Vivo Communication Technology Co. Ltd. (Çince: 维沃移动通信有限公司), Çin merkezli bir tüketici elektroniği şirketidir. Şirket, 2009 yılında Shen Wei tarafından kurulmuşdur.
Yerli Üretim Telefonlar
Vestel, General Mobile, Casper ve Reeder gibi yerli telefon markaları, Türk malı cihazlarını hem iç pazara sunuyor hem de dünyaya ihracat yapıyor. Venus E, Venus V ve Venus Z Serisi'nin sunduğu kapsamlı ve gelişmiş teknolojik özellikler, tüm beklentileri en iyi şekilde karşılıyor.
vivo, 2021 yılında Gebze'de açtığı Türkiye üretim tesisinin kapılarını gazetecilere ilk kez açtı. 20 milyon dolar yatırım ile Gebze'de hizmete giren vivo Türkiye üretim tesisi, Çin, Güney ve Güneydoğu Asya'dan sonra 8'inci üretim merkezi olarak vivo'nun global üretim kapasitesini yıllık 200 milyon adedin üzerine ...
Gebze'deki fabrikasında üretilen Y serisi telefon ailesinde yer alan Y35 modelinin, satışta olan tüm vivo telefon modellerine göre yüzde 38 daha çok sattığını açıklayan vivo Türkiye, Y35 modelinin Türkiye'de üretilmeye başladığından bu yana, tasarımı ve 256 GB geniş hafızasıyla da vivo kullanıcıları tarafından yoğun ...
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde geçen yıl 20 milyon dolarlık yatırımla fabrika açarak Türkiye'de üretime başlayan Çin menşeli akıllı telefon üreticisi Vivo, ülkedeki pazar payını kısa vadede yüzde 10'a çıkarmayı hedefliyor.
İlgili 37 soru bulundu
Dijital dünya ile tüketiciler arasında sağlam köprüler kuran vivo, global araştırma şirketi Ipsos 'un gerçekleştirdiği araştırmada Android dünyasının en çok tavsiye edilen markası oldu.
5- VIVO. Geniş telefon yelpazesi ve teknik özellikleri ile dikkatleri üzerine çeken VIVO 2009 yılında Çin'de kurulmuştur. Akıllı telefonlar, akıllı telefon aksesuarları, yazılım ve çevrimiçi hizmetler sunan şirket 25,4 milyon sevkiyat, yüzde 8,1 pazar payı ile adını 6. sıraya yazdırıyor.
Yerli cep telefon markalarının, Türkiye'deki üretim hamlesi sürüyor. Oppo ve Xiaomi'den sonra Çin merkezli dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden Vivo da üretim hazırlıklarını tamamladı.
OPPO merkezi Dongguan, Guangdong'da bulunan ve Tokyo, Kuala Lumpur, Gurgaon, Varşova, Düsseldorf ve Mexico City'de bölgesel merkezleri olan küresel bir tüketici elektroniği ve mobil iletişim şirketidir. OnePlus, Vivo, iQOO ve Realme markalarının da sahibi olan BBK Electronics'in alt kuruluşudur.
Akıllı telefon üreticisi Çin'li teknoloji devi Vivo, Türkiye'de kurduğu üretim fabrikasını büyütme kararı aldı. Türkiye'de kurduğu fabrikayla Gebze'de üretime başlayan Çin'li teknoloji devi Vivo, Türkiye'ye yatırıma devam ediyor.
Oppo tüketici elektroniği endüstrisi alanında üretim yapan bir firmadır. Tam adı ise Guangdong Oppo Mobile Telecommunications Corp Ltd olarak bilinmektedir. Oppo Hangi Ülkenin Markası? Oppo Çin merkezli bir telefon markasıdır.
Dayıoğlu, telekomünikasyon, perakende ve e-ticaret kanallarından oluşan pazar stratejisindeki ortaklığının bir parçası olarak Türkiye'de ilk etapta çeşitli perakende mağazalarında ve online kanallarda vivo markalı cihazları tüketicilere sunacaklarını ifade etti.
Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.
Vergisiz modeller Türkiye'de üretilen telefonları kapsayacak ve bir üst sınırı olacak. Türkiye'de üretilen modeller içinde Vivo, Samsung ve General Mobile bulunuyor. Huawei ve Apple ise bu listede yer almıyor.
2020 yılında birincilik tahtına oturmayı başaran OPPO Çin'in akıllı telefon konusunda lider olarak çok kişiyi şaşırtmıştır. Bütün pazarların %21,4'lük bölümünü oluşturan bu kurumun rakipleri de azımsanacak gibi değil.
Telefon üretiminin yanı sıra kulaklık, bilgisayar ve ev aleti üretimi gerçekleştiren Xiaomi, Çin merkezli bir teknoloji şirketidir. Çin'in başkenti Pekin'de 2010 senesinde temelleri atılan Xiaomi, dünyanın birçok noktasında kullanımını yaygınlaştırmaktadır. Xiaomi'nin sahibi ve CEO'su Lei Jun'dur.
Bir diğer Çinli teknoloji devi Xiaomi, Oppo'ya göre daha genç bir şirket diyebiliriz. Şirketin kurucusu Lei Jun, Xiaomi'nin temellerini 2010 yılında attı. Herkes için erişilebilir ve kaliteli teknoloji görüşüyle yola çıkan Jun, kısa sürede şirketi global bir şirket hâline getirmeyi başardı.
Çinli akıllı telefon üreticisi OPPO, Tuzla'daki fabrikasını sessiz sedasız kapattı. 2018'de Türkiye pazarına giren ve 2021'de Türkiye'de üretime başlayan Çinli OPPO, 2022 yılında fabrikada çalışan yaklaşık 500 işçiyi, küresel kriz gerekçesiyle işten çıkardı ve bu yılın başlarında tesislerinde üretimi durdurmuştu.
General Mobile, en yeni teknolojileri müşterilerine sunarak uluslararası bir marka yaratma fikriyle kuruldu. Türkiye'nin en çok tercih edilen ilk 3 akıllı telefon markasından biri olan General Mobile, üstün kalite standartlarında, ulaşılabilir, güncel teknolojilere sahip akıllı mobil çözümler geliştirmektedir.
Gebze'de tesislerinde üretim yapan Vivo Türkiye, Çin, Güney ve Güneydoğu Asya'dan sonra 8. üretim merkezi olarak vivo'nun global üretim kapasitesini yıllık 200 milyon adedin üzerine çıkardı.
KVK Teknik Servis, 8 farklı servis noktasında orijinal Vivo ürünlerine Vivo Yetkili Servis Sağlayıcısı olarak hizmet vermektedir.
2022 yılında yapılan araştırmalara göre dünyada en çok satan telefon modeli iPhone 13 olarak açıklandı. İkinci sırada iPhone 13 Pro Max, üçüncü sırada ise iPhone 13 Pro yer alıyor. En çok telefon satan marka ise Samsung olarak ifade ediliyor.
Samsung Türkiye'de Lider!
Pazarın diğer lider markası, tahmin etmek zor olmasa gerek, Apple. 770 bin adet üzerinde telefon satışı gerçekleştiren marka Türkiye'de % 33 Pazar payına sahip. Bütün dünyada iOS ve Android arasında bir rekabet söz konusu.
Şu anda Türkiye'de aktif olarak en çok kullanılan telefon ise Redmi Note 11 Pro. Bu modelin çok kullanılmasının temel sebebi ise kaçak olarak 5 bin TL seviyesine satılıyor olması.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri