Kıdemli Veri Analisti maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 12 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Kıdemli Veri Analisti maaşları 44270 TL'dir. En düşük Kıdemli Veri Analisti maaşı 35410 TL iken, en yüksek Kıdemli Veri Analisti maaşı 62970 TL'dir.
eleman.net verilerine göre, Veri Analisti 2023 yılında ortalama 33.100 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Veri Analisti , Temmuz 2023 yılında ortalama 33.400 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 26.840 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Teknolojik ilerlemeler göz önünde bulundurulduğunda dünyada ve ülkemizde ilerleyen yıllarda pek çok veri analistinin istihdam edileceği öngörülmektedir.
Veri analisti olmak isteyen bireyler, üniversitelerin ilgili fakültelerinde bulunan Matematik Bölümü, Bilgisayar Bilimi Bölümü, İstatistik Bölümü, Ekonomi Bölümü gibi alanlardan mezun olup bu mesleği icra edilebilir.
Veri analisti nasıl olunur? Veri analisti olmak için Matematik, İstatistik, Yönetim Bilişim Sistemleri, Endüstri Mühendisliği, Enformatik, Bilgisayar Mühendisliği vb. bölümlerde üniversite eğitimi almanız önkoşuldur. Lisans seviyesinde Veri Analisti bölümü bulunmamaktadır.
İlgili 40 soru bulundu
Veri Analisti olma süreci disiplinli bir çalışma ve analitik bir akış açısına sahip olmayı gerektirir. Özellikle STEM alanlarından mezun kişiler veri analisti becerilerini daha rahat elde etmekte ve sektörde daha kolay iş bulabilmektedir.
Veri Bilimcilerinin yaklaşık yüzde 50'den fazlası R ve/veya Python konusunda bilgilidir. Veri bilimcilerin sıklıkla kullandığı diğer programlama dilleri arasında MATLAB, SQL, Java ve Julia yer almaktadır.
İnsanların geleceğin popüler meslekleri üzerine araştırma yapmaya başlamalarının en temel nedeni de budur. Geleceğin popüler meslekleri serisinin bir numarasında ise Veri Analisti ve Veri bilimci gelmektedir.
Bir veri analisti olarak güçlü problem çözme yeteneğine sahip olmanız, iyi derecede İngilizce bilmeniz gerekir. Bunun yanında eleştirel düşünme becerisi ve iletişim becerisi de oldukça önemlidir.
Veri analiz uzmanı olmak için üniversitelerin; İstatistik Bölümü, Bilgi İşlem Bölümü, İşletme Bölümü, İşletme Mühendisliği, Çalışma Ekonomisi, İktisat bölümü, Bilgi Sistemleri, Endüstri Mühendisliği Bölümü gibi programlardan mezun olmak gerekir.
Veri analisti olmak isteyen kişiler, Bilgisayar Bilimleri, İstatistik, Yönetim Bilişim Sistemleri, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik gibi bölümlerde eğitim almalıdır. Veri analisti, veri tabanındaki verilerin toplar, analiz eder ve grafikler ile raporlar.
Freelance çalışma kapasitesinde veri analisti olarak çalışmanın, kendi çalışma saatlerinizi belirleme ve müşteri olarak kimi kabul edeceğinizi seçme dahil olmak üzere birçok faydası vardır. Ayrıca evden çalışabilir ve çeşitli sektörlerdeki şirketlere yardımcı olabilirsiniz.
eleman.net verilerine göre, Bilişim Teknolojileri Uzmanı 2023 yılında ortalama 32.800 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Bilişim Teknolojileri Uzmanı , Temmuz 2023 yılında ortalama 32.900 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 26.400 TL maaş alıyordu.
Veri Mühendisi olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Veri Mühendisi maaşı 2023 verilerine göre ortalama 36.600 TL civarındadır.
Veri analistleri, genellikle bilgisayar sistemlerini ve hesaplama uygulamalarını kullanır. Olgular ve sayılar başlangıç noktasıdır, ancak en önemlisi bunların ne anlama geldiğini anlamak ve bulguları ilginç bir şekilde grafikler, çizelgeler, tablolar ve grafikler kullanarak sunmaktır.
Veri analiz sürecini en doğru ve sistematik şekilde takip etmelisiniz. Önce gereksinimlerinizi belirlemeli ve hedeflerinizi net olarak ortaya koymalısınız. Ardından problemi tespit etmeli ve veri ölçüm altyapısını oluşturmalısınız. Daha sonra verinin toplanması ve veri analizi adımları geliyor.
Büyük veri analitiği, toplanan verileri alır ve görselleştirmeler ve gerekli tabloları kullanarak anlamlı şekillerde sunar. İyi sunulmuş veriler, karar vericilere ve yöneticilere, herhangi bir konu haklında karar vermeden önce ihtiyaç duyacakları bilgiyi verebilir ve yol gösterebilir.
Veri bilimci olmak için üniversite eğitimi zorunludur. Üniversitede Bilgisayar Mühendisliği, Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği, İstatistik gibi bölümlerde eğitim alan kişiler, veri bilimci olur. Veri bilimci, dijital ortamda bulunan verileri inceler, veri gereksinimlerini analiz ederek tanımlar ve çözüm modelleri üretir.
Analiz uzmanı olabilmek için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren İşletme, Sigortacılık, Matematik, İktisat, Endüstri Mühendisliği gibi bölümlerden mezun olmak gerekir. Bu bölümlerden mezun olduktan sonra çeşitli kurum veya kuruluşlarda analiz uzmanı olarak görev yapabilirsiniz.
Bunların dışında ise sahip olunması gereken temel yetkinlikler dendiğinde akıllara ilk olarak şunlar geliyor: Analitik bakış açısı ve problem çözme becerisi. Programlama bilgisi. İstatistik ve matematik bilgisi.
Başlanan veri analizi süreci birkaç farklı adımı içerir:
Veriler yaş, demografik, gelir veya cinsiyete göre ayrılabilir. Veri değerleri sayısal olabilir veya kategorilere ayrılabilir.
Yazılım Ne Kadar Sürede Öğrenilir? Bir programlama dilinde uzmanlaşmanız, geçmiş birikiminize ve öğrenme isteğinize bağlı olarak 3-6 ay arasında sürebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri