Mevcut yasa. yönetmelik ve diğer mevzuata göre velinin öğretmen seçme; hatta, e-adres'e göre okullara kayıtlar başladıktan sonra okul seçme hakkı (özel okul hariç) dahi yoktur.
Mecburiyet yok. Genel de 4-5 veli her sınıfta çıkar. Uyarırsınız. Bu sorun evine iş götüren tek meslek olan öğretmenlikte var maalesef.
Veli ve öğretmen ilişkilerinde karşılıklı saygı, anlayış ve beklentilere dair ortak bir dil geliştirilmesi son derece önemlidir. Öğrencinin başarısının sürdürülebilir olması için okul, öğretmen ve aile bir sacayağı gibi çalışmalı, ortak kararlar alarak başarıya birlikte ilerlemelidir.
Okul ve veli işbirliğinde her iki taraf da öğrencinin yararına ve gelişimine katkı anlamında birbirlerine yeterince ve gerektiği kadar açık ve şeffaf olmalıdırlar. Bilgi akışı karşılıklı olmalı çocuğun bireyselliği korunduğu kadar toplumun, okulun ve ailenin tutum, davranış ve değer yargıları da önemsenmelidir.
Eğitim kurumlarında istenilen başarının sağlanabilmesi ve istenilen hedefe ulaşılabilmesi için öğretmen veli ilişkisinin çok iyi olması gerekmektedir. Öğretmen veli ilişkisi sadece okul başarısı için değil öğrencinin gelişim süreci için de önem arz etmektedir.
İlgili 36 soru bulundu
Bir öğretmen gerçekten hatalıysa şikayet edileceği kürüm bellidir.Veli ya okula gidip müdürler ve kendisiyle görüşür ya da milli eğitim müdürlüklerine gider.Bunları yapmaya cesareti olmayanlara da 147'yi çıkarmışlar.
Okul Müdürü ve öğretmenle görüşme: Veliler, okul müdürü ya da çocuğunun öğretmeni ile görüşme hakkına sahiptirler.
Veliler de öğretmene öğretmen bey yada öğretmen hanım diye hitap etmeli.
Vermek zorunda değilsiniz öğretmenim. Bu konuyla ilgili hiçbir işlem yapamaz .
Her gün kendi başına çıkış: Velisi/okul idaresince öğrencinin okuldan tek başına çıkmasında bir sakınca görülmeyen çıkışlardır. Veli form dilekçeyi doldurmak üzere müdür ve müdür yardımcılarına başvurur. Okul müdürünün onayının ardından basılan kart öğrenciye teslim edilir.
Veli toplantısı, bir öğrencinin okuldaki durumunu tartışmak, akademik ve davranışsal sorunlarına çözüm bulmak için düzenlenir. Öğrencilerin bireysel konulardaki güçlü ve zayıf yönleri, müfredat dışı becerileri ve yeterlilik düzeyleri değerlendirilir.
Eğitim-öğretim anlayışı konusunda birliktelik sağlamak amacıyla yılda dört defa “Sınıf Veli Kurulu” ve “Okul Veli Kurulu” toplantıları yapılır.
Görüşme sırasında göz kontağı kurun, farklı şeylerle ilgilenmeyin ve samimi olun. Söz kesmeden, müdahale etmeden, dikkatli ve içten bir şekilde dinleyin ki bunu karşı taraftan da bekleyebilin. Anlatılan bazı önemli bilgileri not almanız gerekiyorsa bunu ihmal etmeyin. Bu şekilde veli de önemsendiğini hissedecektir.
Ulusal hukuk ve eğitim mevzuatında kanun düzeyinde yönetici ve öğretmenlere öğrencilerin üst arama ve eşyalarına el koymayla ilgili bir düzenlemenin olmadığı tespit edilmiştir.
Okul bittiğinde öğretmenin tüm öğrencileri bir bir velisine teslim etmek, çıkışta almaya gelmeyen velinin çocuğunu annesi gelene kadar beklemek gibi bir görevi var mıdır? Zorunlu değil.
Ancak sabah ilk dersten yarım saat önce göreve başlayıp, ders görevlerine devam edip son dersten yarım saat sonra görevden ayrılmak zorunda olan nöbetçi öğretmene öğle arasında dinlenme ve beslenme gibi zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere zaman verilmemesi kabul edilebilir değildir.
Eğer okul yönetimi böyle bir cep telefonu yasağını okul yönetmeliğine koymuşsa, öğretmen telefona el koyabilir. Öğrencilerin dikkatlerini derse vermeleri için okul yönetmeliği bu tür bir yasağı koyabilir... Yani telefona el koyma süresinin amaca uygun olması gerekir, bu tedbirin uygulanmasında aşırıya kaçılmamalı.
Dün Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikte öne çıkan diğer değişiklikler ise şöyle: TELEFON İZNİ: Cep telefonuna, ders aracı olarak kullanılması, öğrencilerin özel durumları gibi durumlar göz önüne alınarak, öğretmenin bilgisi dahilinde izin verilebilecek.
öğretmen öğrencinin telefonunu karıştırabilir mi. öğretmen bunu yaptığında. haberleşmenin gizliliğini ihlal edip. büyük bir suç işlemiş olur. bu suçun cezası bir yıldan 3 yıla kadar hapisti.
Amiri ya da üstü olan yöneticinin eşi hanıma da, “hanımefendi” diye hitap etmeli; kendisinden “hanımefendi” diye söz etmelidir. Yöneticinin eşine kesinlikle “yenge hanım” veya “abla” dememelidir. Böyle bir hitap tarzı kamusal yaşamda saygı ve samimiyet değil; kabalık, saygısızlık ve görgüsüzlük kabul edilir.
Ona taşıdığı ünvana göre, “sayın müdürüm”, “sayın başkanım”, “sayın kaymakamım” ve “sayın valim” deyin veya “efendim” diye hitap ederek söze başlayın. 2-Üstünüzün makamına girerken ceketinizin düğmeli olmasına dikkat edin, palto ve şapka ile girmeyin. Cep telefonunuz varsa ya dışarıda bırakın ya da kapatın.
1. Velilerin zorunlu hâller dışında okul bahçesine alınmamasını sağlar. 2. Velilerin çocuklarını bırakırken ve alırken fiziksel mesafeye uymaları amacı ile okul girişine konulan belirleyici işaretlerin uygunluğunu kontrol eder.
Ücretli öğretmenler herhangi bir mecburiyetleri yoktur ancak kurul toplantılarında olduğu gibi seminerlere de katılım gösterebilirler.
Çocuklarını ilgilendiren gerekli bilgileri almak ve öğretmenlerle özel görüşme talep etme hakları vardır. Hatta öğretmenle kararlaştırdıkdan sonra derslere de katılabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri