Vinil, branda ismi ile de bilinmektedir ve bir PVC türüdür. İçerisinde organik bileşik karışımları bulunmaktadır. Vinil dayanıklı ve aynı zamanda hafif olması sebebi ile üzerine baskı uygulamak son derece kolaydır.
Bir tür organik bileşen olan vinil, daha anlaşılır bir deyişle bir tür PVC'dir. Vinil nedir sorusunu biraz daha netleştirmek gerekirse; oldukça dayanıklı, sert ve hafif bir malzeme olduğunu söyleyebiliriz.
orjinali polyvinyl'dir ve latince şarap anlamına gelen "vinum"dan türemiştir; çünkü malzeme bir etilen türevidir ve şarapta bulunan alkol de etil alkoldür .
Branda şeklinde de isimlendirilen vinil PVC türü olarak organik bileşik karışımlar içeren bir malzeme türüdür. Son derece dayanıklı ve hafif olması nedeni ile üzerine baskı yapılabilmesi oldukça uygundur. Vinil kullanım özellikleri sayesinde birçok farklı alanda tercih edilen malzeme olarak da nitelendirilebilir.
Vinil, petro kimyasallardan üretilmiş plastik temelli PVC kaplama bir malzemedir. Bu malzeme dünyada en çok kullanılan ikinci plastiktir. Son derece dayanıklı olan üstüne baskı yapılması oldukça kolay olması nedeniyle sıklıkla tercih edilen vinil ayrıca ucuzdur ve su geçirmez özelliktedir.
İlgili 39 soru bulundu
Vinyl, 1920'lerde, petrol ve çeşitli kimyasal ürünler kullanılarak elde edilen bir üründür. Duvar kaplamaları da dahil olmak üzere birçok alanda (Afiş, tabela yapımı vs.) önemli bir madde haline gelmiştir. Plastiğe benzer bir türdür, ancak daha çevre dostu özelliklere sahiptir.
Polivinil klorür, (genelde kısaltılmış olarak PVC diye kullanılır) oldukça geniş kullanım alanı olan bir plastik polimer. Vinil klorürün polimerleştirilmesi ile elde edilir.
Vinil, dijital baskı sektöründe en fazla kullanılan malzemelerden bir tanesidir. Ekonomik fiyatlı olmasının yanı sıra dayanıklı bir ürün olması sebebi ile de çokça tercih edilmektedir. Bu sebeple kaliteli dijital baskılar üretilmesine olanak sağlamaktadır.
İçerisinde alerjen maddelerin hiç birisini bulundurmayan Vinil, sağlık açısından insanlara hiçbir zarar vermemektedir.
Evler: Vinil yer döşemeleri, mutfak, oturma odası gibi nemli ve sıklıkla kullanılan alanlarda ideal bir seçimdir. Aynı zamanda çocuk odalarında da tercih edilen bir seçenektir çünkü lekeleri kolaylıkla temizlenebilir.
Suni deri, PVC olarak bilinen polivinil klorür ile poliüretan(PU) denilen hammaddelerden üretilen bir deri türüdür. Sentetik veya yapay deri olarak da adlandırılır. Suni deri, hakiki deriye alternatif olarak tekstil sektörünün büyük bölümünde kullanılmaktadır.
Vinil duvar kaplama, 1920'lerde, petrol ve kimyasal ürün çeşitleri kullanılarak elde edilen bir üründür. Duvar kaplamaları da dahil olmak üzere birçok alanlarda (Afiş, tabela yapımı ve benzeri) önemli bir madde şekline gelmiştir. Plastiğe benzer bir türdedir, ancak daha çevre dostu özelliklere sahip olduğu bilinir.
Örgülü vinilden yüksek kaliteli vinil halı, çok sağlam ve uzun ömürlü. Her ortama yerleştirilebilen çok zarif bir vinil halıdır: Oturma odası, yemek odası, yatak odası, mutfak, banyo. Aynı zamanda çok pratik bir halıdır, kaymaz ve bakımı çok kolaydır, kuru temizlemeye gitmeden süpürebilir ve temizleyebilirsiniz.
Vinil döşemeler
Döşeme, MDF, plastik veya mantar özlü bir tabaka üzerine dekoratif bir katman basıldıktan sonra bir PVC üst tabaka ile lamine edilerek üretilmektedir. Arka tarafı ise özel yapıştırıcılar ile kaplanarak veya yapıştırılarak sızdırmazlık özelliği kazanmaktadır.
Kullanım amacına göre ışıklı ya da ışıksız olarak tercih edilen Vinil Baskı, çoğunlukla afiş olarak tercih edilir. Ayrı parçalardan eklenerek kaynak yapılabilme özelliğinden dolayı büyük boyutlu çalışmalar için sıklıkla tercih edilir. Vinil Baskı, halk arasında sıklıkla branda baskı olarak da bilinmektedir.
Bu ürün ince branda olup kısa süreli etkinlik ve duyurular için kullanılmaktadır. Dış mekanda uzun süreli kullanımlara uygun değildir. Branda (vinil – vinyl) PVC türünde organik bileşikli bir malzemedir. Dayanıklı, hafif ve üzerine dijital baskı yapılır oluşu, vinili bir çok alanda kullanıma sunar.
Vinyl Dimethicone, polimerlerden biri olan dimetikon grubuna ait bir bileşiktir. Kozmetik endüstrisinde yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir ve çeşitli ürünlerde bulunabilir, özellikle saç bakım ürünlerinde sıkça kullanılır.
Kanserojen olan vinil klorürdür, polivinil klorür değil. Karaciğer tümörü de yalnız polimerizasyon atelyelerinde çalışan işçilerde görülmektedir.
Vinil su geçirmez midir? Vinil zemin su geçirmez bir üründür; ancak bu bir iç mekan ürünüdür ve dış mekanlara veya duşlara uygulanmamalıdır!
Vinil, tekstil endüstrisinde öne çıkan bir kaplamalı kumaştır. Vinil kumaşlar mobilya döşemeleri, nakliye koltukları, duvar kaplamaları vb. için kullanılır.
Vinil zeminlerin temizlenmesi basit bir temizlik rutini gerektirir. Vinil zemininizi günlük olarak temizlemek için silme veya süpürme yeterlidir. Bir süpürge veya elektrikli süpürge ile tozu temizlemek, toz ve kir birikmesini önler ve zemininizin bakımını kolaylaştırır.
Vinil, halı, muşamba veya mantar kaplamalar için kanıtlanmış bir yapıştırıcı çözümü arıyorsanız, Sika, Marin zemin kaplama serimizden uygun bir çözüm sunabilir.
Pvc hammaddesi %57 oranında klor (deniz suyunun elektroliz yoluyla klor,kostik soda, ve hidrojen bileşenlerine ayrılması işlemi ile elde edilir) ve %43 oranında etilen (ham petrolün bir dizi işlemden geçirilmesi ile elde edilir) bir biriyle reaksiyonu sonucunda elde edilir.
Vinil duvar kağıtları, silinebilir duvar kağıdı olarak da bilinmektedir. Bu ürünler, aynı zamanda kolay yıkanabilme, alev almaz ve antibakteriyel özellikleri ile de ön plana çıkmaktadır. Bu duvar kağıtları günümüzde pek çok mekanın dekorasyonu için tercih edilmekte ve bulundukları ortamlara prestij katmaktadırlar.
Vinil klorür, oda sıcaklığında gaz hâlindedir ve yoğunlaşabilir keskin kokusuyla fark edilebilmektedir. Kanserojendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri