Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ayrıca Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'ye ait banka kartlarıyla, vergi dairelerince tahsil edilen tüm vergi, harç ve idari para cezası vb. ödemelerin İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapılabilmesi mümkündür.
Tüm vergi ödemelerinizi Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın banka kartları ile İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi veya mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden ya da bu bankalarla birlikte Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak ...
İnteraktif Vergi Dairesi'nin web sürümü ve mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde haftanın her günü 02:00-23:45 saatleri arasında kredi kartları/banka kartlarıyla ödeme yapılabilmektedir.
Defterdarlığımız Vergi Dairesi Müdürlükleri Tarafından POS Cihazı ile Tahsilat Yapılmaya Başlanmıştır.
Kredi kartı ile vergi ödemek, insanların vergi ödemekten kaçınmasının ana nedenlerinden biri olan nakit işlemleri caydırmak için etkili bir yöntem olarak kabul edilmektedir. Ayrıca, sahte para ile ödeme yapmak isteyenlerin de önüne geçer. Türkiye'de vergi borçlarının kredi kartları ile ödenmesine izin verilmektedir.
İlgili 32 soru bulundu
Ticari Kredi Kartlarınız ile T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından aşağıda belirtilen vergi türlerinden 50.000 TL'ye kadar olan borçlarınızı, www.gib.gov.tr adresi üzerinden erişilen “İnteraktif Vergi Dairesi” uygulaması üzerinden ödeyebilirsiniz.
Vergi ödemeleri, sadece 02.00 - 23.45 saatleri arasında yapılabilir. Bu zaman diliminde vergi ödemenizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Banka Kanalıyla Ödeme: Anlaşmalı bankalar, mobil uygulama ve internet bankacılığı aracılığıyla bazı vergilerin tahsilatını yapabilir.
Anılan Kanun'un 33. maddesine göre POS tefecilerinin banka ve sigorta muameleleri vergisi matrahına uygulanacak vergi oranı ise % 5'tir.
Kredi kartı veya banka kartı slibi makbuz yerine geçer, ayrıca tahsilat makbuzu düzenlenmesine gerek yoktur. Ödeme karşılığında yazar kasadan satış fişi düzenlendiyse, ayrıca tahsilat makbuzu düzenlenmesine gerek yoktur.
Temassız ödemeyi kartı POS cihazına yaklaştırarak, çipli ödemeyi kartı çip okuyucusuna takarak, manyetik ödemeyi ise kartı cihazın yan tarafındaki şeritten geçirerek yapabilirsiniz. Kartı okuttuktan sonra peşin satış veya taksitli satış seçeneklerinden birini seçin. Kart sahibinden şifresini girmesini isteyin.
Vergi Ödemeleri
Vergi borcu ödemelerinizi Bonus kredi kartınızla Garanti BBVA İnternet Bankacılığı ve ivd.gib.gov.tr adresinden kolayca yapabilirsiniz.
isbank.com.tr adresinden “Bireysel Şube” veya “Ticari Şube” seçeneklerinden birini tıklayın. Ekranda talep edilen bilgileri ilgili yerlere girerek İnternet Bankacılığı sistemine giriş yapın. Sol kısımda yer alan menüden “Ödemeler > Vergi/Harç > Vergi Ödeme” adımlarını takip edin.
İster Şubeden, İster İnternet ve Mobilden Tüm Vergilerinizi Ödeyebilirsiniz. Vergi ödemelerinizi Şubelerimizden gerçekleştirebileceğiniz gibi Bankamızın İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılık uygulaması ve ATM ağı üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
Defterdarlığımızdaki Vergi Dairesine bağlı veznelerimizde, vergi borçlarının Ziraat Bankası'na ait kredi kartları ve banka kartları ile ödeme dönemi başlamıştır. Böylelikle vatandaşlarımız, borçlarını nakit olarak ödeyebilecekleri gibi, Ziraat Bankasına ait kartlar ile de ödeyebileceklerdir.
E-Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra "Gelir İdaresi Başkanlığı" bölümüne tıklayın ve burada karşınıza gelecek alt hizmetlerden "Vergi Borcu Sorgulama" ibaresini seçerek işleminizi yapabilirsiniz. Tüm faturalarını "Online Fatura Öde" butonuna basarak kredi kartıyla 9 taksite kadar ödeyebilirsin.
yerdeki vergi dairesine vermeleri gerekmektedir.
Banka kartları ve kredi kartları, kimi zaman karıştırılsa da aslında işlevleri açısından oldukça farklı özellikler taşır. Kredi kartı, limitiniz dâhilinde her zaman alışveriş yapma imkânı tanırken, banka kartı ise hesabınızda para yoksa alışveriş yapmanıza izin vermez .
Temassız ödeme sisteminde, temassız okuyucusu bulunan bütün noktalarda şifre ya da imza ile uğraşmadan çok hızlı bir şekilde ödeme yapabilirsiniz. Ödemelerinizi kolayca yaparken, tüm kampanyalardan da faydalanabilirsiniz.
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hizmete açılan İnteraktif Vergi Dairesi, vatandaşların vergi, harç ve ceza gibi ödemelerini online olarak yapabilmesi için hizmet vermektedir. Bu platform üzerinden tüm vergi borçları kredi kartı ile ödenebilir. Sisteme giriş yapmak için ise e-devlet giriş bilgileri kullanılmaktadır.
Mevduat hesabınızda bulunan paranıza faiz işlediğinde belirli bir kazanç elde edersiniz. Bu kazancı size aktaran banka, ödediği miktar üzerinden Gelir Vergisi stopajı keser.
Buna göre, işletmenizin tüketime konu olacak kırtasiye, büro ve temizlik malzemeleri, gıda gibi genel giderleri ödeme kaydedici cihaz fişi ile tevsik etmesi ve bu belgelerde yer alan katma değer vergisini indirim konusu yapması mümkündür.
Vergi levhası olmadan POS cihazı alınamaz.
İnteraktif Vergi Dairesinin web sürümü ve mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde haftanın her günü 02:00-23:45 saatleri arasında kredi kartları/banka kartlarıyla ödeme yapılabilmektedir.
KREDİ KARTI
Kredi taksit ödemelerinizi veya gecikmiş borçlarınızı kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.
Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi gib.gov.tr'de ödeme seçeneklerinden kredi kartı seçilip kart bilgileri girilerek yapılan 200.000 TL altındaki belirtilen vergi ödemelerine ücretsiz 3 taksit fırsatı sunulacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri