Venüs'ün yüzeyinde dağlar ve volkanlar bulunur. Venüs'ün boyutları Dünya'ya çok yakındır. Venüs'ü diğer gezegenlerden ayıran önemli bir özelliği, kendi etrafında Dünya ve diğer birçok gezegenin tersi yönünde dönmesidir. Venüs'ün kendi etrafında dönmesini tamamlaması Dünya günü olarak yaklaşık 243 gün sürer.
Bu çocuk, hem erkek hem kadın organlarına sahiptir. (Hermafrodit terimi de buradan gelir) Simgede, üstteki hilâl erkeği, alttaki artı işareti kadını, halka ise her iki yanında birbirini dengeleyen birer cinsiyetin bulunduğu bireyi temsil eder.
Venüs'ün atmosferi %96 karbondioksit, %3 azot ve %1 diğer gazlardan oluşur. Venüs, Güneş'e en yakın gezegen olmasa da en sıcak gezegendir. Venüs'ün ortalama sıcaklığı 464 ºC'tır. Bu sıcaklıkta kurşun bile eriyebilir.
Venüs, kendi ekseni etrafında, Güneş Sistemi'ndeki diğer tüm gezegenlerin aksi istikametinde döner. Güneş etrafındaki dönüşünü 224,7 Dünya gününde tamamlar. Büyüklüğü açısından Dünya ile benzerlik gösterdiğinden Dünya ile kardeş gezegen veya dünyanın ikizi olarak da bilinmektedir.
Kişiler için gizemli bir alan olan astrolojinin kaynağı ise gezegenlerdir. Güneş sisteminde bulunan her gezegenin astrolojide bir anlamı bulunmaktadır. Keyifli, aşk, hoşlanma, güzellik, maddi konular, barış, sanat ve giyim gibi konular ise Venüs gezegeninin içeriğini oluşturur.
İlgili 32 soru bulundu
Venüs, Roma mitolojisinde aşk ve güzellik tanrıçasıdır, ve daha önce gelen Yunan mitolojisinde Afrodit olarak bilinir. Venüs figürü, Antik Yunan ve Roma kültüründe sıklıkla betimlenir ve yüzyıllar içerisinde, antik ve sonraki dönemlerde, birçok heykeli de yapılmıştır.
Venüs'ün en güçlü olduğu burç ise Balık burcudur, gezegen bu burçta yüceldiği pozisyondadır ve en kaliteli özelliklerini ortaya koyar. Sanat dünyasında gerçekten güzelliği ile ün yapmış bir çok kişinin Venüs'ü Boğa, Terazi ya da Balık burcundadır. Venüs eğer yükselen burcun içinde ise yine kişiye çekicilik verecektir.
Gökyüzündeki en parlak gök cismidir (Güneş ve Ay'dan sonra). Çoban yıldızı olarak bilinen aslında Venüs gezegenidir. Gün doğumu ve gün batımında görüldüğü için Venüs'e sabah yıldızı ya da akşam yıldızı da denir. Çok yoğun atmosferi çoğunlukla karbondioksitten oluşur.
Dünya'ya en yakın gezegen olan Venüs'ün büyüklüğü ve şekli Dünya'ya çok benzer olduğu için Dünya'nın ikiz kardeşi olarak isimlendirilir. Venüs'ün dışında Merkür, Mars, Jüpiter ve Satürn de gökyüzünde çıplak gözle görülebilir. Bir gezegenin parlaklığı güneş ışığının ne kadarını yansıttığı ile ilişkilidir.
Volkanik etkinlikler sonucu oluşan ve büyük oranda silisyum ve demir içeren bileşiklerden oluşan kalın bir kayaç ve toz tabakası ile kaplı olan Merkür koyu gri görünür. Atmosferi büyük oranda karbondioksitten oluşan ve sülfürik asit içeren kalın bir bulut tabakası ile kaplı olan Venüs sarı-turuncu renklerde görünür.
Venüs gezegeni 465 derecelik yüzey sıcaklığı, 2 km okyanus suyuna denk 90 atmosfer basıncı ve sülfürik asit yağmurlarıyla kesinlikle bugün hayata elverişli değil.
Venüs'de Gün uzunluğu 243 Dünya gününe, yani 5832 saate eşittir.
Venüs'ün evreleri, Ay evrelerine benzer şekilde, gezegenin yüzeyinde görülen aydınlatma varyasyonlarıdır. İlk kaydedilen gözlemlerin Galileo Galilei tarafından 1610'da teleskopik gözlemler olduğu düşünülmektedir.
Aynı zamanda, Venüs bizim sevgi dilimizdir. İnsanları nasıl sevdiğimizi, sevgimizi nasıl gösterdiğimizi ifade eder. Venüs astrolojide dişil enerji olarak anılır. Bu yüzden yaratıcılık, sanatsal yetenekler, huzur, fedakarlık, tahammül, şefkat, affedicilik gibi konularla da ilişkilendirildiği görülür.
Venüs çok aktif bir gezegendir. Venüs'ün yüzeyinde dağlar ve volkanlar bulunur. Venüs'ün boyutları Dünya'ya çok yakındır. Venüs'ü diğer gezegenlerden ayıran önemli bir özelliği, kendi etrafında Dünya ve diğer birçok gezegenin tersi yönünde dönmesidir.
Venüs, Boğa burcunun yönetici gezegenidir. Venüs, aşk, romantizm, güzellik ve keyif ile ilişkilendirilir. Bu gezegen, Boğa burcunun duygusal ve sabit enerjisine rehberlik eder. Boğa burcu, sadık, pratik, sabit, güvenilir ve cömerttir.
Güneş sisteminin ikinci gezegenidir. Boyut olarak Dünya ile oldukça benzerdir, bu nedenle Dünya'nın ikiz kardeşi de denir. Gökyüzündeki en parlak gök cismidir (Güneş ve Ay'dan sonra). Çoban yıldızı olarak bilinen aslında Venüs gezegenidir.
Güneş doğmadan veya batmadan önce çok parlak olarak gözüktüğü için çobanlar tarafından kolaylıkla görülebilirmiş. Bu yüzden halk arasında Çoban Yıldızı, Akşam yıldızı, Sabah Yıldızı olarak adlandırılmıştır.
Venüs, mart ayının başında Güneş'in batışından sonra batı yönünde ufkun yaklaşık 20 derece üzerinde. Venüs'ü ay boyunca yaklaşık iki saat gökyüzünde görebilirsiniz. Ayın ilerleyen günlerinde Venüs'ün görünür büyüklüğü artarken, Güneş tarafından aydınlatılan kısmının oranı azalıyor.
Sembol. Genellikle Venüs'ün sembolü (♀) dişiler için kullanılır.
Venüs'ün yıldız değil de bir gezegen olduğunu ilk fark eden kişi, onu teleskopla inceleyen ilk bilim insanı olan Galileo Galilei'dir. 1. yüzyılda yaşayan İtalyan astronom, Venüs'ün farklı evrelerden geçtiğini gözlemleyerek, bu gezegenin yörüngesinin Dünya'nın yörüngesinin içinde olduğunu anladı.
Venüs erkeklerde ve kadınlarda, barsakları, bel bölgesini, genel vücut estetiğini, kadında cinsel organları ve toplar damarları gösterir.
Hava (İkizler, Terazi, Saka) elementinde sosyal ve entelektüel ilgiler için daha cömerttir. Su (Yengeç, Akrep, Balık) elementindeyse sevdikleri ve fedakarlık için harcamaya gönüllüdür. Venüs, Koç ve Akrep burçlarında zararlı durumdadır, gücünü ortaya koyarken daha hırslı ve tutkulu olur.
Bir eşten beklenen doğurganlık ve iffet erdemlerinin timsali olarak, Venüs figürü hem soylu zümreden hem de Roma vatandaşı kadınların heykel yontularında ölçüt olarak alınmıştır. İki versiyonu vardır (Sabah yıldızı Lucifer ve akşam yıldızı Vesper): Biri ruhani sevginin diğeriyse fiziksel çekiciliğin tanrıçasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri