Açılan Evrak Doğrulama Ekranı'nda Güvenlik Kodu doğru bir şekilde girildikten sonra DYS'de üretilen evrakın varide numarası Evrak Varide No alanına, evrak üzerinde yazan doğrulama kodu Doğrulama Kodu alanına girilerek Sorgula düğmesine basılır.
Varide no nedir? Varide No, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun evrak takip sisteminde kullanılan bir numaradır. Bu numara, kuruma gelen veya kurumdan çıkan evrakların takibini sağlamak için her evraka özgün bir şekilde atanır.
TAHSİS NUMARASI NEDİR? Öncelikle tahsis numarasının ne olduğunu açıklayalım. Bu, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli olan herkese verilen bir numaradır. Yani, SGK tarafından emekli maaşı bağlanan kişileri tek bir numara aracılığıyla takip edebilmek adına belirlenmiş numara 'tahsis numarası'dır.
Öncelikle https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/ adresine tıklayın ve “SGK Evrak Kaydı ve Takibi” başlığı altında başvuru dosyanızın ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu sorgulama için gerekli bilgiler TC kimlik numaranız ve kayıt yılı bilginizdir.
Evrağın varide numarası yani diğer ismi ile evrak sayısı evrağın üst kısmında yazar.
İlgili 35 soru bulundu
Doğrulamak istediğiniz belgeye ait barkod numarasını giriniz. e-Devlet mobil uygulamasında yer alan Barkodlu Belge Doğrulama özelliği ile, belgenin üzerindeki karekod'u okutarak, belgeleri daha hızlı ve kolay bir şekilde doğrulayabilirsiniz.
Emeklilikte varide tarihi emeklilik dilekçesi Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarına alındıktan sonra dilekçeye verilen tarihtir. Yani Kurum kayıtlarına giriş tarihi olarak tanımlayabiliriz. Kayıt tarihi ile birlikte bir de numara verilir. İşte bu numara da varide numarası olarak tanımlanır.
Sosyal Güvenlik Kurumu'na şahsen gidilerek başvuru detayları öğrenilebileceği gibi SGK'nın sitesi üzerinden de başvuru sonucu takip edilebilir. SGK'nın internet sitesi üzerinden yapılan sorgulamalar için öncelikle T.C. kimlik numarası girilir, ardından “sorgula” butonuna basılarak sorgulama gerçekleştirilir.
EYT başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden öğrenilebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) DYS Evrak Takip sayfasından yılı seçip SGK'ya giden belgelerinizi kontrol edebilirsiniz.
SGK'ya iletilen evrakların beklemeye alındığı süreç sonrasında, sonuçlanma süresi değişebilir. Genellikle basit ve standart evraklar birkaç hafta içinde sonuçlanabilirken, daha karmaşık veya özgün evraklar daha uzun bir süre gerektirebilir.
4B BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ
Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25'inde, Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sınde, Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde, Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alırlar.
Sisteme başarılı bir şekilde giriş yaptıktan sonra aşağıdaki gibi tahsis numarası verilmişse kurumca emekli olarak ilan edildiğinizi anlayabilirsiniz. Ayrıca ilgili sayfadan emekli aylık tutarınızı, birikmiş ödemenizi vb. bilgileri öğrenebilirsiniz.
Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde, Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde, Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde, Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında yapılıyor.
1. Açılan Evrak Doğrulama Ekranı'nda Güvenlik Kodu doğru bir şekilde girildikten sonra DYS'de üretilen evrakın varide numarası Evrak Varide No alanına, evrak üzerinde yazan doğrulama kodu Doğrulama Kodu alanına girilerek Sorgula düğmesine basılır.
meb.gov.tr/” adresi üzerinden yapılmaktadır.
Gelen evrak kayıtlı demek; Kurum / kuruluşlar arasında resmi yazışmaların yapılmış olması ve arşiv olarak saklamaları bir yana tüm yazışmaların kayıt altında tutulması demektir.
Sonuçların 2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.
Emeklilik işlemleri emekli olduğu tarih itibariyle en geç 1 ay içinde Emekli Sandığı tarafından sonuçlandırılmaktadır(maaş bağlanmaktadır).
Emeklilik için başvuranların; prim gün sayıları, hizmet yılları, gerekli şartları taşıyıp taşımadıkları, varsa hizmet birleştirmeleri, varsa prim borçları olup olmadığı gibi detaylara bakılıyor. EYT başvurusunun ardından emeklilik sonuçları e-Devlet üzerinden ya da SMS ile öğreniliyor.
Bu süreç 1,5 – 2 ay sürer.
5510 Sayılı Kanun'a göre, 4A (SSK) ve 4B (BAĞ-KUR) kapsamındaki kişilerden emekli aylığı almaya hak kazananlara, emeklilik dilekçesi verdikleri tarihten sonraki ay başından itibaren aylık bağlanır.
Tüm bunlar yerine kısa yoldan sorgulama yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/sgk-ne-zaman-emekli-olabilirim linkine tıklayarak kimlik doğrulama işlemlerini tamamladıktan sonra direkt olarak e-Devlet emeklilik sorgulama sayfasına yönlendirilirsiniz.
Varide TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim,eskimiş Gelen şey. Gelen evrak.
Emeklilik başvurusu sonrası evrak takip sistemine giriş yaptığınızda eğer karşınıza Evrak Kapandı ibaresi gelirse bu emeklilik başvurunuzun sonuçlandığı anlamına gelir. Ancak bu sadece emeklilik başvurusu için değil diğer SGK'ya yaptığınız herhangi bir konu hakkında o başvurunuzun sonuca bağlandığı anlamına geliyor.
EMEKLİLİK GELEN EVRAK BEKLEMEDE NE ANLAMA GELİYOR? “SGK Gelen evrak beklemede” ifadesi kişinin SGK ile ilgili bir işlem yapmak için evrak teslim ettiğinde, evrakın henüz işleme alınmadığını ve beklemede olduğunu ifade eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri