Sıcak su ve mentolle buğu yapmak: Bunun için kaynatılan suyun içerisine vicks damlatarak bir havlu yardımıyla çıkan buhar burundan içeri çekilmelidir. Hem bronşları hem de burnu rahatlatacaktır. Bol su ve sıvı tüketimi; gün içinde sağlanmalıdır.
kâseye veya geniş bir alana sahip başka bir kaba koyunuz. 1/2 litre su ısıtınız (hiçbir surette mikrodalga fırınında ısıtılmaz) ve su çok sıcak bir şekildeyken (ancak kaynamadan), merhemi Page 4 4/6 koyduğunuz kaba suyu dökünüz. Su konulduğunda bir miktar buhar meydana gelir ve bu buhar 10-15 dakika süreyle solunur.
Sık sık uygulanan kullanım şekillerinden biri de sıcak suyun içine Vicks kremi atmaktır. Hasta battaniye ya da başka bir örtüyle sıcak suya doğru eğilir. Yaklaşık 7-8 dakika boyunca burnundan derin derin nefes alır. Bu yöntemle sinüsleri ve tıkanan burun kanallarını açmak mümkündür.
VICKS VAPORUB burun tıkanıklığı ve akıntısı, boğaz ağrısı ve soğuk algınlığına bağlı öksürüğün semptomatik tedavisinde kullanılır. merhem, 6-12 yaş arası çocuklarda: Günde 2-4 defa 1 ila 2 çay kaşığı kadar merhem, 2-5 yaş arası çocuklarda: Günde 2-3 defa 1/2 ila 1 çay kaşığı kadar merhem sürülerek kullanılmalıdır.
Suda, mikrodalga fırında, buharlaştırıcıda veya ocakta ısıtarak kullanmayın.
İlgili 34 soru bulundu
Mentol ferahlatıcı etkisiyle zihni yatıştırır. Aynı zamanda kremin burun açan etkisi de nefes almayı kolaylaştırır. Yatak odasının bir köşesine Vicks'e batırılmış bir parça pamuk ya da kaynamış suyun içerisinde Vicks koymak kokunun oda içerisine yayılıp etkisini göstermesi için yeterlidir.
VICKS inhaler'i bir burun deliğini kapatarak diğer burun deliğine sokun derin nefes alın, daha sonra aynı işlemi diğer burun deliği için tekrar edin. Değişik yaş grupları: Çocuklarda kullanımı: 9 yaş altındaNi çocuklarda Nullanmayınız.
Vicks inhaler yüz bölgesine doğrudan uygulama yaparak nefes açılmasına yardımcı olabilir. Bu nedenle burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı gibi rahatsızlıkları engellediği görülebilir.
Bol sıvı tüketmek boğazın nemlenmesine yardımcı olarak tahriş edicilerin etkisini azaltır. Günde en az sekiz bardak su içmek, bitkisel çay veya limonlu ılık su tüketmek gece öksürüklerini hafifletir. Uyumadan önce boğaz pastili kullanmak boğazdaki tahrişi azaltarak öksürüğün giderilmesine yardımcı olur.
Bal ve limon ilaveli bitki çayı ile bal-limon-karabiber ile hazırlanan macun öksürüğü kesmede oldukça etkili olup, nane, zencefil, kekik, zerdeçal ve hatmi gibi bitki çayları, bol sıvı alımı ve sıcak su buharı boğazı nemli tutacağından öksürüğe iyi gelecektir.
VICKS inhaler, burun tıkanıklığında nefes almayı kolaylaştırmak amacıyla 9 yaşın üstünde kullanılır. 4.2. Pozoloji ve uygulama şekli Pozoloji /Uygulama sıklığı ve süresi: 9 yaş üzeri çocuklarda ve yetişkinlerle ihtiyaç duyulduğunda her iki burun deliğine uygulanır.
Öksürüğü kesmek için Vicks'i ayağınıza sürün.
VICKS VAPOSYRUP'un etkin maddesi guaifenesin, ekspektoranlar (balgam söktürücüler) olarak adlandırılan ilaç grubunda yer alır.
Sıcak duş, alerji ve astımdan kaynaklanan öksürüğe iyi gelmektedir. Ayrıca kaynayan suyun içerisine bir miktar nane aromalı vazelin koyarak buhar banyosu yapın. Bronşları açarak öksürüğü kestiği söylenmektedir.
Buhar Banyosu
Bir tencereye dörtte birini dolduracak şekilde suyu koyun. Kaynama ısısına gelince altını kapatın ve içine birkaç damla okalipyus yağı damlatın. Üzerinize bir havlu örterek, yüzünüzü fazla yaklaştırmadan buharı içinize çekin.
Yatmadan Önce Sıcak Duş Alın
Sıcak buhar sinüslerin açılmasına yardımcı olur. Buhar kuruyan mukusu yumuşatarak burun tıkanıklığını azaltır. Ayrıca, yatmadan önce alınan sıcak duş uyumadan önce rahatlık sağlayabilir.
ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
Öksürüğün en iyi tedavisi bol su tüketimidir. Su tüketimi geniz akıntısının yoğunluğunu azaltır, solunum yollarındaki kuruluğu ve tahrişi önler, boğazı temizler. Oda havasının nemli tutulması (%40-%50) solunum yollarını rahatlatmaya yardımcı olabilir.
Öksürürken çocuğunuzu yüzükoyun olarak dizinize yatırın, sırtına hafif hafif vurarak balgamını çıkarmasına yardımcı olabilirsiniz. Geceleri öksüren çocuğunuzun yastığının altına destek koyarak baş tarafını yükseltebilirsiniz. Geniz akıntısının boğazından aşağı tarafa inerek tahrişe yol açmasını da engellemiş olursunuz.
25 saniyede burunu açmak için, öncelikle dilinizin ucunu, ağzınızın iç kısmının en yüksek noktasına kadar değdirmeye çalışın. Orta ve işaret parmağınızı birleştirip kaşınızın tam ortasına gelecek şekilde ileri ve geriye hareketler yapın. İlk iki adımı sırayla 20 saniye boyunca uygulayın.
Tuzlu su bebeklerde görülen burun tıkanıklığını çözer ve doğal tuz solüsyonu özelliği gösterir. Buhar bebeklerin burnunu tıkayan mukusun gevşemesine de yardımcı olur. Burun spreyleri ile bebeklerin burun içinde tıkanıklığa neden olan mukus dışarı atılır.
Dikkatli ve olması gereken şekilde kullanılmayan makineler sağlığı olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Buhar makineleri faydaları arasında şunlar yer alır: Buhar makinelerinin en önemli faydalarından birisi burun tıkanıklığını gidermesidir.
Geniz tıkanıklığı bitkisel çözüm için en çok kullanılan, mentol içeren nane çayıdır. Mentol mukus salgısını yumuşatır ve kolayca atılmasına yardımcı olur. Gün boyunca 2-3 fincan ılık nane çayı içilmesi geniz tıkanıklığı sorununun çözülmesini destekler.
İçine bir tatlı kaşığı karbonat ve bir tatlı kaşığı tuz katarak kaynatılan yarım çay bardağı kadar su önce soğutulur. Soğutulan bu karışım ister bir şırınga (iğnesi çıkarılmış) yardımıyla isterse de avuç içine alınarak burna çekilir. Böylece burun tıkanıklığı karbonat ve tuz karışımı ile kolayca açılır.
Aynı zamanda akne ve sivilce gibi birçok farklı cilt lekelerinden kurtulmak için önemli bir potansiyel teşkil eder. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi birçok farklı grip ve nezle gibi rahatsızlıklara karşı da oldukça etkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri