Yüksek emiş gücü ve hava geçirgenliği özelliği sayesinde Viskon kumaşlar sadece yazlık ürünler grubunda kullanılır. Bu nedenle kışlık ürünler için viskon kumaşlar doğru tercih olmayıp konforsuz bir kullanım sunacaktır.
Ter emici özelliği ve serin tutma yapısından kaynaklı olarak viskon, daha çok yaz aylarında tercih edilen bir kumaştır. Hangi kumaş türüyle karıştırıldığına göre de kış mevsiminde de kullanılabilir.
Hafif yapısı ve zarif dokusu, konforlu ve rahat kullanım sağlar. Viskon kumaş yazlık giyim ürünlerinin vazgeçilmezlerindendir. Naturel ürünlerden oluştuğu için narin yıkama ve düşük sıcaklıklar tercih edilmelidir.
Doğal lif kaynağı olan kayın ağacından üretilen ipliklerle hazırlanan viskoz kumaş, son derece sağlıklı bir kumaş türüdür. Kumaşın yapısı hem rahat hem de sert olduğu için tüylenme ve kabarma yapmaz.
İlgili 17 soru bulundu
Bakıldığı zaman viskon ve polyester arasındaki en büyük fark dayanıklıktır. Viskon gibi selüloz liflerine dayanan malzemeler daha hassas bir tutum gerektirir: kaynatamaz ve ağartmazsınız. Polyester, aksine, ağartıcı ve kaynamaya karşı dayanıklıdır.
Viskonun nem alma özelliği, pamuktan daha yüksektir. Normal koşullarda %11-14 oranında rutubet toplamakta, ve şişme özelliği yüksek olduğundan %80-120'ye kadar su emebilmektedir. Viskon, pamuktan çok daha yüksek olan nem alma özelliğinden dolayı boyanmaya ve baskıya çok elverişlidir.
Yazın en büyük sorunlardan biri giysilerimizde hangi kumaşı tercih edeceğimizdir. İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Bu kumaşı tercih etmek isteyenler öncelikle viskon kumaş terletir mi diye merak edebilirler. Sentetik olmasa da pamuk gibi bir üretime sahip değildir. Ancak kayın ağacından üretilen bu kumaş, esneme ve hava alan yapısı sayesinde terletme oranını en az yaşatan kumaşlardan olmaktadır.
Viskon kumaş terletir mi sorusu da sorulabilir. Doğal içeriğe sahip olması kumaşın hava almasını sağlar. Bu nedenle viskon kumaşlar terletmez özelliğiyle öne çıkmaktadır.
Viskon Kumaş
Viskon polyester içermez doğal bir tekstil maddesidir, kayın ağacından elde edilir, pamukdan daha hafif ve tiril tiril bir yapısı vardır, dokumasında kullanılan iplik 0 viskondur. Polyester kumaşlar gibi alerji yapmaz, yakmaz, terletmez.
Viskon, serin tutan ve nemi emen özellikleriyle yazlık bir kumaş olarak kullanılabilir. Bunun yanında ısıtıcı özellikleri de vardır ve bu nedenle kış aylarında da kullanılabilir.
Doğal kumaşlar arasındadır. Viskon kumaş terletir mi sorusu ile de sıkça karşılaşılmaktadır. Viskon kumaş suyu ve nemi iyi emen, hava alan bir kumaştır. Terleme yapmaz ve rahattır, tenle uyum sağlar.
Viskon bir çeşit suni ipek. İlk olarak yapay ipek olarak bilinen 19. yüzyılın sonlarında “rayon” terimi 1924'te yürürlüğe girmiştir. “Viskon” adı bu elyafın üretilme şeklinden türetilmiştir; hem suni ipek hem de selofan yapmak için kullanılan viskoz bir organik sıvı.
Piyasadaki bambu içeren bütün ürünlerde de 'Viskoz' ibaresi yer alı yor mu? Bu ibare piyasadaki tüm bambu ürünler için zorunlu mu? Evet. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen yönetmelik gereğince bambu içeren tüm ürünlerin etiketlerinde 'Viskoz' ibaresinin yer alması zorunlu hale getirilmiştir.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Pamuğa benzeyen ışıltılı kumaş anlamındadır. İngilizcede viscose şeklinde geçer. Bu durumda viskon kelimesinin 'viskoz' şeklinde yaygın olarak kullanılmasına da neden olur. Viskon kumaşın hammaddesi kayın ağacından elde edilir yani kayın ağacının temel bileşeni olan selüloz işlenerek viskon elde edilir.
- Aerobin kumaş yapısı bakımından terletmeyen bir kumaş olma özelliğine sahiptir. - Kırışmaya karşı oldukça dayanıklıdır ve kullanımı kolaydır. - Yaz ayları için en fazla tercih edilen kumaş türleri arasında bulunur.
“Hangi kumaş terletmez?” sorusuna herkesin vereceği cevap şüphesiz ki pamuklulardır. En az terleten kumaş kategorisinde birinciliği kimseye kaptırmayan pamuklular vegan olma özelliği ile de gönülleri fethetmektedir.
Pamuk: Pamuk kumaş, sıcak yaz günlerinde rahat ve serin hissetmenizi sağlar. Nefes alabilen bir kumaş olduğu için terlemeyi önler. Ayrıca hafif bir kumaş olduğu için vücudunuzu rahat ettirir. Keten: Keten kumaş da yaz aylarında tercih edebileceğiniz bir diğer kumaştır.
Yün Kumaş: Sıcak tutan, yumuşak, esnek ve yüksek su tutma kapasitesine sahip bir kumaştır.
Viskon kumaşlar, hoş, zarif ve rahattır. elyafın narin ve düzgün eğirme özelliğinden dolayı üründe yumuşak bir tuşe elde edilmektedir. Giyimi rahat, rahatsızlık vermeyen, kaygan ve ten ile uyumludur. bu yüzden giyimi rahat ve kolaydır.
Viskoz göz damlası. Beyaz ya da beyazımsı homojen viskoz çözelti. FUSİX, • Konjunktivit, • Blefarit, • Hordeolum, • Keratit, • Dakriyosistit, • Yabancı cisimciklerin gözden uzaklaştırılması ile ilgili bakteriyel göz enfeksiyonlarında kullanılır.
Likralı bir kumaştır. Elbise, jile, bluz, tunik, gömlek, yazlık ceket ve pantolon dikimine uygundur. Tiril tiril bir kumaştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri