Buzdolabınızın soğutucu ve dondurucu bölümlerindeki sıcaklık ayarlarının otomatik olarak yapılmasını sağlar. Ayar düğmesini 1'den 5'e doğru çevirdikçe soğutma derecesi artar. Kış aylarında enerji tasarufu sağlamak amacıyla buzdolabınızı daha düşük konumda çalıştıra- bilirsiniz.
Böylece yiyeceklerin daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz. İşte buzdolabınızın yaz ayarı için öneriler: Buzlu bölümün sıcaklığı -18°C ile -20°C arasında olmalıdır. Soğutucu bölümün sıcaklığı 2°C ile 5°C arasında olmalıdır.
Hızlı Soğutma Modu Nasıl kullanılır? HS harfleri soğutucu bölme göster- gesinde görününceye kadar soğutucu bölme ayar butonuna ve ardından “OK” butonuna basınız. Beep sesi duyulacak ve mod aktif olacaktır.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Klasik iç kısımda yer alan buzdolabı derece ayarlarında genelde 1, 2, 3, 4, 5 şeklinde derece ayarlamaları bulunmaktadır. Bu derecelerde 1 sıcak, 5 ise en soğuk derece ayarını ifade etmektedir. 3 derece ise ne sıcak ne de soğuk şeklinde ifade edilebilir.
İlgili 27 soru bulundu
Termostat ayar düğmesini 1'den 5'e doğru çevirdikçe soğutma derecesi artar. Kış aylarında enerji tasarufu sağlamak amacıyla buzdolabınızı daha düşük konumda çalıştırabilirsiniz. UYARI: Termostat düğmesini 1'den önceki konuma getirmeyin.
Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır. 1, 2, 3, 4, 5 derece ayarlamalarının ne anlama geldiği hemen hemen bütün buzdolaplarında aynıdır.
Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
Altus Buzdolabı Kış Ayarı
Altus buzdolabında kış ayarı için ideal derece aralığı +4 ile +8 derece arasında olabilir. Bu aralık, yiyeceklerin uygun şekilde soğutulmasını sağlarken aşırı soğutmayı önler.
Dijital buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı da genellikle +4 ve -18 olarak verilir. Buzdolabı buzluk derecesi -18, geniş kısmı ise +4 dereceye ayarlanabilir.
Bu mod seçildiğinde, ekonomik çalışma fonksiyonu devreye girer. Dondurucu barı -18oC, soğutucu barı +4oC değerini gösterir. eco modu yanar. Bu mod seçildiğinde, tatil modu devreye girer.
soğutmak için kullanabilirsiniz. Süper soğutma modu ortam sıcaklığına bağlı olarak 4 veya 6 saat sonra ya da soğutucu bölüm yeterli sıcaklığa gelince otomatik olarak iptal edilecektir.
Buzdolabınızın ekranında bulunan “mode” tuşuna, "Eco” veya “E" ışığı yanana kadar basınız.
Soğutma gücünü belirten Min ve Max değerleri arasında bir seviyede soğutma gücü seçebilirsiniz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi Min ile Max değerlerinin tam ortasına gelecek şekilde ayarlayın. Daha az soğutmasını istiyorsanız düğmeyi Min değerine doğru çevirin.
Vestel buzdolabının dijital ekranında genellikle bir reset butonu bulunur. Bu buton genellikle birkaç saniye boyunca basılı tutularak buzdolabınız resetlenir. Reset butonu genellikle buzdolabının içinde veya arkasında bulunur.
Buzdolabının fişi 12 saat önceden çekilmelidir. Buzdolabı paketleme işlemi çok başarılı olmalıdır. Bir taşıma ipi ile sıkıca bağlamanız gerekir. Mümkünse buzdolabı dik olarak gönderilmelidir.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
2: Düşük derece: Yiyeceklerin uzun süre taze kalmasını sağlamak için ideal olan bir sıcaklık seviyesidir. 3: Orta derece: Genellikle önerilen sıcaklık seviyesidir. Yiyeceklerin tazeliğini korurken enerji tasarrufu sağlar. 4: Yüksek derece: Bu sıcaklık seviyesi, yiyeceklerin daha hızlı soğutulmasını sağlar.
Buzdolabı Soğutma Probleminin Çözümleri
Bu sorunun birkaç nedeni olabilir. Buzdolabının kapısının sıkıca kapanmaması, arkasındaki ısı deşarj bölgesinin kirli olması, içinin aşırı dolu olması veya buzdolabı soğutucu sistemindeki bir arıza, bu sorunların en yaygın olanları arasındadır.
0 buza yakın soğukluğu verir. Rakam arttıkça dolap içindeki ısı da artacaktır. Eğer ortalama bir buzdolabı soğukluğu istiyorsanız 2 – 4 ayarı yapabilirsiniz. 2 derece soğuk, 4 derece ideal bir soğukluğu temsil edecektir.
Vestel Buzdolabı Yaprak İşareti, cihazın çevre dostu olduğunu gösteren bir işarettir. Bu işaret, Avrupa Birliği'nin enerji verimliliği sınıflandırmasına uygun bir şekilde, cihazın ne kadar enerji tasarruflu olduğunu belirtir.
4 SAAT DAYANABİLİR
** Elektrik kesintisi sırasında yiyeceklerinizin ısınmasını, derin dondurucudakilerin çözülmesini geciktirmek için dolap kapaklarını mümkün olduğunca açmamaya çalışın. Kapağı açılmazsa buzdolabı yiyeceklerinizi en fazla 4 saat soğuk tutabilir. ** Derin dondurucu için bu zaman 24-48 saattir.
Kış aylarında yiyecek ve içeceklerin çok soğuk olması istenmeyebilir. Özellikle süt, yumurta, yoğurt gibi besinlerin yapısının bozulmaması için, buzdolabı ayarı kış moduna getirilmelidir. Buzdolabını +4 ve dondurucu bölümünü -18 dereceye sabitleyebilirsiniz.
Ürünün haznesine su ekliyorsunuz ve bu su ile soğutma işlemini gerçekleştiriyor. İlk açılışta 30-45 dakikada hazır hale geliyor ve sonrasında art arda hızlı bir şekilde soğutma işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz.
Yaz-Kış anahtarının kış konumu, ortam sıcaklığının 10-16 °C nin arasında olması durumunda, kullanılmalıdır. Buzdolabınızın 10°C den daha soğuk ortamlarda çalıştırılması verimliliği açısından tavsiye edilmez. Termostat düğmesinin üstünde bulunan bu anahtar, aşağı doğru basılı iken ( konumunda), kırmızı ışık yanar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri