VFS Global'dan yapılan vize başvuruları, evrakların tesliminden sonra online olarak sorgulanabilir. Başvuru yapıldıktan sonra başvuru sahiplerinin e-mail adresine bilgilendirme postası ulaştırılmaktadır. Tercihe bağlı olarak SMS ile bilgilendirme alma yolunun seçilmesi mümkündür.
Vize Reddi Nasıl Anlaşılır? Vize reddi, başvuru sahiplerine bir mektup yolu ile bildirilmektedir. Konsolosluklar vize reddi sebepleri hakkında bir liste hazırlamaktadır. Vize başvuru sahipleri, reddedilme sebeplerini ve gerekçelerini mektupta bulunan liste ile öğrenmektedir.
Konsolosluk görevlisi görüşmenizin sonunda vize başvurunuzun onaylanıp onaylanmadığını size bildirecektir. Bazı vize başvuruları, vize görüşmesinden sonra biraz zaman alan idari bir işlem gerektirir. Başvuru sahiplerine bu bilgi başvuru sırasında veya daha sonra verilir.
VFS Global aracılığıyla vize için gerekli evrakları tamamlayabilir, evrakların ilgili mercilere iletilmesini sağlayabilir ve vizenizi teslim alabilirsiniz. Evraklarınız tamamlandıktan ve ilgili mercilere iletildikten sonra vizeniz, başvurduğunuz ülkeye bağlı olarak 3-7 gün içerisinde çıkmaktadır.
Vize ret kararı çıkmasından itibaren en geç 1 ay içerisinde başvuru sahibinin itiraz etmesi gerekir. Sürenin aşılması halinde vize reddine itiraz yapılamamaktadır. Konsolosluklar, vize reddi itiraz dilekçelerine cevap vermek için 3 ay süreye sahiptir. En geç 3 ay içerisinde itiraz dilekçeleri sonuca bağlanmaktadır.
İlgili 42 soru bulundu
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
E-Devlet Vize Sorgulama Hizmeti Veriyor Mu? e-Devlet vize sorgulama hizmeti vermemektedir ve bu sebeple vize sorgulama e-Devlet üzerinden yapılamamaktadır.
Vize işlemlerini hızlandırmanın en pratik yolu Vize Merkezi ile çalışmaktır. Vize Merkezi vize işlemlerini, başvuru sahibi için zaman alan bir süreç olmaktan çıkarır. Eğer vize başvurunuzu acilen yapmak istiyorsanız gideceğinizi ülkeye bağlı olarak ekspres veya VIP başvuru yapma imkanı vardır.
Her devletin ülkesine girmeleri yasaklı/sakıncalı yabancılar listesi vardır. Ayrıca, yasaklılar listesinde bulunmayan bir yabancıya, ekonomik olarak yük olabileceği, kamu düzenini bozabileceği ve kamu sağlığına risk oluşturabileceği gerekçeleriyle vize verilmemesi mümkündür.
VFS Global ne yapar? VFS Global Hollanda Büyükelçiliği adına, doldurduğunuz vize başvuru formunuzu ve destekleyici belgelerinizi sunacağınız vize başvuru merkezlerini idare eden kurumdur. VFS Global aynı zamanda vize başvurusunu mümkün olduğunca kolay ve hızlı kılmak için çeşitli hizmetler sunar.
Vize sonucu yani vize başvurusunun onaylanıp onaylanmadığı bilgisi genellikle pasaport teslim alındığında öğrenilmektedir.
90 gün üzeri kalış süreli vizelerin (ulusal vize) işlem süreleri daha uzun olduğu için planladığınız seyahat başlangıç tarihinden en az bir ay önce başvuru yapmanızı öneririz. Schengen (90 gün altı) vize başvuruları seyahat tarihinden en erken 180 gün önce yapılabilir.
Hayır, vize reddi pasaportlarınıza işlenmez. Fakat almış olduğunuz vize reddi varsa başvuru yaptığınız ülke tarafından nedenleriyle birlikte kayıt altına alınmaktadır. Eğer Schengen ülkesi vize başvurusu yaptıysanız ortak veritabanından tüm schengen ülkeleri reddildiğinizi sebepleriyle görebilmektedir.
Vize reddi, elçiliklerde 5 yıl süreyle kalıcıdır. 5 yıl sonra eski vize retleri tamamen silinir. Bunun sebebi parmak izi uygulamasıdır. Parmak izinizin veri tabanında kalıcılık süresi de 5 yıldır. Daha sonrası bu da vize bilgileriniz ile silinir.
Müşterilerin pasaportları teslim edilmeye hazır olduktan sonra almak için artık Vize Başvuru Merkezini ziyaret etmeleri gerekmemektedir - pasaport, seçtikleri yere kurye ile gönderilecektir (kurye ortağımız UPS tarafından).
Bu amaçla öncelikle ilgili ülke konsolosluğuna müracaat etmelisin. Daha sonra konsolosluk müracaat sırasında verdiğin evrakları inceleyerek ülkeye girişe onay veya red verir. Ancak ülkeye giriş yapabilmek için mutlaka vize başvurunun onaylanmış olması gereklidir.
Eski Vize Redleri Yeni Başvurunuzu Nasıl Etkiler
Vize reddi aldığınızda, tekrar başvuru yapmanızda bir sakınca yoktur. Vize başvurunuz reddedildiğinde konsolosluk size ret sebebini açıkladığı bir mektup verir.
Vize başvurunuzun hangi aşamada olduğunu sadece iDATA'nın web sitesi üzerindeki başvuru takip sayfasından görüntüleyebilirsiniz.
En sık karşılaşılan Almanya vize red sebepleri belgelerin seyahat amacını yeterince desteklememesinden ve evrakların inandırıcı bulunmamasından kaynaklanır. Unutulmamalıdır ki vize bir göç politikasıdır ve vize başvurusu deneyim isteyen bir süreçtir.
Şuanda en rahat ve kolay vize veren ülkeler Fransa, Yunanistan ve İtalya'dır. Evraklarınız sağlamsa ve bankada gösterdiğiniz miktar iyise rahatça vize verir bu konsolosluklar bol bol yüklenin.
Vize reddi işleminden en geç 1 ay içinde itiraz talebi oluşturmalısınız. Vize reddi itiraz belgesi hazırlayıp, vize reddi için itiraz ettiğinizde; en geç 3 ay içerisinde dönüş alacaksınız. Acil bir vize işleminiz var ise, yeniden başvuru yapmanızda fayda var.
Genellikle üç aya kadar sürebilir. Hatta bazı vizeler için bu süre daha uzun da olabilir. Özellikle Federal İş Bulma Kurumunun da vize başvurunuzu onaylaması gerektiği durumlarda süreç uzun sürebilir.
Vize başvuru sahipleri reddedilme sebeplerini ve gerekçelerini mektuptaki listeden öğrenirler. Vize reddi pasaporta işlenmez. Vize başvurusuna ilişkin ret cevabı, başvuru sahibine mektup yoluyla bildirilir. Vize reddine ilişkin bilgiler vize başvurusunun yapıldığı ülke tarafından kaydedilir ve saklı tutulur.
Kimlik Kartı sahibi yabancılar, Türkiye'ye giriş ve Türkiye'den çıkış bilgilerine e-Devlet Kapısı üzerinden erişim sağlayabilecek.
Vizenin, sınırda alınma olanağı olsa bile, seyahate çıkmadan önce ikamet edilen yerdeki ilgili konsolosluktan alınması tavsiye edilir. Vize alınmasının ülkesine göre zahmetli ve zaman alıcı olduğu akıldan çıkarılmayıp, vakitlice müracaat edilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri