Vernik sökücü sprey, vernik yanıkları için özel geliştirilmiş bir formüldür. Arabaya herhangi bir zarar vermediği gibi araba boyasına da zarar vermez.
Ürün, ısı ile aktifleştiğinden uygulama yapılan alanı sıcak tutmanız önerilir. 45 dakika beklenir. 45 dakika sonunda bekletme streci açılır ve boya üzerindeki vernik el veya bir aparat yardımı ile soyulur.
Vernik sökücü ürünü solvent bileşenli bir kimyasaldır. Tabakalara zarar vermeden boya üzerindeki verniğin sökülmesi için kullanılmaktadır. Kapalı plastik bir kap içinde kullanılması gerekir.
Vernikler, su bazlı boyalar, sentetik boyalar, akrilik boyalar, hobi amaçlı boyalar, selülozik boyalar, sprey boyalar boya sökücü ile sökülebilir. Genellikle jel boya sökücü tercih edilir.
Sprey Boyanın Üstüne Vernik Olur Mu? Sprey boya uygulaması bittikten sonra vernik uygulaması yapılabilir. Ancak boyalı yüzeyin tamamen kuruması beklenmelidir. Vernik ile boyanın etkileşime girmemesi için boyanın en az 1 gün kuruması beklenmelidir.
İlgili 30 soru bulundu
Boya tamamen kuruduktan sonra vernik uygulanabilir. Verniğin uygulanması, hem boyanın ömrünü uzatır hem de ona ekstra bir parlaklık ve koruma sağlar. Vernik, genellikle bir fırça veya rulo yardımıyla boya yüzeyine eşit bir şekilde dağıtılır. Verniğin tamamen kuruması için de belirli bir süre beklenmelidir.
Ahşaptan Vernik Çıkarıcı Nasıl Kullanılmalıdır? Ahşaptan vernik çıkarıcı, vernikli mobilya veya ahşap yüzeye fırça yardımı ile fırçaya bastırmadan yüzeye tek sefer katman olacak şekilde fırçadaki vernik çıkarıcı bitene kadar sürülmelidir. Sürülen yerin üstünden tekrar fırça ile geçilmemelidir.
Vernik, ahşap başta olmak üzere metal veya boyanmış bir yüzeyi iklim şartlarına karşı korumak için kullanılan bir malzemedir. Yağ ya da alkol içinde çözünmüş reçineden oluşur ve yüzeye, çeşidine göre parlak veya mat görünüm verir. Selüloz esaslı vernikler selülozdan elde edilir ve tinerle inceltilir.
Türlü yüzeylerden poliüretan, akrilik, selülozik boyalar ile lak, sentetik boyalar ve plastik kaplamaları çıkarmak amacıyla kullanılır. Yüzeyden sökülecek boyanın üzerine fırça ile sürülür.
Tiner ev içi, dış cephe, mobilya, otomotiv dış yüzeyi, yağlı boya tablo boyalarının inceltilmesinde kullanılmaktadır. Tinerin leke çıkarma etkisi sayesinde boya ve vernik lekelerinin temizlenmesi için de tercih edilmektedir.
Bu noktada en kolay çözüm yolu vernik sökücü sprey kullanmaktır. Vernik sökücü ürünler aracınızın üzerindeki verniğin sökülmesine yardımcı olan solvent bileşenli kimyasal ürünlerdir. Vernik sökücü sprey, vernik yanıkları için özel geliştirilmiş bir formüldür.
Yat verniği nasıl inceltilir ? İlk kat verniğin ahşaba iyi derecede sızabilmesi için uygun ve kaliteli bir tiner ile 2'ye 1 oranında yani %50 inceltilerek yüzeye eşit miktarda fırça ile sürülür ve kurumaya bırakılır.
Su geçirmez özelliğe sahiptir. Koruma yapılan yüzeyler ıslak bez ile kolaylıkla temizlenir. Su ve sabunla temizlenir.
Yüzeydeki macun, astar ve sonkatı zemine kadar temizleyerek yeni uygulamaya hazır hale getirir. Yüzeyde ince tek kat şeklinde fırça yardımıyla uygulanır. Yaklaşık 45-60 dakika beklendikten sonra spatula yardımıyla kazıyarak temizlenir. İçeriği nedeniyle el ve göz temasından kaçınılmalıdır.
Gerekli hallerde %10-30 oranında su ile inceltilerek kullanılabilir.
Boya Sökücü 200 ml her türlü boyalı yüzeyleri siler Ele zarar vermez. Spreyi sık ve bezle sil boya rengini değiştirmek istediğiniz tüm yüzeylerin boyasını siler ve tekrardan başka renklere boyayabilirsiniz Araç üzerindeki kaporta boyalarını da siler yok eder. istenmeyen renkleri ortadan kaldırır.
Normal olarak, boya türü ne olursa olsun, leke taze ise, sabun ve suyla kolayca temizlenebilir. Su dolu bir kovaya lekeli kıyafeti batırıp deterjanı uygulayarak bir fırça yardımıyla lekeyi çıkarabilirsin.
Söz konusu tiner, etkili bir ürün olduğu için hassas yüzeylerde kullanılması tavsiye edilmez. Bu nedenle oto temizlik tineri olarak söz konusu tinerin kullanılması uygun değildir. Selüloz bazlı tiner, plastik, araç boyası, kumaş, lastik, pvc gibi yüzeylerde erime, büzüşme, solma ya da boya kalkması ortaya çıkarır.
Tineri boyanın üzerine sürdükten sonra, boya yumuşayacak ve ardından bir spatula veya zımpara kullanarak dikkatlice kazıyabilirsiniz. Boya Sökücü Kimyasallar: Ahşap üzerindeki boyanın tamamen çıkarılması gerekiyorsa, boya sökücü kimyasal ürünler tercih edebilirsiniz.
Vernik lekesi eğer bir ahşap yüzeyde oluşmuş ise; lekeyi çıkarmak için bir zımparadan faydalanabiliriz. Lekeli kısımı zımparalayarak lekeden kurtulabilir, ardından bu alanı ahşap boyası ile tekrar boyayabiliriz. 2. Ahşapta kullanılan bir diğer yöntem ise; tiner yöntemidir.
Pistole kullanıldığında, 2 veya 3 kat çarpraz olarak uygulanır. Katlar arasında 10-15 dakika beklenmelidir. İNCELTME / KARIŞIM ORANI : Selülozik Tiner ile %10 - 15 oranında inceltilir.
SEBEBİ: Dik ve eğimli yüzeylere bir defada çok kalın boya uygulanması, uygun olmayan tiner kullanılması, boyanın tatbikat viskozitesinin çok düşük olması, tabancanın yüzeye dik açı yerine çeşitli açılarda ve şekillerde tutularak boya veya verniğin bir noktada yığılması.
Farklı Yüzeylerdeki Boya Lekelerinin Temizlenmesi
Farklı yüzeylerdeki boya lekelerini temizlemek için farklı yöntemler kullanmanız gerekebilir. Ahşap yüzeylerde, ılık su ve hafif bir sabunla temizlik yapabilirsiniz. Eğer leke hala duruyorsa, biraz oksijenli su veya ahşap temizleyici kullanabilirsiniz.
Boya ahşap bir yüzey üzerinde kurumuşsa, boyayı güzelce zımparalayın, ardından kalanını çıkarmak için boya çıkarıcıyı kullanabilirsiniz. Aynı zamanda yüzeydeki yağlı boyayı ısıtabilir ve ardından eriyeni kazıyabilirsiniz.
Cila sökücü ile cila nasıl sökülür
İki tip üründe mevcuttur jel cila sökücü veya sıvı cila çözücü olarak tedarik edebilirsiniz. Daldırma olarak parçalanırız çok isi veya irili ufaklı ise daldırma ürün öneririz. Şayet parçalar tek parça ve büyük ise kesinlikle cila sökücü jel ürünü öneririz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri