Türkiye'de yurt dışı kredi kartı ile alışveriş yapmak mümkündür. Kredi kartında VISA veya MasterCard logosu olması yeterlidir. Kimi işletmelerde American Express kartları da geçerlidir. Dikkat edilmesi gereken nokta kredi kartının yurt dışında alışverişe açık olup olmadığıdır.
Visa altyapısını kullanan PeP Visa Kart'ınla dünyanın her yerinde Visa logolu ATM ve işletmelerde işlem yapabilirsin.
Yurt dışında banka kartı kullanımı nasıl? Bu konunun kredi kartı kullanmak ile hiçbir farkı bulunmamakta. Çünkü Avrupa'da özellikle hemen her ülkede kredi kartı kullanımı çok yaygındır ve VISA ve MASTER CARD ile her yerde alışveriş yapabilmektesiniz.
Mastercard Visa Kuruluş Detayları Hem Mastercard hem de Visa Amerika merkezli olarak kurulan şirketlerdir. Visa, Bank of America tarafından 1958 yılında ortaya çıkarılmıştır. Bu fikir şirketin bünyesinde çalışanlar tarafından ortaya atılmıştır.
Daha çok ön ödemeli kartların altyapısından sorumlu olan VISA, günümüzün en önemli ve popüler markalarındandır. Banka ile müşteri arasında tam olarak bir köprü görevini üstlenen VISA sayesinde kartlarınızı sadece kredi kartı niteliğinde değil, aynı zamanda banka ve ön ödemeli kart olarak kullanabilmeniz de mümkün.
İlgili 21 soru bulundu
Visa ve Mastercard ödeme sistemleri yapan iki rakip firmadır. Yani bunlar bir kredi kartı markası değil, nakit akışını sağlayan ödeme sistemi markasıdır. Kredi kartınızın visa ya da mastercard olması sizi değil, bankaları bağlayan bir durumdur.
Banka ile müşteri arasında köprü görevini üstlenip, ödeme transferlerini sağlayan en önemli ve en büyük sistemlerden biridir. Visa kartlarınızı kredi kartı olarak kullanmanın yanında, banka kartı yani ön ödemeli kart olarak da kullanabilirsiniz.
Tüm dünyadaki banka ATM'lerinde işlem yapabilir miyim? Türkiye'de PeP VISA ve TROY Kart kabul eden tüm banka ATM'lerinde para çekme, para yükleme işlemi yapabilirsiniz. Yurt dışında ise sadece PeP VISA Kart ile ATM'lerden nakit çekim işlemi yapabilirsiniz.
Banka kartının geçtiği her yerde rahatlıkla, güvenle işlem yapabilirsiniz. Dilerseniz kartındaki bakiyeyi ATM'lerden nakit çekebilir, ininal mobil uygulama üzerinden ininal kartlar arası para transferi yapabilir, 300'den fazla kuruma ait faturayı ödeyebilir ve tüm oyun E-Pin'lerini satın alabilirsiniz.
Kart ile Para Çekme:
PeP Visa Kart ile yurt içi ve yurt dışında tüm banka ATM'lerinden 7/24 ücretsiz* para çekebilirsiniz. *Yurt içinde tüm Halkbank ATM'lerinde para çekme ve yatırma, yurt dışında ise 100 Euro ve üzeri para çekme işlemlerinde geçerlidir.
Türk banka kartlarının hemen hemen tümü yurt dışında kullanılmaktadır. Ancak bu noktada banka kartınız ile işlem yaparken Visa ya da Mastercard destekli ATM'leri tercih etmeniz gerekmektedir.
Kredi kartlarını yurt dışı seyahatlerinde yanlarında bulunduracak kişiler hangi bankalara ait kredi kartlarının yabancı ülkelerde kullanıldığına cevap ararlar. Yurt dışında kullanım için sahip olunan kartların Mastercard ve Visa kart olması gerekir.
●Yurt dışında yaygınlık gösterdiği için harcamalarınızda altyapı ödeme sistemi; Mastercard ya da Visa olan kredi kartlarınızı kullanın. ●Yurt dışında herhangi bir restoranda ya da mağazada, ödeme işleminin gözünüzün önünde yapılmasına dikkat edin.
ininal Kart'a tek seferlik sadece 5 TL ödeyerek sahip olabilirsiniz. Çipli ve temassız özellikli ininal Kart'ın ücreti ise yine tek seferlik 10 TL'dir.
Türkiye'de en çok kullanılan ödeme sistemlerinin başında Visa ve Mastercard gelir. Kart numaranızın ilk hanesinin 4 olması, Visa; 5 olması ise Mastercard kullandığınız anlamını taşır. Kredi kartınızın üzerinde yer alan 16 rakamın ilk 6 ya da 8 hanesi, kartı hangi bankanın verdiğini gösterir.
Ziraat Bankası'nın sunduğu Bankkart ile kredi kartı ve Banka kartı tek bir kartta buluşuyor. Kartınızın ön yüzünde kredi kartı numaranız yer alırken, arka yüzünde ise banka kartı numaranız yer alır. POS veya ATM'de yapmanız gereken tek şey, kartınızı taktıktan sonra ekrandan hangi kartınızı kullanacağınızı seçmektir.
Visa Dünya Çapında Toplu Taşıma Deneyimini Değiştiriyor: Artık metroda, otobüste, vapurda bozuk para ya da bilete gerek kalmayacak | Visa.
Banka kartınızın üzerinde Visa, Mastercard, American Express gibi ödeme sistemlerinin logosunu taşıması durumunda, bu kartı bu işletmelerde kullanabilirsiniz. Alışveriş esnasında banka kartınızın üzerindeki manyetik şeriti veya çipi kullanarak ödemeyi gerçekleştirebilirsiniz.
Türkiye'deki ATM'ler yaygın olarak VISA ve MasterCard logolu kartları destekler ve bu kartlar ile kolaylıkla para çekilebilir.
Debit kart bir banka kartı olup alışveriş yapmak, ATM'den para çekmek ya da para yatırmak için her daim kullanılabilir.
Hem yurt içinde hem de yurt dışında, VISA ve/veya MasterCard amblemi bulunan milyonlarca iş yerinde Worldcard'ınızla alışveriş yapabilirsiniz. Worldcard'ınızla World amblemini gördüğünüz 250.000'e yakın üye iş yerinde yapacağınız alışverişlerinizden ise Worldpuan kazanırsınız.
VISA, MasterCard ya da TROY amblemi bulunan ATM'lerden para çekebilirsiniz. Türkiye'de ve tüm dünyada milyonlarca iş yerinde alışveriş yapabilirsiniz. En yakın şubemize hesap ve kimlik bilgilerinizle uğrayın, Bankkart'ın sağladığı kolaylıklardan siz de faydalanın.
Dünyadaki hemen hemen tün bankalar, operasyon işlemleri için Visa veya MasterCard altyapısını tercih ediyor. Siz de bu sayede dünyanın birçok yerinde tüm pos cihazlarına uyum sağlayabilen kredi kartınızı sorunsuz olarak kullanabilirsiniz. Visa'nın kart numarası 4, MasterCard'ın 5 ile başlar.
İlk rakam kartın Visa mı MasterCard mı olduğunu gösterir. Visa kredi kartlarının numrası 4, MasterCard kredi kartlarının numarası 5 ile başlar. Kartın ilk 6 rakamı kartın hangi bankaya ait olduğunu gösterir. Son rakam ile ilk altı rakam arasındaki rakamlar banka tarafından müşteriye atanış kart numarasıdır.
Kredi kartı veya banka kartı üzerinde bulunan ilk rakam, kartın hangi ödeme sistemini kullandığını belirtir. Uluslararası ödeme sistemi olan Visa ve Mastercard'ın kendisini niteleyen bir rakam bulunmaktadır. Eğer kartınızdaki ilk rakam 4 ise Visa, 5 ise Mastercard ödeme sistemi kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri