Hocam sınıf okutanları isteyen veliyi gördük de bunu da görmüş olduk. Sorunuzun cevabı hayır.
Veli öğretmen seçebilmeli. Ancak veliler ne kadar doğru öğretmeni seçebiliyor orası tartışılır. Yani söylemek istediğim bazı veliler popüler olana yönelmeyi seviyor. Ancak seçmediği diğer öğretmende neler kaçırdığını fark etmiyor.
Mecburiyet yok. Genel de 4-5 veli her sınıfta çıkar. Uyarırsınız. Bu sorun evine iş götüren tek meslek olan öğretmenlikte var maalesef.
1. Velilerin zorunlu hâller dışında okul bahçesine alınmamasını sağlar. 2. Velilerin çocuklarını bırakırken ve alırken fiziksel mesafeye uymaları amacı ile okul girişine konulan belirleyici işaretlerin uygunluğunu kontrol eder.
Yargıtay Ceza Genel Kurulu, velilerin sınıfa izinsiz girmesinin iş yeri dokunulmazlığı ihlal suçunu oluşturduğuna hükmetti.
İlgili 18 soru bulundu
Ulusal hukuk ve eğitim mevzuatında kanun düzeyinde yönetici ve öğretmenlere öğrencilerin üst arama ve eşyalarına el koymayla ilgili bir düzenlemenin olmadığı tespit edilmiştir.
(2) Birlikler, velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlayamaz, okul kayıt döneminde bağış ve yardım toplayamaz. Ayrıca Bakanlık tarafından yürütülen proje ve yapılan protokoller kapsamında okul ve kurumlarda yapılacak faaliyetlerden ücret talep edilemez.
Her gün kendi başına çıkış: Velisi/okul idaresince öğrencinin okuldan tek başına çıkmasında bir sakınca görülmeyen çıkışlardır. Veli form dilekçeyi doldurmak üzere müdür ve müdür yardımcılarına başvurur. Okul müdürünün onayının ardından basılan kart öğrenciye teslim edilir.
lakin okul ve milli eğitim bakanlığının bununla ilgili bir yönetmeliği vssi olabilir. okulda veya derste kullanım yasağı tarzında onada bakmak lazım. el koyamaz ve içini karıştıramaz. bu özel hayatın gizliliğini ihlal suçuna girer.
Bir öğretmen gerçekten hatalıysa şikayet edileceği kürüm bellidir.Veli ya okula gidip müdürler ve kendisiyle görüşür ya da milli eğitim müdürlüklerine gider.Bunları yapmaya cesareti olmayanlara da 147'yi çıkarmışlar.
Vermek zorunda değilsiniz öğretmenim. Bu konuyla ilgili hiçbir işlem yapamaz .
Okul bittiğinde öğretmenin tüm öğrencileri bir bir velisine teslim etmek, çıkışta almaya gelmeyen velinin çocuğunu annesi gelene kadar beklemek gibi bir görevi var mıdır? Zorunlu değil.
Dersin yoksa nöbet dışında okulda olmak zorunda değilsiniz. İdari görevlendirmede olmaz.
Devlet memurlarının 5580 sayılı Kanun hükümlerine uymak suretiyle özel eğitim kurumlarında ders vermeleri mümkün bulunmaktadır. Ancak, özel öğretim kurumları dışında özel ders vermelerinin 657 sayılı Kanunun 28 inci maddesi uyarınca mümkün olmadığı değerlendirilmektedir.
Öncelikle şunu belirtelim ki, eğer devlet okuluna atanmış, devlet memuru konumunda bir öğretmen değilseniz, Türkiye'de özel ders öğretmenliği yapmanızda herhangi yasal bir sıkıntı yoktur.
Cevap: Öğrenci okula hangi kıyafetle gelirse gelsin alınmak zorundadır. Kıyafetten dolayı öğrencinin okula alınmaması Anayasal suçtur, Türk Ceza Kanunu'nun 112 maddesine göre 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası gerektirir. 112. Maddeye göre bu fiili işleyen hakkında iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
Madde 55- (Değişik : 1211011983-2917 K/8. md) Hastalık, sel, kar, deprem ve yangın gibi okul idaresince takdir edilecek sebeplerle okula gelemeyen öğrenciler izinli sayılırlar.
Veli izin dilekçesi, bir öğrencinin okul dışı etkinliklere veya özel durumlara katılması için velisinin yazdığı resmi bir mektuptur. Bu dilekçe, velinin iznini belgelemek ve öğrencinin katılımını resmi olarak onaylamak amacıyla kullanılır.
Okul kayıt dönemi içerisinde hiçbir şekilde bağış ya da yardım adı altında velilerden ücret talep edilemez. Okul yöneticilerinin bu şekilde para topluyor olması ve okulun ihtiyaçlarını karşılanacağını söylemesi kesinlikle yasal değildir.
Vatandaşlar kayıt ya da zorunlu bağış adı altında ücret talep eden okulları Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi “444 0 632” (444 0 MEB) danışma hattından şikayet edebiliyorlar.
Mesai içinde veya dışında herhangi bir okul aile birliği toplantısına katılmanız zorunlu değildir.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni bir uygulama başlatarak, ilköğretim ve liseye yeni kayıt yaptıran öğrencilerin velileri ile okul idaresi arasında sözleşme imzalatacak. Okulun veliye, velinin de okula ''hesap vermesini'' sağlayacak sözleşmenin yerine getirilemediği durumlarda, taraflar mahkemeye başvurabilecek.
Madde 24 — Her öğrencinin bir velisinin olması zorunludur. Anne, baba veya aile büyüklerinden biri veli olur. Ancak gündüzlü, yatılı öğrenciler, okulun bulunduğu yerde oturan, öğrencinin öğrenim ve eğitim durumu ile yakından ilgilenebilecek ve okulca kabul edilebilecek nitelikleri taşıyan bir kişi de veli olabilir.
MADDE 1- Bu sözleşmenin amacı, okul veli öğrenci arasındaki hak ve sorumlulukları düzenlemek, veli ve öğrenciyi okulun eğitim öğretim ortamına aktif katılımını sağlamak ile ilgili esasları düzenlemektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri