Buna göre online satışta vergi muafiyetinden faydalanabilmek için kişinin Esnaf Vergi Muafiyeti Belgesi alması gerekiyor. Belgeyi aldıktan sonra ise Türkiye Cumhuriyeti'nde kurulmuş bankaların birinde ticari hesap açılması şart.
E-ticaret, ürün ya da hizmetlerin dijital ortamlardan satılmasıdır. Evlerde üretilen ürünleri, bir e-ticaret sitesi, online pazar yerleri veya sosyal medya üzerinden satan kişiler, evden çalışanlar için vergi mükellefiyeti muafiyetinden faydalanabilir.
Esnaf vergi muafiyeti belgesi, ilgili bölümleri doldurulduktan sonra vergi dairesince onaylanacaktır. Söz konusu belge, geçerli olduğu süre içerisinde çoğaltılmak suretiyle kullanılabilir.
Esnaf muaflığından faydalananlar fatura düzenleyemezler. Vergiden muaf esnaftan alınan mal ve hizmetler için, malı ve hizmeti alan tarafından gider pusulası düzenlenir. Bu gider pusulası Vergi Usul Kanununun 234. Maddesine göre fatura yerine geçer.
GVK 9. maddeye göre esnaf muaflığına sahip olanların Vergi mükellefiyeti olamayacağı için fatura düzenleyemez. Hiç bir vergi ödemez. Vergi mükellefiyeti olmayan kişi zorunlu Bağkurlu olmaz. İsteğe bağlı sigortalı olur.
İlgili 26 soru bulundu
Kredi özellikleri
Kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren ve Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi sahibi girişimcilere azami kredi limiti 500 bin TL'dir.
Başka bir deyişle Trendyol'da vergi mükellefi olmadan satış yapmak ne yazık ki mümkün değildir.
Esnaf muafiyeti şartlarını sağladığınızdan emin olmanız halinde ikamet ettiğiniz bölgeye ait vergi dairesine giderek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Bu şekilde Esnaf Vergi Muafiyeti belgenizi edinebilirsiniz. Bu belgenin 3 yıl geçerlilik süresi mevcuttur.
Şirket açmadan satış yapmak istediğinizde vergi mükellefi olmamanız sebebiyle fatura kesmeniz mümkün değildir. Diğer yandan herhangi bir vergi ödemek gerekmediği gibi vergi levhanız da olmayacaktır.
3. Vergi muafiyetim bulunuyor. n11.com'da satış yapabilir miyim? Yeni çıkarılan kanun uyarınca 30.000 TL'ye kadar vergiden muaf olarak online satış gerçekleştirilebilirsiniz. Evrak yönetimi aşamasında sizden talep edilecek vergi levhası yerine “Esnaf Vergi Muafiyeti Belgesi”ni sisteme yükleyebilirsiniz.
Esnaf vergi muafiyeti belgesi düzenlendiği tarihten itibaren üç yıl için geçerli olup bu sürenin sonunda vergi dairesine başvurularak yeni belge alınması mümkün bulunmaktadır.
Esnaf muaflığından yararlanırken, şartları ihlal ettiği tespit edilenler muafiyet hükmünden faydalanamayacağından, bunlara verilen belge, ilgili takvim yılının başından itibaren veya belge daha sonraki bir tarihte verilmişse bu tarihten geçerli olmak üzere iptal edilecek.
Esnaf Muafiyet Belgesi Olanlar Sanal Pos Kullanabilir mi? 507 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği 5.maddeye göre; “Esnaf Vergi Muafiyeti Belgesi” ile vergiden muaf esnaf sanal pos başvurusunda bulunabilir.
Koşullar sağlandığı zaman şirket kurmadan da internet üzerinden satış yapabilir hatta vergi muafiyeti ve indiriminden faydalanabilirsiniz. Şirket sahibi olarak ya da olmadan e-ticaret yapmak istiyorsanız devletten vergi mükellefiyeti ya da vergi muafiyeti belgelerini resmi olarak temin etmeniz gerekir.
Bunun için öncelikle "http://www.bmvdb.gov.tr/engelliindirimi/" linkine tıklamanız gerekir. Daha sonra da çıkan sorgulama sayfasında “sorgulama için TC kimlik numarası giriniz” kısmına sizden istenen bilgileri girmeniz gerekir. Sorgula butonuna da basarak istediğiniz bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Peki, vergi muafiyeti nedir? Vergi muafiyeti, aslen vergi kanunlarına göre vergi ödemekle yükümlü olan kişi ya da kişi gruplarının aynı ya da farklı vergi kanunlarıyla vergi dışında bırakılması işlemidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti seçim beyannamesini açıkladı.
E-ticaret vergi muafiyeti belgesi alabilmek için başvuru yapmanız gerekiyor. Bu başvuru süreci Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden gerçekleştirilmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığı Müdürlüklerinden ya da Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden kolay bir şekilde başvuru yapabilirsiniz.
Vergi Levhası İçin Gerekli Ücretler
Gerekli belgelerin ücretlerinin toplamı ortalama olarak 625 TL'yi bulmaktadır. Bu ücretler içerisinde imza beyannamesi 140 TL, muhasebeci vekaleti 150 TL, defter bedeli 300 TL, damga vergisi 35 TL gibi giderler yer almaktadır.
Başka Bir İşte Sigortalı Olarak Çalışanlar Esnaf Muafiyetinden Yararlanabilirler mi? Evet, başka bir işte sigortalı olarak çalışanlar esnaf muafiyetinden yararlanabilirler.
KDV Muafiyet Belgesi; 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu'nun 11-17. maddelerinde belirtilen KDV istisnası, kanunda belirtilen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen yatırım teşvik belgesi sahibi firmaların ödemek zorunda oldukları KDV tutarından muaf olmaları anlamına geliyor.
Mükellefiyetin başlaması için, vergi dairelerinden ya da Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesi olan www.gib.gov.tr adresinden elde edilen işe başlama bildirim formunun doldurulması ve forma eklenecek belgeler ile birlikte vergi dairesi sicil yoklama servisine müracaat edilmesi gerekmektedir.
Gelir Vergisi Muafiyeti Nedir? Kanunlara göre vergi ödemesi zorunlu olan kişilerin yaptığı meslek türlerinden veya çeşitli şartlardan dolayı aynı kanunlarla veya farklı kanunlarla vergi ödemesine tabi tutulmamasına ise gelir vergisi muafiyeti denilmektedir.
Evet. ETGB vasıtasıyla ihracat yapan kişiler şirket açmasalar dahi gelir vergisinden %50 muaf olacaklar. E-ihracatta vergi muafiyetleri hangi pazar yerleri için geçerli? Amazon, Etsy gibi Pazar yerlerinden ihracat yapan kişiler e-ihracatta vergi avantajından yararlanabilecek.
Vergi Levhası Olmadan Trendyol'da Satış Yapılabilir Mi? Şirket kurmak için vergi levhası almanız gerekmektedir. Trendyol'da da şirketiniz olmadan satış yapamazsınız. Ayrıca Trendyol'un başvuru esnasında sizden istediği belgeler arasında vergi levhası da bulunmaktadır.
Esnaf Vergi Muafiyet'i İle Trendyol'da Mağaza Açamıyoruz.
Esnaf Vergi Muafiyet belgesi ile internet üzerinden kendi imal ettiğimiz ürünlerimizi satma hakkımızı Trendyol kullandırmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri