Viskon Kumaş Viskon polyester içermez doğal bir tekstil maddesidir, kayın ağacından elde edilir, pamukdan daha hafif ve tiril tiril bir yapısı vardır, dokumasında kullanılan iplik 0 viskondur.
Viskon kumaş selüloz kullanılarak üretilen ve oldukça yüksek bir emiş gücüne sahip olan tekstil ürünleri arasında bulunur. Konforlu bir kullanım sunması ve hava geçirgen yapıya sahip olması giysilerinde rahatlık isteyen kişilerin tercih etmesini sağlar.
*Dokuma kumaşlar, rapier yapılı olan dokuma makineleri kullanılarak üretilirken örme kumaşlar ek işiyle elde edilir. *Örme kumaşların yapısı esnek iken dokuma kumaşlarınkinde esneklik söz konusu dahi olamaz. *Örme kumaşların nem alma özellikleri yüksektir ama dokuma kumaşlarınki örme kumaşlara oranla daha düşüktür.
Kıyafetlerin etiketleri dikkate alınarak yıkanması gerektiği unutulmamalıdır. Yıkandıktan sonra viskon kumaş kırışır mı sorusu da sorulabilir. Kırışabilen bir yapıya sahip olan viskon kumaşlar ütülenmeye ihtiyaç duyabilir.
Viskon kumaş yapısı ve özelliği gereğiyle kolay kolay terletme yapmaz. Vücuda yapışmaz ve tende hafif de olsa kayar.
İlgili 17 soru bulundu
Viskon kumaşla ilgili diğer bir merak edilen konu ise "viskon kumaş çeker mi?" sorusudur. Viskon kumaşlar yapısı gereği pamuğa çok benzediğinden çekme payı vardır. Örneğin, yaklaşık 1 metre kumaş birkaç cm çekebilir. Bu nedenle özellikle yıkama esnasında yüksek sıcaklıklardan kaçınmalıdır.
“Viskon kumaş esner mi?” sorusu merak edilen soruların başında gelmektedir. Viskon kumaş, pamuk kumaşa göre 2 kat daha fazla esneme özelliğine sahiptir.
Hayır, viskon, kayın ağacından elde edilen ve içinde selüloz barındıran bir tekstil hammaddesidir. Hiçbir şekilde naylon değildir ve tamamen doğal bir üründür.
Moda ve tekstil sektöründe sevilen, kaliteli ve sağlıklı kumaş çeşitlerindendir. Viskon kumaşlar yapıları itibariyle pamuklu kumaşlara çok benzerler. Birçok üründe bu kumaşın kullanımı yaygındır. Tekstil ham maddesi olarak kalitesi yüksek bir üründür ve nem emiciliği fazladır.
Peki, dokuma kumaş yazın giyilir mi ve nelere dikkat edilmelidir? Dokuma kumaşların çok fazla çeşidi bulunmaktadır. Bu konuya göre de kumaş kalınlıkları ve hava tutma özellikleri değişebilir. Sıcak havalarda kullanımı uygun olan çeşitler görülebilse de genel kullanım mevsiminin kış olduğu bilinmektedir.
Bu kumaş türü, örgü kumaşlardan farklı olarak ipliklerin birbirine geçirilmesiyle üretilmektedir. İplikler birbirine dik veya çapraz şekilde geçirilerek, kumaşın dayanıklılığı ve şekil verilebilirliği güçlenebilir. Dokuma kumaş seçenekleri pamuk, yün, ipek, keten ve sentetik malzemelerden üretilmektedir.
Örme kumaşların nem alma özelliği, dokuma kumaşlara göre daha yüksektir. Örme kumaşların yıkama sonrası çekme eğilimi, dokumaya nazaran daha yüksektir. Örme kumaşlar dokumaya nazaran daha az buruşur. Bu sebeple katlama ve paketlemesi daha kolay ve hızlıdır.
Özellikle sıcak yaz aylarında viskon kumaş oldukça mantıklı bir seçimdir. Viskon kumaş kesinlikle terletme yapmaz ve cildin rahat nefes alıp vermesini sağlar. Terleme problemini tamamen ortadan kaldırır. Doğal ve sağlıklı bir ürün olduğu için ve cilt ile uyumu sayesinde kullanımı sırasında asla rahatsızlık vermez.
Viskon kumaş, tekstil ürünü olarak, niteliği oldukça yüksek olan bir üründür. Nem emiciliği özelliği fazla olan viskon kumaşın yapısında bulunan selüloz, pamuk ile arasındaki benzerliğin ortaya çıkma nedenidir. Viskon Kumaş Nedir? Viskon kumaş için, kayın ağacından imal edilen bir ham madde olduğu söylenebilir.
Doğal lif kaynağı olan kayın ağacından üretilen ipliklerle hazırlanan viskoz kumaş, son derece sağlıklı bir kumaş türüdür.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Viskon, viskoz işlemiyle elde edilen selülozdan yapılan rejenere üretilmiş bir lif için genelleştirilmiş bir terimdir. Üretilmiş bir rejenere selüloz lifi olarak, ne gerçekten doğaldır (pamuk, yün veya ipek gibi) ne de gerçek sentetiktir (naylon veya polyester gibi) - arada bir yere düşer.
Viskon pamuktan çok daha yüksek olan bu nem alma özelliğinden dolayı boyanmaya ve baskıya çok elverişlidir. Ayrıca renklerin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Kuru halde iken dayanıklılığı pamuktan düşüktür. Yaş halde iken dayanıklılığı ise çok düşük bir orandadır.
Genellikle, viskon kumaşlar, pamuklu kumaşlara göre daha uygun fiyatlıdır, ancak ipek veya yün kumaşlara göre daha pahalıdır.
Görüntüsü pamuklu kumaşlara benzese de viskon kayın ağacından yapılır ve ütü gerektirmemek gibi büyük bir avantajı vardır üstelik bluzdan elbiseye her tür kıyafette tercih edilebilir.
Bakıldığı zaman viskon ve polyester arasındaki en büyük fark dayanıklıktır. Viskon gibi selüloz liflerine dayanan malzemeler daha hassas bir tutum gerektirir: kaynatamaz ve ağartmazsınız. Polyester, aksine, ağartıcı ve kaynamaya karşı dayanıklıdır.
Viskon kumaş doğal bir kumaştır. En çok merak edilen de viskon kumaş terletir mi sorusudur. Viskon kumaşın suyu emme ve hava alan özelliği vardır. Kumaş nefes aldığı için terleme yapmaz ve rahattır.
Viskon Kumaş İç Gösterir mi? Özellikle yaz aylarında tercih edilen bu ince kumaşlar yapıları gereği vücudu yapılma ve iç göstermez.
Viskon kumaş yıkanınca çeker mi sorusu kullananlar tarafından merak edilir. Viskon kumaş çeker mi diye düşünenlerin ürünleri yüksek sıcaklıkta yıkamaktan uzak durmaları gerekir. Çok yüksek sıcaklıktaki su kumaşın çekmesine ya da formunun bozulmasına yol açabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri