Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Karın şişliği hangi bölüme gidilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Karın şişliği hangi bölüme gidilir?

Karın şişkinliği, doğal bir durum olabileceği gibi başka bir takım hastalıkların da habercisi olabilir. Karın şişliği özellikle süreklilik arz ettiğinde dikkate alınması gereken bir durumdur. Bu tür şikayeti olanların hastanelerin Genel Cerrahi veya Gastroenteroloji polikliniklerine başvurması gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Geçmeyen karın şişliği hangi doktora gidilir?

Karın şişliği ve bu bölgeyle ilgili yaşanan sorunlarda Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji bölümü doktorlarına başvurabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Karında şişlik hangi bölüme gidilir?

Karın şişliği ile beraber kasık bölgesinde meydana gelecek ağrılar için genel cerrahi bölümüne başvurmak gerekmektedir. Bu bölümde yer alan uzman doktor ile beraber yapılacak teşhis üzerinden gerekli tedavi yöntemleri ele alınabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Karın şişliği hangi hastalıkların habercisi?

Çölyak, irritabl bağırsak sendromu, ülser, gastrit, dispepsi, kabızlık, mide ve bağırsak kanserleri, safra kesesi bozuklukları, mide fıtığı gibi hastalıklar bağırsak ve mide de gaz birikimine neden olarak şişkinlik oluşturur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicalpark.com.tr

Karın bölgesi için hangi doktora gidilir?

Yaşanabilecek olası rahatsızlıklara bağlı olarak karın ağrısı için aile hekimi üzerinden tedavi ele alınır. Ayrıca yönlendirme ile Genel Cerrahi bölümü ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı devreye girer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Karın şişmesi neden olur ? | Dr. Ender Saraç ile Sağlıklı Günler

İlgili 41 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Dahiliye karın şişliğine bakar mı?

Karın şişliği özellikle süreklilik arz ettiğinde dikkate alınması gereken bir durumdur. Bu tür şikayeti olanların hastanelerin Genel Cerrahi veya Gastroenteroloji polikliniklerine başvurması gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Şişlik için hangi doktora gidilir?

Geçici ödem, tuz alımını azaltarak ve otururken bacaklarınızı yukarıda tutarak iyileştirilebilir. Bunun dışında herhangi bir hastalığa bağlı olsun ya da olmasın, vücudunuzun herhangi bir noktasında meydana gelen ödem için hastanelerin Dâhiliye ya da Nefroloji polikliniklerine başvurabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Karın şişliği ne zaman tehlikeli olur?

Kişilerin şikâyetlerini iyi dinlemeleri gerektiğini söyleyen Doç. Zorlu, “Devam eden karın şişkinliği ve yanında başka şikâyetlerin olması; karın bölgesinde hassasiyet, şiddetli ishal ve dışkıda kan görülmesi, yüksek ateş, 6- 8 saat yemeden ve içmeden kesilme gibi şikâyetler varsa muhakkak hekime başvurmak gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Hangi kanser karın şişliği yapar?

Karında şişlik veya genişleme, yumurtalık kanserinin erken ve bazen de tek belirtisi olabilir. Karında şişlik, hem erkek hem de kadınlarda sık görülen yaşam kaybı riski yüksek olan kolorektal yani kolon ve rektum kanserlerinin belirtisi de olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Karın şişliği ne kanser?

Karın şişkinliği olarak da adlandırılan karın şişliği, karaciğer kanserinin tipik belirtilerinden biridir. Karaciğer kanseri nedeniyle karın çeşitli nedenlerle şişebilir. Tümör büyümesi: Bir karaciğer tümörünün ilerlemesi, karaciğer kanseri olan kişilerde karın şişmesinin ana nedenidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ismailsert.com.tr

Karında şişlik olduğunu nasıl anlarız?

Şişkinlik karın ağrısına, rahatsızlığa ve midede dolgunluk hissine yol açar. Ayrıca şişkinlik, karın bölümünün olduğundan daha büyük (hamile gibi) görünmesine, spazm ve ağrıya neden olabilir. Sindirim sisteminde mide şişkinliğine neden olan iki gaz kaynağı vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Kadın hastalıkları karında şişlik yapar mı?

Bir kadını bir kadın doğumcuya götüren gebelik dışındaki problemlerdir. Hastalarımız bize en sık vajinal akıntı, vajinal kanlı akıntı, genital bölge kaşıntısı, kasık ağrısı, karında şişlik, adetin dışında oluşan vajinal kanamalar, adet düzensizliği, adet görememe, vücutta kıllanma gibi sendromlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeldadogan.com

Karın şişliği stresten olur mu?

Beyin ve sindirim sistemi güçlü bir şekilde benzer hormonlar ve sinir sistemi etkisi altındadır. Dolayısıyla, uzamış stres ile birlikte görülen sindirim bozuklukları, kalın barsak uyarısı ile oluşan ishal, kabızlık, kramp ağrıları ve şişkinlik şaşırtıcı değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Karnım şişiyor sebebi ne olabilir?

Bir kereye mahsus olarak çok yemek yedikten sonra karın şişliğinin ortaya çıkmasında herhangi bir problem yoktur; fazla yemek yenmiş olabilir. Fakat her öğünden sonra veya yemek yenmese bile karında şişlik ortaya çıkıyorsa, bazı beslenme ve gündelik alışkanlıkların değiştirilmesi gerekebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nblturkiye.com

Karın şişliği kendiliğinden geçer mi?

Karın şişkinliği, kısa bir süre sonra kendiliğinden düzelebilir. Ancak altta yatan başka bir sebep olduğu durumlarda uzun süreli olarak hastaları rahatsız edecek seviyeye gelebilir. Böyle durumlarda tıbbi destek almak ve tedavi olmak gerekebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: probest.com.tr

Karın bölgesinde ödem neden olur?

Ödem: Vücut içerisinde biriken fazla sıvı karında şişkinliğe sebep olabilmektedir. Sodyumun fazla tüketilmesi, hareketsiz bir yaşam, potasyumun yetersiz tüketilmesi ödem oluşmasına sebep olmaktadır. Bu durum da karında ve bağırsaklarda şişlik oluşmasını sağlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fanatik.com.tr

Karında tümör belirtileri nelerdir?

Karın ultrasonu (ve bazen transvajinal ultrason) çok sık kullanılmaktadır. Karın ve pelvis (kasık) bölgesinin manyetik rezonans (MR) veya bilgisayarlı tomografi (BT) taraması da karın zarı kanserinin teşhisinde kullanılmaktadır. Hastalık teşhis edildikten sonra tedavinin değerlendirilmesinde PET-BT yapılması önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Kanser şişliği nasıl olur?

Vücutta oluşan bazı şişlikler de kanserin önemli belirtileri arasında yer alır. Kemiklerde veya yumuşak dokuda gelişen tümörler kendilerini şişlikle gösterir. Bu tür şikayetlerde ortopedi uzmanına gidilmesi gerekir. Boyun, koltuk altı ve kasıklarda lenf bezlerinin şişmesi lenfoma nedeniyle olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acibadem.com.tr

Bağırsak kanserinde karın şişer mi?

Geçmeyen ishal ya da kabızlık, dışkıda incelme, dışkıdan ve anüsten kan gelmesi, dışkıda yumurta akına benzer bir salgı olması kolon kanserinin belirtileri arasında bulunur. Kanser daha da ilerlediğinde karın bölgesinde, şişlik ve ağrı gibi şikâyetler gözlenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicalpark.com.tr

Geçmeyen karın şişliği nasıl geçer?

- Nane çayı karın ve mide bölgesindeki rahatsızlığa iyi gelmektedir. Ayrıca nane çayı sindirim sistemindeki kaslarda spazm ve kasılmaları da engelleyen ve gaz atılımını kolaylaştıran bir besindir. - papatya çayı günlük tüketildiği zaman midedeki şişliği ve karın ağrısını giderir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Karaciğer hastalığında karın şişer mi?

Hastalığın türüne ve şiddetine göre vücutta görülen belirtiler değişse de sıkça görülen belirtiler şu şekildedir: Sarılık. Karın ağrısı ve şişliği.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicana.com.tr

Enfeksiyondan karın şişer mi?

Enfeksiyon

Eğer vücutta bir enfeksiyon durumu söz konusu ise üriner ve gastrointestinal organların çevresinde akyuvarların artmasına bağlı olarak şişlik görebilirsiniz. Ateş, kızarıklık ve ağrı, lenf düğümlerinde şişkinlik gibi diğer muhtemel semptomların varlığını kontrol edin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medimagazin.com.tr

Dahiliye karın ağrısına bakar mı?

Midesinde ağrı olan kişiler ilk olarak dahiliye bölümüne gitmektedir. Doktorlar ilk olarak mide ağrısının ayrıcı tanısı hakkında değerlendirmeler yapmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Mide ve bağırsak hastalıkları için hangi bölüme gidilir?

Peki, kalın bağırsak hastalıkları için hangi doktora gidilir? Bu soruya yanıt olarak hastanelerin genel cerrahi ve gastroenteroloji poliklinikleri verilebilir. Semptomları doğru şekilde ifade ettiğinizde, ilgili poliklinikler size en doğru şekilde yönlendirme yapar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muctebagunduz.com

Gaz sorunu için hangi doktora gidilir?

Bağırsaklarında her hangi bir sıkıntı gören kişiler, genel cerrahi doktoruna gitmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT