Viskon Kumaş Nasıldır? Viskon kumaş denilince akıllara gelen ilk şey konfor olmaktadır. Nitekim bu kumaş türü doğal yöntemler kullanılarak elde edildiği ve hiçbir sentetik madde içermediği için rahatlığı beraberinde getirir.
Viskon Kumaş Nedir? Viskon kayın ağacından üretilir ve bir tekstil hammaddesidir. Aynı pamuk gibi selülozdan meydana gelir. Viskon üretimi sırasında akışkan hale gelen selülozun yapısında, hemen hemen hiç kimyasal değişiklik olmaz.
Viskon kumaşın nem alma özelliği, pamuktan daha fazla olduğu için su emebilme özelliği yüzde 120'lere ulaşabilir. Ancak kuruyken olan dayanıklılığı pamuktan daha azdır. Bu yüzden daha çabuk yıpranma özelliği vardır. Baskı ve boyanmaya elverişli bir kumaştır.
7. Viskon. Selülozdan üretilen yarı sentetik bir kumaş olan viskon, yumuşak dokusuyla ipeksi bir his verir ve giyimi rahattır. Yumuşak lifleri sayesinde kirlenmesi geç olur, kimyasallar veya terleme ile lifleri zayıflamaz. Nasıl yıkanır? : Hassas/İpek programında yumuşak bir deterjanla yıkayabilirsiniz.
Viskon bir çeşit suni ipek. İlk olarak yapay ipek olarak bilinen 19. yüzyılın sonlarında “rayon” terimi 1924'te yürürlüğe girmiştir. “Viskon” adı bu elyafın üretilme şeklinden türetilmiştir; hem suni ipek hem de selofan yapmak için kullanılan viskoz bir organik sıvı.
İlgili 30 soru bulundu
Hayır, viskon, kayın ağacından elde edilen ve içinde selüloz barındıran bir tekstil hammaddesidir. Hiçbir şekilde naylon değildir ve tamamen doğal bir üründür.
Bu soruya cevabımız kesinlikle evet olacaktır. Hazır giyim ve dokumacılık alanında sıklıkla tercih edilen bir kumaş türüdür. Üstelik sağlıklı, naturel ve kaliteli bir tekstil eseridir. Viskon kumaşın ana maddesi kayın ağacından elde edilen selülozdur.
Viskon kumaş pamuğa oranla daha fazla nem emme özelliğine sahiptir. Rahattır, vücuda yapışmadığından hareket kabiliyetini kısıtlamaz. Esnektir ve şişme payı yüksek olduğundan %120'ye varabilecek bir su emiciliğine sahiptir. Renkleri canlıdır.
Viskon Kumaş Yıkanınca Çeker Mi? Viskon kumaşın yıkandıktan sonra bir miktar çekme olasılığı vardır. Bu, viskonun selüloz elyaflarından yapılmış olmasından kaynaklanan doğal bir özelliktir. Viskon kumaşın yıkama talimatlarına uyulmadığında daha fazla çekme yaşanabilir.
Viskon kumaş yıkanınca çeker mi sorusu kullananlar tarafından merak edilir. Viskon kumaş çeker mi diye düşünenlerin ürünleri yüksek sıcaklıkta yıkamaktan uzak durmaları gerekir. Çok yüksek sıcaklıktaki su kumaşın çekmesine ya da formunun bozulmasına yol açabilir.
Bakıldığı zaman viskon ve polyester arasındaki en büyük fark dayanıklıktır. Viskon gibi selüloz liflerine dayanan malzemeler daha hassas bir tutum gerektirir: kaynatamaz ve ağartmazsınız. Polyester, aksine, ağartıcı ve kaynamaya karşı dayanıklıdır.
Viskon kumaş yazın giyilir mi gibi sorular da sorulmaktadır. Terletmez özelliğine bağlı olarak viskon kumaşların yaz aylarında rahatlıkla giyilebilmesi mümkündür. Rahat ve hava alan giysiler viskon kumaş ve dikiş makinesi kullanılarak dikilebilir.
Pamuğa benzeyen ışıltılı kumaş anlamındadır. İngilizcede viscose şeklinde geçer. Bu durumda viskon kelimesinin 'viskoz' şeklinde yaygın olarak kullanılmasına da neden olur. Viskon kumaşın hammaddesi kayın ağacından elde edilir yani kayın ağacının temel bileşeni olan selüloz işlenerek viskon elde edilir.
Viskon Kumaş
Viskon polyester içermez doğal bir tekstil maddesidir, kayın ağacından elde edilir, pamukdan daha hafif ve tiril tiril bir yapısı vardır, dokumasında kullanılan iplik 0 viskondur. Polyester kumaşlar gibi alerji yapmaz, yakmaz, terletmez.
Viskon Penye Kumaş Pembe; Ürün %100 pamuktur. Yazın terletmeyen kışın üşütmeyen doğal kumaştır. Saf pamuk olduğundan dolayı kırışma yapabilmektedir. Nefes alabilen bir yapıda olması nedeniyle, terletme özelliğini minimum seviyede tutan bir kumaştır.
Viskon kumaş, tekstil ürünü olarak, niteliği oldukça yüksek olan bir üründür. Nem emiciliği özelliği fazla olan viskon kumaşın yapısında bulunan selüloz, pamuk ile arasındaki benzerliğin ortaya çıkma nedenidir. Viskon Kumaş Nedir? Viskon kumaş için, kayın ağacından imal edilen bir ham madde olduğu söylenebilir.
Viskon Kumaş Terletir mi? Viskon kumaşlar hava akışını serbest bırakacak bir yapıya sahiptir. Bu nedenle oldukça konforlu bir kullanım sunmaktadır terleme sorununu tamamıyla ortadan kaldırır. Oldukça güçlü emiş özelliğine sahip olmaları ise yaz aylarında kullanımını ideal kılar.
Viskon ise Türkçe sözlüklerdeki karşılığıdır. Her iki kelime de aynı kumaşı anlatmak için kullanılır. Viskon kumaşın renk gücü çok yüksektir.
Görüntüsü pamuklu kumaşlara benzese de viskon kayın ağacından yapılır ve ütü gerektirmemek gibi büyük bir avantajı vardır üstelik bluzdan elbiseye her tür kıyafette tercih edilebilir.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Kuru dayanıklılığı ise pamuktan daha düşüktür. Yaş dayanıklılığı ise çok düşük bir orandadır. Yaşken dayanıklılığı kuruya oranla %40-70 düşmekte, uzaması %15-30 ile pamuğa göre iki kat daha yüksektir. Viskon pamuktan çok daha yüksek olan nem alma özelliğinden dolayı boyanmaya ve baskıya çok elverişlidir.
Viskon kumaşlar genellikle düşük sıcaklıkta ütülenir ve ters çevrilerek ütülenmesi tavsiye edilir. Yüksek sıcaklıklar viskon kumaşın liflerini zarar verebilir ve kumaşın şeklini bozabilir. Ayrıca viskon kumaşlar nemli bir bez kullanarak ütülenmelidir.
Viskon kumaş yapısı ve özelliği gereğiyle kolay kolay terletme yapmaz. Vücuda yapışmaz ve tende hafif de olsa kayar.
Dökümlü bir kumaştır.
Giysilerin üretiminde kullanılan doğal, suni ya da sentetik bütün lifler pamuklanma ve tüylenme eğilimi gösterirler. Kalın ve uzun liflerde bu eğilim daha azdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri