Vidasız İmplant Nasıl Yapılır? Vidasız implant olarak adlandırılan işlemde yapay dişler vidalama süreci olmadan ağız içerisine sabitlenir. Kullanılan malzeme yine titanyumdur. Ancak bu malzeme çene kemiğine vidalanmadan açılan küçük bir boşluğa yerleştirilir.
Diş kaybı yaşayan hastalar için implant uygulanarak kayıp diş eksikliği tamamlanmaktadır. Yaygın olarak vidalı yöntem tercih edilse de yeni teknolojiyle birlikte vidasız yöntemi de bulunmaktadır.
İmplant tedavisi günümüz teknolojileri ile oldukça kolaylaşmış dileyen hastalara aylarca beklemeden 3 günde implant tedavisi ve protez uygulaması yapılmaktadır. 3 Günde implant tedavisi ve protez ile artık çok daha kısa sürede dişlerine kavuşmakta mümkün hale gelmiştir.
Vidasız İmplantların Avantajları
Ayrıca, vidalı implantlarda olduğu gibi vidaların gevşemesi veya kırılması gibi sorunlar yaşanmaz. Vidasız implantlar da uzun ömürlüdür ve yıllarca dayanabilirler. Ancak, vidalı implantlar bazı durumlarda daha uygun olabilir.
Vidasız implant Tedavi : Çene kemiğine vidalanmayan titanyum implant malzemesi açılan boşluğa direk olarak yerleştirilir. Bu tedavi yöntemiyle protezlerin yerinden oynaması veya vidaların zamanla gevşemesi riskleri ortadan kaldırılır.
İlgili 29 soru bulundu
Dikişsiz implant, vidaların takılacağı bölgenin diş etinde hiçbir şekilde kesim işlemi uygulanmadan ve çene kemiğini görünür hale getirmeden kapalı olarak çeşitli tekniklerle gerçekleştirilen tedavidir.
Dikişsiz implant ameliyatı sırasında hastanın diş etinde, lazer aracılığıyla küçük ve daire şeklinde bir yer açılır. Bunun ardından dikişsiz implant ameliyatı implantın yerleştirilmesiyle devam eder. İmplantın yerleştirilmesinin ardından lazerle biostimulasyon adı verilen bir uygulama gerçekleştirilir.
Tek diş implant tedavilerinde kullanılacak olan implant markasına göre ortalama fiyatlar 2500 TL ile 3500 TL arasında değişiyor.
En uzun ömürlü restorasyon işlemlerinden biri diş implantlarıdır. Diş çekiminden 2-4 ay sonra genellikle implant yaptırmak mümkündür.
Flepsiz implant cerrahisi, diş eti kesilmeden, dikiş atılmadan yapılan implant tedavisidir. Bu tedavide iyileşme süreci daha kısa sürmektedir çünkü yumuşak dokular zarar görmez. Ancak her vakaya uygun bir yöntem değildir. Çene cerrahınızın vereceği karara göre uygulanmaktadır.
Eksik olan tüm dişler için implanta ihtiyaç duyulmaz. Tamamen dişlerini yitirmiş olan hastaya uygulanacak implant tedavisinde, sabit protezi taşıyabilecek dayanıklılıkta implant yerleştirilmesi yeterli olur.
Çekilen dişin yerine geçici veya kalıcı bir protez kullanılabilir. Protez, eksik dişin yerini dolduran bir aygıttır. Geçici protezler, çekimden hemen sonra geçici bir çözüm olarak kullanılabilirken, kalıcı protezler diş hekiminin önerdiği süre içinde hazırlanır.
Diş çekimi sonrası hemen implant yerleştirilir mi sorusuna, implant tedavisi için herhangi bir bekleme süresi olmadığı yönünde cevap verilebilir. Diş çekildikten sonra doktor hastanın durumunu uygun görürse implant tedavisine başlayabilir.
Türk Diş Hekimleri Birliği 2023 Fiyat Listesi
Kemik içi implant uygulaması: 3500-12500 ₺ (KDV Dahil) Sert doku greftleme işlemi ( kemik tozu ücreti hariç): 1500-4500 ₺ (KDV Dahil) Overdenture implant dışında tek çene işlemi: 3500-10000 ₺ (KDV Dahil) İmplant çıkartılması işlemi: 1500-2000 ₺ (KDV Dahil)
İmplant operasyonu risk teşkil edecek yaşlı ve düşkün durumda olanlar. Sistemik bir hastalık sebebiyle bağışıklık sistemi yetmezliği olanlar. Sistemik bir hastalık nedeniyle kemik gelişimi bozuk/yetersiz olanlar. Sistemik bir hastalık nedeniyle yara yeri iyileşmesi sorunlu olanlar.
Evet, devlet hastanelerinde implant tedavisi yapılabilmektedir.
Hangi dişlere implant yapılmaz? Ağzınızda hangi dişiniz eksikse onun yerine implant yapılabilir. Buna rağmen tüm dişlerinizi kaybettiyseniz her diş için tek tek implant yapılması uygun bir durum değildir. Bu tür bir tedavi sağlıklı sonuç vermeyecektir.
Köprü Herhangi bir sebeple implant yaptırmak istemeyen hastalar, köprü protezi yaptırabilir. Eksik dişinizin oluşturduğu boşluğu dolduran köprülerin pek çok çeşidi vardır. Yan dişleri etkilemeyen diş implantlarından farklı olarak, köprüler genellikle yan dişlerden destek alır.
İmplantın çene kemiğine yerleştirilmesi işlemi yaklaşım 10 - 30 dakikalık bir süreyi kapsarken, çene kemiğine yerleştirilen implantın kemikle bütünleşmesi için 2 - 3 aylık bir süreye ihtiyaç vardır. İmplant yapay bir kök haline geldiğinde ise yapılacak diş kaplamaları genellikle 20 - 30 dakika içerisinde tamamlanır.
Buna göre SGK, implant tedavisinde yalnızca 4 implant dişe kadar ödeme yapmaktadır. SGK'nın her bir implant için hastalara ödediği ücret ise 90 TL'dir.
İmplant tedavisi yapılan dişler, doğru bir şekilde bakım yapıldığı takdirde diğer dişler gibi çürümez.
TDB'nin 2022 yılında belirlemiş olduğu 2023 yılı fiyat tarifesine göre zirkonyum diş tedavi ücretleri şu şekildedir: Zirkonyum destekli porselen diş kaplaması: 2880TL. Monolitik full zirkonyum diş: 2880TL. Zirkonyum gülüş tasarımı (20 diş): 57600TL.
Tek bir implant uygulaması, bu yöntemle yaklaşık 30 dakika sürer. Ancak yeni yeni kullanılmaya başlanan kapalı cerrahi teknik, dikişsiz implant operasyonu veya “Guide” tekniği denilen yöntemlerle diş eti dokusunun açılmasına gerek kalmadan, tek bir implant uygulaması birkaç dakika içerisinde tamamlanabilir.
Yaklaşık 7-10 gün içerisinde yara kenarları birbiri ile tamamen kaynaşarak iyileşir.
Hızlı implant tedavisinde, çenenize implant yerleştirildiği anda implantın üzerine özel protezler yerleştiriyoruz. Böylelikle sizin 2-3 ay boyunca dişsiz kalmanıza ve implant takılan bölgenin iyileşmesini beklemenize gerek kalmıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri