Vazelin deri ayakkabı üzerine ince bir katman halinde sürülür. Bu şekilde birkaç saat bekletildikten sonra ise fazla olan kalıntılar kuru bir bezle silinir. Hem pratik hem de oldukça da etkili olan bir yöntemdir. Sonuç olarak vazelin sayesinde sert olan deri ayakkabılar kısa sürede yumuşamaktadır.
Vazelin ayakkabıya daha fazla zarar verir mi, hakiki deriden imal edilen ayakkabının yapısını bozar mı şeklinde pek çok düşüncelerin hakim olduğunu söyleyebiliriz. Hakiki deri ayakkabıya vazelin sürülmesi konusunda hiçbir şekilde sakıncalı bir durum yoktur.
Vazelin suda çözünmez ve yara sağlığını sağlamak için yara örtüsünü yırtarken yarada vazelin bırakmaz. Vazelinli gazlı bez güçlü bir hemostatik özelliğe sahiptir.
Ayakkabıların çatlamaması için vazelin veya badem yağını hafifçe ayakkabı yüzeyine yedirebilirsiniz. Ayakkabılarınızı kaldıracağınız zaman mutlaka kuru bir şekilde, kuru bir yerde muhafaza etmeniz gerekmektedir.
Bir bez veya pamuk üzerine sürülen vazelin, deri ayakkabının üzerine nazikçe uygulanabilmektedir. Bu yöntem sayesinde deri ayakkabıların parlaklığı artırılabilmektedir.
İlgili 15 soru bulundu
Vazelin yüze sürülürse ne olur sorusuna; cilt bariyeri onarılır, nemli bir cilde sahip olunur gibi cevaplar verebilmek mümkündür. Bu içerik; özellikle çok kuru, çatlamış ve nemsiz ciltlerin onarılmasını sağlamak için kullanılabilir. Düzenli kullanımda onarıcı etkisi görülebilir.
Bir diş fırçasının üzerine bir miktar Cif Krem dökün ve oval hareketlerle tabanı temizleyin. Tabanın ıslak olmamasının nedeni ürünün ayakkabıdan akıp gitmesini engellemektir. Eğer inatçı bir kirle karşı karşıyaysanız bir süre Cif Krem'i tabanın üzerinde bekletin. Nemli bir bez yardımı ile ayakkabınızın tabanını silin.
Deri Ayakkabıların Bakım Süreci
Deri ayakkabıların temizliği için nemli bir bez kullanılabilir. Bezle silinen temiz ayakkabıya ise zeytinyağı ile bakım yapılabilir. Bir pamuğa ya da kuru bir beze biraz zeytinyağı döktükten sonra ayakkabının yüzeyine hafif dokunuşlarla uygulama gerçekleştirilir.
Mevcut çiziklerin zamanla genişlemesi ya da çok fazla suya maruz kalan ayakkabının gerektiği kadar kurutulmaması, deri ayakkabıların çatlamasına sebep olur. Zamanında müdahale edilmeyen çatlaklar, bir süre sora genişler ve ayakkabı giyilmeyecek hale gelebilir.
Deri ayakkabı nasıl temizlenir sorusunun farklı yöntemleri vardır. Öncelikle bilinmesi gereken deri üzerinde oluşan çatlakların giderilmesi için zeytinyağı kullanımıdır. Pamuk üzerine damlatılan bir miktar zeytinyağı, ayakkabı üzerindeki çatlaklara sürülür. Bastırmadan ovalanarak çatlak ve çiziklerin gitmesi sağlanır.
Petrol bazlı vazelin gibi kayganlaştırıcıları asla ve asla kullanmayın. Bunlar hem enfeksiyona olan eğilimi arttırırlar hem de içerdikleri maddeler prezervatiflerin dayanıklılığını azaltırlar. Öte yandan vajinada irritasyona neden olabilirler.
Vaseline® Jel orijinal mucizevi jeldir. Deri hücreleri arasında bariyerler oluşturarak nemi hapseder ve kuru cildinizin onarılmasına yardımcı olur. * Jel %100 saf olması için üç kat saflaştırılmıştır.
Aynı zamanda her cilt tipi için uygun olmayabilir. Ürün yüz için kullanılacaksa muhakkak bir uzman görüşü alınmalıdır. Vazelin yüzde her durumda kullanılmamalı, cilt yapısı göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin yağlı ve tıkanmış gözenekli ciltlerde vazelin sivilce gibi olumsuz sonuçlara sebep olabilir.
Ayakkabı Temizliği
Ayakkabınızın tabanları ve yan tarafları, dışarıdaki kirleri üzerinde taşır ve lekelenir. Ayakkabınızın taban ve yanlarını Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü sıkıp biraz bekledikten sonra temiz kuru bir bezler silerek temiz bir görüntüye kavuşabilirsiniz.
Ayak Bakımı
Ayağımızda oluşan çatlak ya da nasır olan bölgeye düzenli olarak vazelin uygulandığında bu bölgeyi yumuşatır ve istenmeyen ölü hücrelerin vücuttan atılmasını sağlayarak çatlak ve nasır tedavisine destek olur.
Kar ve sulu kar gibi daha sert lekeleri, bir çay kaşığı ılık su ve beyaz sirkeyi doğrudan sorunlu bölgeye sürerek yok edebilirsiniz. İşe, parlatma bezinize biraz cila uygulayarak başlayın. Deri ayakkabılarınızı parlatmak ve korumak istiyorsanız balmumu bazlı bir cila tercih edin.
Deri ayakkabı temizleme sırasında uygulayabileceğin bir diğer doğal yöntem de zeytinyağı kullanmaktır. Yumuşak bir beze, biraz zeytinyağı dökerek ayakkabı çiziklerini nazikçe ovmalısın. Zeytinyağı çizikleri gidererek ayakkabının yenilenmesine yardımcı olur, ayakkabıların beslenirken kullanım ömrü de uzayacaktır.
Nemlendirici bir krem veya deri için özel bakım yağlarından biri çizik bölgesine sürülmelidir. Bu, derinin elastikiyetini artırarak çiziklerin görünümünü azaltabilir. Nazikçe Ovma: Nemlendirici sürüldükten sonra, yumuşak bir bez yardımıyla çizik üzerine hafifçe basınç uygulayarak dairesel hareketlerle ovulmalıdır.
Deri ayakkabının temizlenmesinde en önemli unsur ayakkabıya zarar vermemektir. Ayakkabının dışının temizliği için zeytinyağı kullanılabilir.
Eğer dilerseniz evinizde ve ayakkabılık içerisinde bunun biraz yalnız bir badem yağı ile birlikte birkaç saniye içerisinde ayakkabınızı güvenilir bir bakım yapabilirsiniz. Badem yağı deriyi besliyor ve aynı zamanda onun muazzam bir görüntüye kavuşmasına katkı sağlıyor.
Deri ayakkabıların temel temizliği at kılı fırçası ile yapılabilmektedir. Ayakkabı üzerinde yer alan tozların ve kirlerin giderilmesi için at kılı fırçası ile fırçalama yapılabilir. Ayakkabının taban ile birleşen kenarının fırçalanmasının ardından hafif nemli bir bez yardımı ile silinebilir.
Deri ayakkabılar suya dayanıklı olmadıkları için elde veya çamaşır makinesinde yıkandıkları zaman bozulmakta, bir daha kullanılamaz hale gelebilmektedir. Yağ, çamur, çimen gibi çok çeşitli sebeplerle kirlenen ayakkabıların kir lekelerinden arınması için ayakkabı temizleme talimatlarına uyulması gerekmektedir.
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç Ultra Yağ ve Kir Çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek. Ayakkabı Temizliği Neden Önemlidir? Ayakkabılar, hem tarzımızı yansıtan birer aksesuar hem de günlük yaşantımızda sıklıkla kullandığımız bir parçadır.
Bir ayakkabı kutusunda iki veya daha fazla ayakkabı koymamalısınız. Bu saklama türü ayakkabıların şeklini bozar ve lekelenmelerine sebep olur. Deri ayakkabılar koku yaratmasınlar diye delikli kutularda saklanmalıdır. Çizmeler özel poşetlerde saklanabilir.
Kışın deri bot ve çizme giymenin bazı avantajları ve dikkat etmeniz gerekenler: Sıcaklık ve İzolasyon: Deri ayakkabılar, doğal izolasyon sağlar ve ayaklarınızı soğuktan korur. Deri malzeme, içinde hava tutar ve bu sayede ayaklarınızın sıcak kalmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri