Genellikle, viskon kumaşlar, pamuklu kumaşlara göre daha uygun fiyatlıdır, ancak ipek veya yün kumaşlara göre daha pahalıdır.
Viskon kayın ağacından üretilir ve bir tekstil hammaddesidir. Aynı pamuk gibi selülozdan meydana gelir. Bu özelliğinden dolayı yapısı pamukla yüksek benzerlik gösterir. Viskon kumaş moda ve tekstil sektöründe sevilen, kaliteli ve sağlıklı kumaş çeşitlerindendir.
Viskon mu Pamuk mu? Öncelikle viskonun nem ve su emiciliğinin, esnekliğinin daha yüksek olduğu söylenebilir. Boyama ve baskı konusunda da pamuğa göre daha elverişli koşullar sağlar. Bununla beraber ürün yaşken pamuğa kıyasla daha dayanıksız hale gelmektedir.
155,00 TL 105,00 TL
Viskon kumaş, yumuşak ve esnek özelliği sayesinde, elbise, giysi gibi ürünlerde rahat bir kullanım sağlar. Bu özelliği sayesinde, viskon kumaş, elbise, giysi gibi ürünlerde konforlu bir şekilde kullanılabilir.
Hayır, viskon, kayın ağacından elde edilen ve içinde selüloz barındıran bir tekstil hammaddesidir. Hiçbir şekilde naylon değildir ve tamamen doğal bir üründür.
İlgili 27 soru bulundu
Viskon Kumaş Terletir mi? Viskon kumaşlar hava akışını serbest bırakacak bir yapıya sahiptir. Bu nedenle oldukça konforlu bir kullanım sunmaktadır terleme sorununu tamamıyla ortadan kaldırır. Oldukça güçlü emiş özelliğine sahip olmaları ise yaz aylarında kullanımını ideal kılar.
Dikkatli kullanılırsa ve talimatlara uygun yıkanırsa herhangi bir çekme yapmaz ve deformasyona uğramaz.
Viskon Kumaşın Özellikleri
Viskonun nem alma özelliği, pamuktan daha yüksektir. Normal koşullarda %11-14 oranında rutubet toplamakta, şişme özelliği yüksek olduğundan %80-120'ye kadar su emebilmektedir. Viskon pamuktan çok daha yüksek olan bu nem alma özelliğinden dolayı boyanmaya ve baskıya çok elverişlidir.
Özellikle sıcak ve nemli havalar için idealdir. Hafif yapısı ve zarif dokusu, konforlu ve rahat kullanım sağlar. Viskon kumaş yazlık giyim ürünlerinin vazgeçilmezlerindendir. Naturel ürünlerden oluştuğu için narin yıkama ve düşük sıcaklıklar tercih edilmelidir.
Terletmez özelliğine bağlı olarak viskon kumaşların yaz aylarında rahatlıkla giyilebilmesi mümkündür. Rahat ve hava alan giysiler viskon kumaş ve dikiş makinesi kullanılarak dikilebilir. Evlerinde dikişle uğraşan ve kendi kıyafetlerini dikmek isteyen kişiler viskon kumaşları tercih edebilir.
Pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi doğal liflerden elde edilen kumaşlar sağlıklıdır.
Görüntüsü pamuklu kumaşlara benzese de viskon kayın ağacından yapılır ve ütü gerektirmemek gibi büyük bir avantajı vardır üstelik bluzdan elbiseye her tür kıyafette tercih edilebilir.
Bu özelliği sebebi ile sıklıkla viskon kumaş kırışır mı sorusu sorulur. Dayanıklı bir yapısı olmasına rağmen bu kumaş oldukça da hassastır. Yüksek sıcaklık derecelerinde yıkandığında çelme olasılığı vardır. Kolayca kırışmaz ama çok sıkıştırıldığı da kat izi olabilir veya kırışabilir.
Viskon kumaş, tekstil ürünü olarak, niteliği oldukça yüksek olan bir üründür. Nem emiciliği özelliği fazla olan viskon kumaşın yapısında bulunan selüloz, pamuk ile arasındaki benzerliğin ortaya çıkma nedenidir. Viskon Kumaş Nedir? Viskon kumaş için, kayın ağacından imal edilen bir ham madde olduğu söylenebilir.
Bakıldığı zaman viskon ve polyester arasındaki en büyük fark dayanıklıktır. Viskon gibi selüloz liflerine dayanan malzemeler daha hassas bir tutum gerektirir: kaynatamaz ve ağartmazsınız. Polyester, aksine, ağartıcı ve kaynamaya karşı dayanıklıdır.
Doğal lif kaynağı olan kayın ağacından üretilen ipliklerle hazırlanan viskoz kumaş, son derece sağlıklı bir kumaş türüdür. Kumaşın yapısı hem rahat hem de sert olduğu için tüylenme ve kabarma yapmaz. Cildini tahriş edecek bir durum oluşturmaz. Cildin çok hassas ise; viskoz kumaşlı ürünlere dolabında yer verebilirsin.
- Viskon kumaş terletme yapmayan bir kumaştır. Haliyle hava alan bir yapısı vardır. - Viskon kumaş renkleri oldukça canlı tutmaktadır. Bu bakımdan birçok alanda kullanılır ve tercih edilir.
Viskoz narindir, kolayca kırışır ve hızla küçülür. Bu yüzden uygun deterjanla doğru sıcaklığı seçmek önemlidir. Fakat giysi, materyallerin karıştırılmasıyla yapılmışsa, herhangi bir kısıtlama düşünmenize gerek yoktur.
Hammaddesi pamuktan daha yüksek olan viskon kumaşlar nemi emme gücüne sahiptirler. Yüksek nem alma kapasitesine sahip olduğundan vücuttaki terlemenin önüne geçer ve özellikle koltuk altındaki ıslak görünümü azaltmaya yardımcı olur.
Viskon kumaşın nem alma özelliği, pamuktan daha fazla olduğu için su emebilme özelliği yüzde 120'lere ulaşabilir. Ancak kuruyken olan dayanıklılığı pamuktan daha azdır. Bu yüzden daha çabuk yıpranma özelliği vardır. Baskı ve boyanmaya elverişli bir kumaştır.
Viskon Kumaş Sağlıklı Mıdır? Kesinlikle sağlıklıdır; çünkü yukarıda da belirttiğimiz üzere ham maddesi kayın ağacıdır, ve bu doğal bir liftir. Viskoz kumaşlar, zarif ve rahattır. Elyafın narin ve düzgün eğirme özelliğinden dolayı üründe yumuşak bir tuşe (dokunuş) elde edilmektedir.
Kuru dayanıklılığı ise pamuktan daha düşüktür. Yaş dayanıklılığı ise çok düşük bir orandadır. Yaşken dayanıklılığı kuruya oranla %40-70 düşmekte, uzaması %15-30 ile pamuğa göre iki kat daha yüksektir. Viskon pamuktan çok daha yüksek olan nem alma özelliğinden dolayı boyanmaya ve baskıya çok elverişlidir.
Tekstil sektöründe sıklıkla tercih edilen viskon kumaşın, terletme yapıp yapmayacağı merak konusudur. Viskon kumaş yapısı itibariyle hava geçirgenliği sağlamaktadır. Bu nedenle kişide herhangi bir terleme sorunu yaratmamaktadır. Bu özelliği ile yaz aylarında gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir.
Viskoz kumaş, genel olarak kaygan bir yapıdadır, görsel olarak da satene benzer. Ancak bu kumaş türü oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir. Yüksek sıcaklıkta yıkandığında çekme olasılığı çok fazladır. Sıkıştığında kat izi oluyor ve kırışıyor.
Viskon, odun hamurundan yapılır ve pamuk veya keten gibi selülozik bir elyaftır. Genellikle sadece kısmen insan yapımı olarak kabul edilir. Üretilen lifler doğal olarak oluşan selüloz veya proteinden türetilirken sentetik lifler bu türden değildir - tamamen insan yapımıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri