Video pazarlamacılığı, hedef kitlelere markanız ve ürünlerinizle ilgili tanıtım ile bilgilendirme yapmak amacıyla video içeriklerini kullanmak anlamına gelir. Markalar kendi web siteleri, sosyal medya pazarlamacılığı ve programatik reklamcılık gibi çeşitli dijital kanallarda ve biçimlerde video kullanabilir.
İşletmelerin ürün ve hizmetlerine ilişkin tanıtımları çevrimiçi ortamlarda yapması anlamına gelen dijital reklamcılığın e-posta reklamları, arama motoru reklamları, sosyal medya reklamları, web sitesi reklamları, viral reklamlar başta olmak üzere çeşitli türleri gelişmiştir (Çetinkaya ve Çelik, 2019: 488).
İlgili 25 soru bulundu
Video reklamlar, markaların hedef kitlelerine görsel içerikler aracılığıyla ulaşmalarını sağlayan pazarlama araçlarıdır. Bu reklamlar, çeşitli platformlarda yayınlanabilir ve hedef kitleyi etkilemek, ilgi çekmek ve bir eyleme yönlendirmek amacıyla tasarlanır.
Videolardan para kazanma özelliğini etkinleştirmemiş olsanız dahi yüklediğiniz videolarda reklam gösterilebilir. Videonuz gerekli tüm haklara sahip olmadığınız bir içerik barındırıyorsa hak sahibi, reklam yerleştirilmesini istemiş olabilir.
Dijital reklam, ürün ve ya hizmetlerinizi tanıtan içeriğinizi çeşitli dijital kanallar aracılığıyla hedef kitleye ulaştıran bir yöntemdir. Sosyal medya, e-posta, arama motorları, mobil uygulamalar, ortaklık programları ve web siteleri gibi araçlar bu süreçte kullanılır.
Sosyal medya reklamcılığı, internette bulunan sosyal paylaşım siteleri üzerinden yapılan her türlü reklam faaliyetlerine denmektedir.
Feed içi video reklamlar sayesinde markanız, ürününüz veya hizmetiniz hedef kitlenizin görüntüleme ihtimali yüksek olan YouTube içeriklerinin yanına yerleştirilir. Feed içi video reklamlar YouTube arama sonuçlarında, YouTube sıradaki video bölümünde ve YouTube uygulamasının Ana Sayfa özet akışında gösterilir.
Amazon'un talep tarafı platformu, reklamverenlerin görüntülü, video ve sesli reklamları programatik olarak satın almasını sağlar.
Reklam biçimi, reklamların uygulamanızda nasıl ve nerede gösterileceğini belirler. Reklam türü ise reklam birimlerinin kullanıcılara gösterebileceği reklam çeşitlerini tanımlar. Seçilebilecek birçok reklam biçimi vardır ve her bir reklam biçimi farklı reklam türleri göstermeye odaklanır.
TV reklamları
O zamanlar televizyon dünyadaki en baskın reklam türü haline geldi. Değişen medya alışkanlıkları ve dijital medya çağında bile, markalar için devasa bir güç olmaya devam ediyor.
Hedef kitleye göre yapılan sınıflandırmada üç kategori vardır; Tüketiciler, dağıtım kanalları ve endüstriyel reklamlar. Reklam mal ya da hizmeti satın alması, ya da hakkında bilgi sahibi olması istenen bu üç kitleye göre şekillendirilir. Amacına göre reklamlar, mal reklamı ve kurumsal reklamlar olarak ayrılır.
Dijital Reklamcılık Tanımı
İnternet reklamları, sosyal medya kampanyaları, arama motoru reklamları, e-posta pazarlaması gibi yöntemler içerir. Bu reklam türleri, potansiyel müşterilere daha hızlı ve özgün bir şekilde ulaşma fırsatı sunar.
Renklerin psikolojisi, sürü psikolojisi, nostalji, promosyon ve kampanyalar en çok tercih edilen etkili reklam yöntemleri arasında yer almaktadır. Reklam türleri nelerdir? Yayın reklamları, TV reklamları, radyo reklamları, basılı reklamlar, sosyal medya reklamları en bilinen reklam türleridir.
Bumper reklamlar, kısa ve akılda kalıcı bir mesaj kullanarak daha fazla müşteriye ulaşmanızı ve markanızın bilinirliğini artırmanızı sağlamak için tasarlanmış kısa bir video reklam biçimidir.
YouTube reklamları da Google'ın diğer reklamları gibi AdWords paneli üzerinden veriliyor. Video reklam vermek için bir YouTube kanalınız olmalı ve reklamda gösterilecek videonuzu kanala yüklemelisiniz. YouTube Reklamları üçe ayrılmaktadır. Bunlar Görüntülü, Video ve Masthead reklamlarıdır.
YouTube reklam ücreti ne kadar? YouTube'da reklam vermenin maliyeti, seçtiğiniz reklam paketine göre değişmektedir ve 12.000 ₺'den başlayarak 150.000 ₺'ye kadar çıkmaktadır. İhtiyaçlarınıza ve hedeflerinize bağlı olarak uygun paketi seçerek, YouTube'da reklam vermeye başlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri