Özel sağlık sigortalarının birçoğu poliçelerinde varis tedavisini de kapsam içine almaktadır.
Genel olarak lazerle varis tedavisi, radyofrekansla varis tedavisi, yapıştırıcı (zamk) ile varis tedavisi ve açık varis ameliyatı şeklindeki varis tedavisi fiyatları devlet yada SGK tarafından karşılanmaktadır.
Genellikle varis tedavisi fiyatları 3.000 TL – 3.500 TL'den başlamaktadır. Varis tedavisi kişiye özel olduğu için en doğru tedavi ücreti, süresi ve tedavi şekli doppler ultrason ile görüntüleme sonrasında belirlenmekte ve hastaya aktarılmaktadır.
Çoğunlukla ayak damarlarında oluşan bir rahatsızlık olması sebebiyle varis hastalığı olan bireyler, mutlaka Kalp Damar Cerrahisi uzmanı tarafından tedavi edilmelidir.
Hasta varis ameliyatı sonrasında en az 15 gün boyunca istirahat etmek zorundadır.
İlgili 36 soru bulundu
Kaç Seans Gerekir? ND Yag lazer ile işlem yapılan varisli damarlar 1 ila 2 seansta tedavi edilir.
Diyarbakır'da özel bir hastanede 15 Nisan'da varis ameliyatı olup aynı gün taburcu edilen öğretmen Tuğba Parlak, ertesi gün evinde fenalaştı. Kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alınan Parlak, 24 Nisan'da yaşamını yitirdi.
İç toplardamar ve dış toplardamar olmak üzere iki çeşit varis bulunmaktadır. Buna göre hangi varis çeşidinin daha tehlikeli olduğu da merak edilen önemli konuların arasında yer alır. iç toplardamarda oluşan varisler insan sağlığı açısından daha riskli olduğunu söyleyebiliriz.
Nasıl olsa geçer diye düşündüğünüz varis tedavi edilmediği taktirde ölümcül sonuçlar doğurabilir. Varis sinsice ve yavaşça ilerler ancak daimidir. Varis tedavi edilmediğinde bacaklarda ağrıya, toplardamarda enfeksiyona ve hatta akciğerlere pıhtı atma sonucu hayati risk taşıyan durumlar ortaya çıkmasına neden olabilir.
Varis ne zaman tehlikeli olur sorusuna net bir cevap vermek zordur. Varis, tedavi edilmediği sürece tehlikeli bir hastalıktır. Buna karşın hastalığın son evrelerinde poşetleşmiş damarlardaki pıhtı oluşumu ve bu pıhtının akciğere gitmesi, en tehlikeli evredir.
Sonuç olarak, varis ameliyatı zor bir ameliyat olarak kabul edilmez, ancak herhangi bir ameliyat gibi riskleri ve potansiyel komplikasyonları vardır. Ameliyat öncesinde ve sonrasında doktorunuzun verdiği talimatlara dikkat etmek, ameliyatın başarılı ve sorunsuz geçmesine yardımcı olabilir.
Varis ameliyatı; yetmezlikli toplardamarın çıkarılması ya da bu damardaki kapakçıkların onarımı disiplinine dayanmaktadır. Yaklaşık 2 saat süren ameliyat sürecinde hastanın genel sağlık durumuna bağlı olarak lokal, epidural ya da genel anestezi uygulaması gerçekleştirilmektedir.
Varis tedavisinde kullanılan skleroterapi yöntemi lokal anestezi altında ameliyathane şartlarında hastaya herhangi bir kesi yapılmadan ultrasonografik destekle yapılarak damar içinden ilaç verilerek tamamlanır. Ameliyatsız varis tedavisi sonucu kişi 2-3 saat istirahat sonrasında ayağa kalkarak, eve gidebilir.
Beklentiniz öncelikle sağlığınız ve damarlarınızın korunması ise ; mikro cerrahi önünüzde ki tek seçenektir. Konforlu ve risksiz bir yöntem istiyorsanız ; endovenöz lazer, radyofrekans ablasyon yine mikro cerrahi bir seçenektir.
Lazer tedavisi etkinliği %95 ile %100 arasındadır. Çok küçük bir hasta grubunda ek tedavi gerekir. Sonuç olarak bir tedavi seansı ya da fazlası yapılarak varislerin tümü kesin olarak yok edilir. Yani sonuçta tüm büyük varislerin kaybolma oranı %100 dür.
Evet bu mümkündür. Sadece tek seansla tüm varislerin tamamen kaybolması mümkün değildir, çünkü dünyada böylesine etkili bir yöntem yoktur. Genel olarak büyük varisler çok kolay tedavi olur. Orta boy ağ şeklindeki yeşil varisler de genellikle 1-2 seansta tamamen kaybolabilir.
CEAP 4 dediğimiz 4. evre varis hastalarının ne yazık ki hastalığı geri çeviremediğimiz evresi. Bundan sonra çok ufak travmalarla, kaşıyarak ya da çarparak bileğe gelen küçük bir darbede yara açılabiliyor. Ki bu hastalığın son aşaması oluyor.
Varis, daha çok bacaklarda görülen genişlemiş morumsu damarlar olarak ortaya çıkmaktadır. Tek başına damarlar olabileceği gibi, aslında çoğu zaman toplardamar sisteminin yetersizliğinin (venöz yetersizlik) bir belirtisidir.
Varis oluşmasını önlemek için fazla kilolardan kurtulmanız gerekir. Fazla kilo, karın içi basıncı arttırdığından dolayı varise sebep olabilir. Zayıflamak, oluşan varisi tam olarak tedavi etmese dahi varis sebebiyle meydana gelebilecek birçok diğer sağlık sorununun önüne geçebilirsiniz.
Varis patlaması olursa yapılabilecek ilk ve en önemli şey, o bölgeye temiz bir peçeteyi top şekline getirip bastırmak, sonrasında da uzanıp mümkünse bacağı yukarı kaldırmaktır. Bu şekilde oradaki basıncı azaltıp kanamayı durdurabilirsiniz.
Genetik yatkınlık genç yaşta varis oluşumunun büyük oranda nedenidir. Ayrıca özellikle vücut geliştirmek için ağırlıkla yapılan sporlar, ayakta uzun süre durmak, bacakları biryerlere vurmak çarpmak bu hastalarda daha fazla varis oluşumuna neden olmaktadır.
Ameliyatlı yöntemler; Klasik ameliyat ve Mikro Cerrahi
Mikro cerrahi; varislerin tekrar etmesi gibi bir risk söz konusu değildir. Her operasyonda olduğu gibi burada da enfeksiyon riski olup ameliyatsız teknikler kadar düşük bir orandadır. Çok nadiren geçici bölgesel uyuşukluklar olabilir.
Hastanın işlem sonrası bacağı elastik bandaja sarılır ve genelde 1 gece hastanede tutulur. Ertesi gün taburcu edilir. Kasıktaki dikiş, genelde estetik ya da cilt altı olarak bilinen alınmasına gerek olmayan tarzdadır.
Varis köpük tedavisi nin bilinen bir zararı yoktur. Kullanılan köpüğün bir zararı olmamakla birlikte vücutta kalıcı da değildir. Zehirleme etkisi yoktur. Genetik bozukluğa sebep olmaz.
Varis ameliyatı riskleri olan bir operasyondur. Üç gün ile bir hafta arasında hastanede yatmak gerekebilir, operasyon sonrasında bir süre ağrı çekebilirsiniz ve 20 günden uzun süre iş hayatınızdan uzak kalıp dinlenmeniz gerekebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri