Lisede devamsızlık sildirme şartlar karşılandığında mümkün oluyor. Öğrenci velisi dilekçe ile okul müdürlüğüne başvurduğunda inisiyatif kullanılabiliyor.
Yani dilekçenin mutlaka aile tarafından imzalanarak okul yönetimine veli tarafından başvurulması gerekiyor. Bu şartların sağlanması halinde lise eğitim kurumlarında devamsızlık silinebilir. Devamsızlık silme işlemi, özürsüz devamsızlıkların özürlü devamsızlığa çevrilmesiyle uygulanıyor.
AŞAĞIDA LİNKİ VERİLEN VELİ İZİN DİLEKÇESİNİ DOLDURARAK, ÖĞRENCİNİZİN ÖZÜRSÜZ DEVAMSIZLIKLARINI ÖZÜRLÜ DEVAMSIZLIĞA ÇEVİREBİLİRSİNİZ. ÖĞRENCİLERİN 10 GÜN ÖZÜRSÜZ, 20 GÜN ÖZÜRLÜ OLMAK ÜZERE TOPLAM 30 GÜN DEVAMSIZLIK HAKKI VARDIR.
Genellikle, devamsızlıkların silinmesi için öğrencinin okul yönetimine bir dilekçe sunması gerekmektedir. Dilekçede öğrencinin devamsızlık sebepleri belirtilmeli ve okul yönetimiyle görüşerek çözüm önerileri sunulmalıdır.
Öğrenciler, yeni yönetmeliğe göre özürsüz devamsızlık sınırını aşması durumunda sınıf tekrarına kalabiliyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılında toplam devamsızlık süresi 10 gün olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla birinci ve ikinci dönem toplam on gün olduğundan ikinci dönem devamsızlığı silinmez.
İlgili 33 soru bulundu
Ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretim gören öğrencilerin devamsızlık süreleri ne kadardır? Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Öncelikle devamsızlık sildiremezsiniz, yönetmeliğe göre yasal değil. Devamsızlık yapıldığı tarihten itibaren beş iş günü içerisinde özürlü devamsızlığa aktarılabilir. Bir de okullar karne günü hariç son güne kadar yoklama alıp sisteme işleyebilirler, böyle bir hakları mevcut.
Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır. Buna göre öğrencinin başarı puanı takdir ya da teşekkür belgesi almaya yeterli olsa da devamsızlığı 5 günden fazla olanlar bu belgeyi almaya hak kazanamayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder. Devamsızlık süresi tüm bir seneyi kapsamaktadır. Bir sene içinde 10 gün özürsüz, 20 gün özürlü devamsızlık hakkınız var.
(7) Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e-Okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.
Genellikle okul gezileri, kamplar, yarışmalara katılım, özel etkinlikler veya okul dışı faaliyetler gibi durumlarda öğrencinin izinsiz bir şekilde devamsızlık yapmadığını belirtmek adına yazılır. Bu dilekçe, velinin onayını belgelemek ve öğrencinin etkinliğe katılımını sağlamak için gereklidir.
Bunun için veliler, önceden okul yönetimini bilgilendirerek mazeret izni istemelidir. Bu tür durumlar için öğrencilere bir ders yılı içinde toplamda en fazla 15 güne kadar mazeret izni verilebilmektedir.
Kaymakamlıkça yapılan tebliğe rağmen çocuğunu okula göndermeyen veliye çocuğun okula devam etmediği her gün için 15 TL idarî para cezası verilir.
Madde 56 – (Değişik: 23/1/2008-5728/282 md.) Muhtarlıkça veya mülkî amirce yapılan tebliğe rağmen çocuğunu okula göndermeyen veli veya vasiye okul idaresince tespit edilen çocuğun okula devam etmediği beher gün için onbeş Türk Lirası idarî para cezası verilir.
Dönem Devamsızlığı İkinci Dönem Silinir mi? İlk dönemde yapılan devamsızlıklar, ikinci dönemde silinmeyecek. 2023-2024 eğitim öğretim yılı için toplam özürsüz devamsızlık süresi 10 gün olarak belirlendi. Örneğin, birinci dönemde 5 gün, ikinci dönemde 6 gün devamsızlık yapan öğrenci devamsızlık sınırını aşmış sayılacak.
Dönem Devamsızlığı İkinci Dönem Silinir mi? İlk dönemde yapılan devamsızlıklar, ikinci dönemde silinmeyecek. 2023-2024 eğitim öğretim yılı için toplam özürsüz devamsızlık süresi 10 gün olarak belirlendi. Örneğin, birinci dönemde 5 gün, ikinci dönemde 6 gün devamsızlık yapan öğrenci devamsızlık sınırını aşmış sayılacak.
Ortaöğretim eğitiminin en az 3 yılı tüm dönemlerinden takdir belgesi alan öğrenciler ise üstün başarı belgesi ile ödüllendirilecek. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü ve toplamda 30 günü aşan öğrenciler ise başarı puanları ne olursa olsun başarısız kabul edilecek. Bu öğrencilerin sene tekrarı yapması gerekecek.
5 GÜN DEVAMSIZLIK YAPAN TAKDİR TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLMEYECEK.
Geçen sene ve önceki yıllarda lise son sınıf öğrencilerine devamsızlık affı uygulanmıştı; ancak bu sene bu uygulama kaldırıldı.
Hocam özürlü denilen şey izinli, raporlu ve faaliyettir. Özürsüz ize dersten veya okuldan kaçmak ya da okula hiç gelmemektir. Bizde silindiğinde direk silinmekte ve özürlüye işlememekte.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek. Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak.
MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde devamsızlık yapıldıktan sonraki beş iş günü içerisinde özürlü devamsızlığa aktarılabilir diyor, silinebilir demiyor. Zorunlu durumlarda da bu süre yirmi güne kadar çıkabilir diyor. Bu da okul yönetimince yirmi güne kadar uzatılabilir, yirmi günü aşamaz diyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Devamsızlık Affı Geri Gelmeli
Her yıl olan devamsızlık affı 2023-2024 eğitim yılı içerisinde kaldırıldı.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri