Varikoseli iyileştirmek için üzüm çekirdeğinden faydalanabilirsiniz. Üzüm çekirdeği kan dolaşımını düzenleme görevine sahiptir. Üzüm çekirdeği yağı ile bitki çayı her sabah içebilirsiniz. Düzenli şekilde tüketildiğinde kan dolaşımını rahatlatacaktır.
İlaç Kullanımı: Doktorunuz, ağrının hafifletilmesi için ağrı kesiciler veya anti-inflamatuar ilaçlar reçete edebilir. Bu ilaçlar, ağrının şiddetini azaltmaya yardımcı olabilir. Soğuk Uygulama: Ağrılı bölgelere düşük sıcaklıklı bir buz torbası veya soğuk kompres uygulayarak ağrının azalmasını sağlayabilirsiniz.
Kasık ve cinsel bölgede oluşan ağrıyı dindirmek için dinlenmeniz önerilir. Yorucu bir işte çalışanların bir süre uzanarak vücudunu dinlendirmesi gerekir. Ağrı kesici bitki çaylarından faydalanabilirsiniz. Yeşil çay, papatya çayı gibi bitki çayları kan dolaşımınızı rahatlatacaktır.
Çoğu varikosel zaman içinde gelişir. Ancak, çoğu vakada varikoselin teşhis edilmesi kolaydır ve yine vakaların büyük bir çoğunluğunda tedaviye ihtiyaç yoktur. Varikosel sadece semptomlara neden olursa tedavi edilebilir ve kullanılan yöntem genellikle cerrahi müdahaledir.
Ameliyatsız varikosel embolizasyonu, yani genişlemiş damarın içine girerek tıkanması işlemi 2001 yılından beri kılavuzlara girmiş güvenli ve etkili bir tedavi yöntemidir. Genel anesteziye gerek yoktur, işlem lokal anestezi ile yapılır ve böylece genel anestezinin oluşturabileceği risk ve komplikasyonlar ortadan kalkar.
İlgili 19 soru bulundu
Testis çevresinde varis oluşumu olarak tanımlanan varikosel, erkeklerin yaklaşık %15'inde ortaya çıkan; ağrı, kısırlık, testis küçülmesi gibi sorunlara yol açabilen önemli bir sağlık sorunudur. Tek tedavisi cerrahi olan hastalık, günümüzde embolizasyon yöntemiyle ameliyatsız olarak tedavi edilebilmektedir.
Varikosel etki olarak bu bölgede ısıyı arttırarak testislerin sperm yapımını bozan bir hastalıktır ancak cerrahi olarak tedavi edilip ortadan kaldırılmadığı sürece varikoselin neden olduğu ısı artışı ve sperm fonksiyonlarındaki bozukluk soğutma ya da buz tedavisiyle ortadan kaldırılamaz hatta bu tedaviler ve öneriler ...
Kronik ve ilerleyici bir hastalık olan varikosel, tedavisiz düzelme göstermez. Tedavi edilmemesi durumunda testis boyutlarında küçülme, sperm parametrelerinde ilerleyici bozulma, testiste hormonal bozulmalara neden olup, ereksiyon yetersizliği gibi cinsel problemlerin ortaya çıkmasına da yol açabilir.
Bu durum hastada cinsel istekte azalma ve şertleşme (ereksiyon) güçlüğüne neden olabilir. Varikosel ağrısı uzun süre ayakta durma, ağır egzersiz, cinsel ilişki veya uzun süreli yürüyüş durumlarında artış gösterebilir.
Hayır varikoselin ilaç ile tedavisi yok. Tedavisi gerekli hastalarda cerrahi olarak yapılmalıdır. Ameliyat sonrası sperm sayısı ve hareketleri üzerine faydalı etkileri olduğu düşünülen antioksidan ilaçlar, hastalarımızda kullanılabilir.
Varikosel Neden Olur? Varikoselin nedeni tam olarak belli değildir. Genellikle testislerde spermatik korddaki belirli damarların içindeki hatalı bir anahtarın (valf) buna neden olabileceğini düşünülmektedir. Spermatik kord, testislerinizi yerinde tutan bir doku bandı olarak bilinir.
Varikosel Mikrocerrahi Tedavisi
Varikosel hastalığının ilaç ile, bitkisel tedavi ile veya geleneksel tamamlayıcı tıp yöntemleri (akupunktur, ozon, hacamat, sülük ve benzeri farklı tedaviler) ile tedavi yapılması yanlıştır, tedavi edilemez.
Varikosel en sık rastlanan kısırlık sebeplerinden biridir. Varikosel hastaları basit bir ameliyat sonrası çocuk sahibi olabilirler.
Variste kullanılan bazı ilaçlar (Daflon, Venoruton gibi), genel olarak toplardamarların tonusunu artırarak kirli kanın akciğere gönderilmesine yardımcı olurlar.
Sıcak kompresler veya masaj gibi yöntemler, kasların rahatlamasına yardımcı olabilir. Ağrı kesiciler veya kas gevşeticiler de semptomların hafifletilmesi için iyi gelebilir.
Çünkü tüm bu detaylara göre hissedilen testis ağrısı skrotum adı verilen testis torbasının yanı sıra, üreme sisteminin diğer organlarında, kasıklarda hatta bazı durumlarda karın bölgesinde ve bacaklarda hissedilebilmektedir.
İleri derecede varikosel testis boyutlarında küçülme ve testiküler fonksiyon bozukluğuna neden olabilir. Varikosel testosteron sentezini azaltarak cinsel isteksizliğe neden olabilir.
Eğer varikosele bağlı ağrı yakınmaları fazla değilse varikosel iç çamaşırı tercihi için çoğunlukla testislerin desteklendiği daha sıkı iç çamaşırlar (slip, suspansuar tip) kullanılması önerilir. Ağrıyı geçirmek üzere basit ağrı kesiciler kullanılabilir. Eğer ağrı kalıcı ve şiddetli ise ameliyat gerekli olabilir.
Varikoseller tüm erkeklerin %15'inde görülür ve kısırlık vakalarının %30'unun sebebidir.
Varikosel, ürolojik hastalıklar arasında genç erkeklerde sık görülen bir hastalıktır. Kötü huylu değildir, kansere dönüşmez, hayati bir tehlike oluşturmaz. Tedavi edilmediği taktirde ilerde infertilite (kısırlık) ve cinsel fonksiyon bozukluklarına neden olur. İlaçla veya bitkisel yöntemlerle tedavisi yoktur.
Bunun en sık nedeni varikosel oluyor" dedi. Varokoselin bünyesel bir hastalık olduğunu ve genelde sol testiste gözlemlendiğini belirten Aşçı, şunları konuştu: "Aslında varikosel kalıcı bir hasar oluşturabilen bir hastalık gibi duruyor.
Varikosel nedeniyle total erkeklik hormonuseviyesi düşmektedir. Bu nedenle cinsel ilişki esnasında kişide iktidarsızlık oluşabilmektedir. Bununla birlikte cinsel isteksizlik gibi sorunlarda görülebilmektedir.
Varikosel her zaman kısırlığa yol açar mı? Hayır, açmaz. Normal erkek popülasyonun dörtte birinde hafif-orta varikosel bulunabilir. Varikosel her zaman sperm kalitesini ve sayısını bozmaz.
Varikosel hastalığı testiste zonklayıcı bir ağrıya neden olur. Varikosel hastalığının ameliyat dışında bir tedavisi yoktur. Bitkisel tedavi, ya da diğer geleneksel tedavilerle varikosel düzelmemektedir.
Hormonal değişikliklerle beraber bu tarz etkiler görülebileceği düşünülebilir ancak varikoselin cinselliği etkilediğini rutin olarak söyleyemeyiz. Varikosel cinsel performansı etkiler mi? Bu bölgedeki ileri derecedeki damar genişlemeleri ağrıya ve ilişki kalitesinin düşmesine neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri