Sizlerin en fazla sorduğu bir başka soru olan "Taş vernik ısıya dayanıklı mı?" konusunu açıklığa kavuşturacak olursak; Evet. Taş vernik ısıya dayanıklıdır. Hatta Cadence taş verniği ısıyla temas edecek her yüzeyde kullanabilirsiniz.
Vernik КО-049
Uzun süreli olarak 300-400 °C'ye kadar sıcaklıklarda çalışan parçaları korumak için ısıya dayanıklı soğuk kurutma emaye üretiminde bağlayıcı madde olarak kullanılır.
Isıya dayanıklılık: 110C'ye kadar. Dayanıklılık depolama: usulüne uygun depolanması halinde 10 yıl.
Vernik son derece yanıcı olmaktadır ve bu nedenle uygulanan alanlarda yeterince havalandırma durumuna dikkat edilmelidir ve birçok vernik alternatifi de mevcuttur. Uygulama sırasında eldiven gibi koruyucu ekipmanları kullanabilirsiniz.
Su bazlı vernikler, en az diğer vernik çeşitleri kadar dayanıklıdır. Özellikle en dayanıklı su bazlı vernik hangisidir derseniz; Cadence taş vernik ve ultimate glaze kalın sır vernik ürünlerini kullanabilirsiniz. Özellikle taş vernik hiçbir şekilde ısıdan, sudan, soğuktan etkilenmez.
İlgili 31 soru bulundu
Su geçirmez ve ısıya dayanıklıdır.
Verniğin çabuk kuruması için ne yapılmalı? Soğukta bekletmelisiniz. Sıcak verniği nemli tutar ve kurumasını güçleştirir. Su bazlı vernik ise daha çabuk kurur ve fön makinesi uzaktan tutularak kurutulabilir.
Aracınızın boyası üzerinde bulunan vernik, zamanla güneş ve sıcak havanın etkisiyle yanmaya başlar ve boyada lekelenmeler meydana gelir. Eğer aracınızın boyasında küçük lekeler, renk solmaları başladıysa araba güneş yanıkları ile karşılaştınız demektir.
Taş vernik suya dayanıklı mıdır konusuna geldiğimizde ise oldukça net cevap verebiliriz ki, taş vernikler su geçirmez özelliğe sahiptir ve kesinlikle suya dayanıklıdır. Uygulama yapılan yüzeyler ıslak bez, bulaşık süngeri, hatta hortumla basınçlı suya dahi dayanabilmektedir.
KURUMA SÜRESİ :
23°C'de ve %50 bağıl nem oranında dokunma kurumasını 1-2 saatte, sert kurumasını 72 saatte tamamlar. Kimyasal dayanıklılığını kazanma süresi 7 gündür.
650 °C' ye kadar dayanıklıdır. Soba borusu, şömine, baca gibi ısıya maruz kalan parçaların boyanması için uygundur. Aynı zamanda motorlu taşıtlar, motosikletler, egzozlar için de uygundur. İç ve dış mekanda kullanılabilir.
Akrilik boya, normal ortam sıcaklıklarında saklanabilir. Her zaman 50 °C'nin altında tutulmalı ve doğrudan ısı ve alevden uzakta saklanmalıdır. Bazı yüksek kaliteli akrilik boya çeşitleri, 90 °C'ye kadar dayanabilir. Akrilik boya, su bazlı olduğundan donmaya eğilimlidir.
Akrilik Boya Isıya Dayanıklı mıdır? Su bazlı akrilik boya içerisindeki "self extinguishing" yani yanmazlık özelliği gösteren akrilik maddeler sebebi ile ısıya dayanıklıdır. Fakat akrilik boyaların solvent bazlı çeşitleri yanıcı ve tutuşturucu özelliğe sahip olduğundan ısıya karşı dayanıklı değildir.
Akrilik vernik, iç ve dış mekanlarda, cam, ahşap, plastik, porselen, seramik, kağıt, tuval ve karton sanayisinde kullanılmaktadır. Ayrıca akrilik vernikler, otomobil sanayisi, mobilya sanayisi, plastik sanayi, makina ve endüstri sanayisinde sıklıkla kullanılan bir malzemedir.
Aracınızın boyası üzerinde bulunan vernik, zamanla güneş ve sıcak havanın etkisiyle yanmaya başlar ve boyada lekelenmeler meydana gelir. Eğer aracınızın boyasında küçük lekeler, renk solmaları başladıysa araba güneş yanıkları ile karşılaştınız demektir.
SEBEBİ: Dik ve eğimli yüzeylere bir defada çok kalın boya uygulanması, uygun olmayan tiner kullanılması, boyanın tatbikat viskozitesinin çok düşük olması, tabancanın yüzeye dik açı yerine çeşitli açılarda ve şekillerde tutularak boya veya verniğin bir noktada yığılması.
Deniz suyu, güneş, yağmur, aşırı ısı farkı, tuzlu su gibi dış etkenlerin yıpratıcı etkilerine karşı dayanıklı bir yüzey oluşturarak, ahşap malzemelerin mükemmel korunmasını sağlar. UV ye karşı dayanımı son derece yüksektir.
Vernik, ahşap başta olmak üzere metal veya boyanmış bir yüzeyi iklim şartlarına karşı korumak için kullanılan bir malzemedir. Yağ ya da alkol içinde çözünmüş reçineden oluşur ve yüzeye, çeşidine göre parlak veya mat görünüm verir. Selüloz esaslı vernikler selülozdan elde edilir ve tinerle inceltilir.
Cevap: Her 3 metrekare için 1 lt. boya, 500ml vernik kullanılmalıdır. Örneğin boyanacak yüzeyin alanı (en x boy) 6 metrekare ise 2lt boya ve 1lt vernik gerekecektir.
Dünya Sağlık Örgütü'nün raporuna göre, mobilyalarda kullanılan boya ve vernik gibi malzemeler kanserojen madde içeriyor.
Florür vernik uygulamasının zararı olmadığı gibi oldukça güvenli bir uygulamadır. Diş yüzeyine sürüldüğünde tükürükle temas ederek kısa sürede kuruyup sertleştiğinden yutma ve flor toksisite açısından daha güvenlidir. Diş çürüklerini yüzde 30- 40 oranında azaltır. Bu sebeple çocuklarda güvenle kullanılabilir.
Vernik, arabaların boyasını korumak ve parlaklık sağlamak için kullanılır. Sadece metalik boyalı araçlarda kullanılması önerilir.
Su bazlı boya ile ahşap boyanır mı? Su bazlı olmayan tüm boyalarla vernikli veya verniksiz şekilde ahşabı boyaması yapabilirsiniz.
Sprey boya üzerine vernik 3-4 kat olarak uygulanabilir. Kullanılan yüzeye göre ikinci ve üçüncü katlar 1 saat arayla uygulanmalıdır.
"Vernik nasıl hızlı kurur?” cevabı ise vernik uygulanan yüzeyin sıcak havadan uzak, soğukta bekletilerek kuruması olduğu vurgulanmaktadır. Su bazlı verniklerin daha hızlı kuruduğu ve hangi vernik çeşidi olursa olsun sürülürken güneş altında çalışılmaması ile çok kalın sürülmemesi de önerilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri