İnteraktif Vergi Dairesinin web sürümü ve mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde haftanın her günü 02:00-23:45 saatleri arasında kredi kartları/banka kartlarıyla ödeme yapılabilmektedir."
Türkiye'de vergi borçlarının kredi kartları ile ödenmesine izin verilmektedir. Bu, özellikle ülkedeki nakit dışı işlemleri teşvik etmek için bir girişimdir. Kredi kartı ile vergi borcu ödemek hızlı ve kolay olduğu için çok daha kolaydır.
Tüm vergi ödemelerinizi Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın banka kartları ile İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi veya mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden ya da bu bankalarla birlikte Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak ...
İnternet Vergi Dairesi ile borç sorgulama
İnternet Vergi Dairesi'ne giriş yaparak borcunuzu görüntüleyebilir ve dilerseniz ödeme yapabilirsiniz . Giriş yapmak için TC Kimlik numaranızı, anne kızlık soyadının birinci ve ikinci harflerini, ayrıca anne-baba veya çocuğun TC kimlik numarasını bilmek yeterli oluyor.
Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi gib.gov.tr'de ödeme seçeneklerinden kredi kartı seçilip Bonus Card'ınızın kart bilgilerini girerek ve 50.000 TL'ye kadar olan aşağıda belirtilen vergi ödemelerinizi yapabilir, işlemlerinizde Bonus'un sunduğu taksitli ödeme imkanlarından yararlanabilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
İnteraktif Vergi Dairesinin web sürümü ve mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde haftanın her günü 02:00-23:45 saatleri arasında kredi kartları/banka kartlarıyla ödeme yapılabilmektedir.
Kredi kartı, ödeme kolaylığı sağladığı için vergiye uyumlu mükellef sayısını artıracaktır. 200 bin TL olarak kullanılan ödeme limitinin günün ekonomi koşulları dikkate alınarak 500 bin TL'ye çıkartılması reel sektör açısından faydalı bir gelişme oldu.
Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ayrıca Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'ye ait banka kartlarıyla, vergi dairelerince tahsil edilen tüm vergi, harç ve idari para cezası vb. ödemelerin İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapılabilmesi mümkündür.
Pandemi önlemleri kapsamında aşağıda belirtilen vergi türlerinden 50.000 TL'ye kadar olan borçların da İnteraktif Vergi Dairesi uygulaması üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartlarıyla ödenebilmektedir.
Vergi borcunu sorgulamak ve ödemek için vergi dairesine gitmek yerine internet üzerinden gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar konuyla ilgili çeşitli araştırmalar yapmaktadır. Bunun için e-devlet sistemini rahatlıkla kullanabilirsiniz.
İster Şubeden, İster İnternet ve Mobilden Tüm Vergilerinizi Ödeyebilirsiniz. Vergi ödemelerinizi Şubelerimizden gerçekleştirebileceğiniz gibi Bankamızın İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılık uygulaması ve ATM ağı üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
Bu kural bu şekilde belirlenmiş durumda. ''Normal şartlarda eğer maliyeye borcunuz varsa hiçbir şekilde bankalardan kredi alamıyorsunuz.'' Eğer maliyeye olan borcunuzu öderseniz kredi çekebiliyorsunuz.
Kampanya kapsamında; QNB Finansbank web sitesinden, www.gib.gov.tr ya da İnternet/Cep Şubesi'nden ve tüm şubelerden kredi kartları ile ödeme yapılabilir.
Borç son ödeme tarihine kadar ödenmezse takipli hale gelir. Eşzamanlı olarak ödenmeyen tutar için vergi gecikme cezası uygulanır. Takipli hale gelen borcun bir süre daha ödenmemesi halinde vergi cezası olarak faiz yaptırımı uygulanır. Vergi borcunun ödenmemesi durumunun devamında ise cezai yaptırımın boyutu genişler.
Nakit kullanımının azaltılması ve ödeme kanallarının çeşitlendirilmesi amacıyla, Başkanlığımız tarafından vergi dairelerinde fiziki POS cihazları aracılığıyla kredi kartları ile ödeme yapılabilmesi mümkün hale getirilmiştir.
- Kampanya 1 Aralık 2022-31 Ocak 2023 tarihleri arasında geçerli olacaktır. - Taksit ayrıcalığı için 300 TL alt limit 200.000 TL üst limit bulunmaktadır. - Vergi ve Tapu Harç Ödemelerine Taksit Kampanyası Kapsamında; yapılacak ödemeler için sonradan faizsiz 2, 3 veya 4 taksit seçenekleri sunulacaktır.
Peki online olarak vergi borcu nasıl ödenir? Tarayıcınıza "www.gib.gov.tr" yazarak girişi yapılır. Daha sonra "borç sorgulama ve ödeme" sekmesi tıklanarak çıkan vergi borcunuzu kredi ya da banka kartıyla güvenli bir şekilde ödeyebilirsiniz. Dilerseniz bu işlemi e-Devlet üzerinden de yapabilirsiniz.
l 6183 sayılı yasa gereğince vergi borcu olanlar 6 aya kadar taksitlendirme imkanına sahiptir. Bu sayede bankalar kredi taleplerini taksitlendirme koşuluyla kredi sunabilir.
Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıranların, uygulamadan yararlanabilmesi için ilk ve ikinci taksit tutarlarını belirlenen tarihe kadar ödemesi gerekiyor. Yapılandıran borçlar, yapılan tercihe göre peşin veya aylık dönemlerle azami 48 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor.
Bu fıkra hükmüne göre taksitlerin kredi kartı kullanılmak suretiyle ödenmesi, katsayı uygulamasına engel teşkil etmez.” hükmü yer almaktadır. Bu hüküm 7326 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan alacak tutarının kredi kartı kullanmak suretiyle de ödenmesine imkân verilmektedir.
KREDİ KARTI
Kredi taksit ödemelerinizi veya gecikmiş borçlarınızı kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.
Vergi borcu ödeme süresi içinde ödenmezse borç takipli hale gelir ve vergi gecikme cezası alınır. Takipli borcun bir süre daha ödenmemesi durumunda, var olan borca faiz eklenir. Ayrıca bu halde mükellefin, haciz ve banka hesaplarına el konma riskleri de söz konusu olabilir.
Kredi Kartında Ödenen Vergiler Taksitlendirilebilir mi? Kredi kartı ile ödemesi yapılan vergiler, bankanın sunduğu hizmetlere bağlı olarak taksitlendirilebilir. Vergi borcu kredi kartı ile ödendiğinde, ekstreye borç olarak eklenir. Ekstrede yer alan bu borç, bankanın kampanyaları dahilinde taksitlendirilir.
Kampanyaya dahil olan kartlar: İş Bankası Ticari Kredi Kartları (İş Bankası Vergi Kart, Maximum Business Aidatsız kartlar, Tacir Olmayan Tüzel Kişilerin Kredi Kartları, KGF Nefes Kredisi ve Turizm Destek Kredisi kapsamında tahsis edilen Ticari Kredi Kartları ve Bayi Kartlar kampanyaya dahil değildir.)
Yapılandırılan borç tutarının taksitle ödenmesi mümkün. Bunun için başvuru sırasında 12, 18, 24, 36 ve 48 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden birinin tercih edilmesi gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri