayan ana maddedir. Vanilyada birçok tat verici ya da aroma bulunur. Bu aromalar arasından kimyasal olarak yalnızca vanilin taklit edilebilmektedir. Yani paketle satılan şekerli vanilin aslında vanilyanın bir taklididir.
Vanilya Şurubu, en pahalı nitelikteki zirai ürünlerden olan vanilyadan yapılmaktadır. Vanilya şurubunu uzun süre boyunca saklamak mümkün olmaktadır. Vanilya şurubu hamur işlerinde sık sık kullanılmaktadır.
Kahve şurubunun kullanımı; Kahve şurubunun kullanımı tamamen damak tadı ile ilgilidir. Bir litre kahveye 20 gr şurup ideal kullanımdır.
Şuruplar, şekeri suda eriterek veya kamış suyu, sorgum suyu veya akçaağaç sapı gibi tatlı suları azaltarak hazırlanabilir. Mısır şurubu ise şekerlere dönüştüren enzimatik bir süreç kullanarak mısır nişastasından yapılır.
Bu katkı maddelerinin şeker içeriği çok yüksek ve bu fazla şeker vücutta yağlanmaya sebep oluyor. Kan şekeri düzeyi bozuluyor ve diyabete yol açıyor. Bunun yanı sıra reflü, gastrit gibi mide rahatsızlıklarına da yol açıyor.
Kahve ve suyun tamamen birbirine karışmasını sağlayın. French press'inizin kapağını suyun üstünde kalacak şekilde yerleştirin. Kahve 4 dakika demlendikten sonra kapağı yavaşça aşağı doğru itin. Kapak en alta indiğinde kahveniz servise hazırdır.
Seçtiğiniz aromanın tat ve kokusunu direkt olarak hissedebileceğiniz içecekler yaratmanızı, kahvenize size özgü reçeteler ile tat katmanızı sağlar. Oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir.
Akçağaç şurubu ya da özütü vanilya yerine kullanabileceğiniz mükemmel bir ekstredir. Hamurişi tariflerinizde kolaylıkla kullanabilirsiniz. Ancak burada da miktar çok önemli. Eğer tarifiniz de şeker yoksa miktarı çoğaltabilirsiniz.
Vanilyalı Türk Kahvesi Tarifi Nasıl Yapılır? Cezveye su alınarak orta hararetli ateşe koyulur. Sonra kahve, vanilya ve şeker eklenir. Bir kere karıştırılır ve bırakılır.
Vanilya aroma verici kahveye konur mu? Evet, aroma vermesi için Türk kahvesine vanilya aroma verici konabilir.
Şuruplar; kuru, rutubetsiz, oda sıcaklığında saklanmalıdır. Güneşe, ısıya, soğuğa maruz bırakılmamalıdır (aksi belirtilmediği sürece). Her ilaç kendi şişesinde saklanmalıdır. Tarihi geçen ilaçlar kullanılmamalıdır.
Kahve şurubu; kahveye aroma vermek için kullanılan koyu ve akışkan kahve konsantresi olarak tanımlanır. Kahve soslarından farklı olarak kahve şurupları hem sıcak hem soğuk olarak hazırlanan kahvelerde kullanılır. Kahve şurupları kahve dışındaki içeceklere de katılabildiğinden oldukça geniş bir kullanım alanı sağlar.
Filtre kahve nasıl saklanır: Açılmış pakette saklanan çekilmiş kahve oda sıcaklığında yaklaşık yedi gün kadar tazeliğini korur. Buzdolabında saklandığında bu süre iki katına kadar uzar. Derin dondurucuda ise üç ila dört haftaya kadar aromasının tazeliğini koruyabilir.
Vanilya, toz formunda da kullanılabilir. Bu formda, vanilya tohumları ya alkol katkısız ezilir veya ezilir alkolde eritilir ve sonra arıtılır. Arıtma esnasında, alkol damıtılır ve böylece alkol kalıntısı kalmaz. Bu şekilde elde edilen vanilya Helâldir.
Vanilya şurubunun kullanımı çok basittir. Sıcak çikolata, tüm kahve çeşitlerine, milkshake vb. tatlı içeceklere az bir miktar ilave ederek içecekleri farklı bir seviyeye taşıyabilirsiniz. Ortalama 60 ml içeceğe 10 ml vanilya şurubu eklemek genelde yeterli olmaktadır.
Vanilya, orkide familyasına ait, tropikal ülkelerin çoğunda yetişen bir bitkidir. Ana vatanı Meksika'dır.
Vanilya Tozu Zararlı Mı? Vanilyanın bilinen bir zararı yoktur.
Vanilin vardır. Geri kalanının tamamına yakınının Şeker olduğunu belirtelim. Yani tek pakette 2 tane küp şekerden fazla şeker bulunuyor. Bu haliyle, siz kek veya kurabiyenize aroma vermesi için Vanilin kattığınızda aslında tek pakette 2 tane küp şeker eklemiş oluyorsunuz.
İğne kristaller halinde, renksiz, ergime noktası 82 °C olan bu aromatik bileşik, alkolde, eterde ve yağlarda soğukta dahi çok iyi çözünür fakat kaynar suda çok az çözünür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri