VİZE İHLALİ NEDİR? Vize ihlali, aldığınız vizenin üzerinde belirtilen süreden daha fazla vizeyi veren ülkede kalmanız veya vizeyi veriliş amacı dışında kullanmanızdır. Örneğin; bir öğrenci vizesi ile çalışmak veya, turist vizesi ile öğrenim görmek vize ihlalidir.
Vize İhlal Cezası
Vize ihlali yapan yabancı uyruklu bir kişi kaçak konumuna düşmektedir. Bu tür bir durumda vize ihlali yapan yabancı uyruklu kişinin ceza olarak kanunlarda belirtilen bir tutardaki ücreti ödemesi gerekir. Bu cezanın toplamı, 1 yıllık ikamet izni harcının 2 katı şeklinde hesaplanır.
Vize veya ikamet ihlali yapan yabancılar hakkında uygulanan idari para cezasının Türkiye'den çıkış yaparken ödenmemesi halinde kişi hakkında Ç-120 tahdit kodu işlenerek 5 yıl süreyle tekrardan Türkiye'ye giriş yapması engellenir.
Vize ihlali ve cezası, hakkı olan yıllık ikamet izni harcının 2 katı olarak belirlenmiş durumda. Yapılacak bu ödeme ne yazık ki hatayı telafi ettirmiyor. Bizim ülkemizde durum böyle iken farklı ülkelerde yaptırımlar da farklı olabiliyor.
Türkiye'de vize süremden beş gün daha fazla kaldım (ihlal ettim) giriş yasağı uygulanır mı? 6458 sayılı Kanunun 54. Maddesine göre vize veya vize muafiyeti süresini on günden fazla aşanlar veya vizesi iptal edilenler hakkında sınır dışı etme kararı alınır.
İlgili 22 soru bulundu
Türkiye'de vize ihlali olan yabancılar ikamet izinleri olmasa dahi resmi evlilik yapabilirler, yasal hale gelebilirler,aile ikamet izni ve çalışma izni alabilirler.
Vize ihlal ofisi, dış hatlar terminali bulunan havalimanlarında bulunmaktadır. Vize ihlal bürosu, vize ihlali durumunda ödenmesi gereken idari para cezası tutarının hesaplandığı ve bu paranın ödendiği yerdir.
Vize İhlali Yapılan Ülkeye Tekrar Vize Alınabilir Mi? Vize ihlali yapılan ülkeye tekrar vize başvurusu yapmak mümkündür. Daha önce vize ihlali yapılmış ülkeye yapılacak vize başvurularında süreç zorlaşıp olumlu dönüş alma ihtimali azalsa da tekrar vize alınabilmektedir.
Deport (sınır dışı) edilmemek için bu cezaların ödenmesi gerekmektedir. Vize ihlali cezaları, havalimanlarında bulunan vize ihlal ofisine ödenebilmektedir.
Deport kararı kaldırma için meşruhatlı vize almak sureti ile başvuru yapılabilir. Yabancı hakkında deport kararı verilmiş ise ülkeye giriş yapmak istediğinde meşruhatlı vize başvurusu yapabilir. Bu vize türüne başvuru yapabilmek için de koşulları sağlaması gerekir.
Yabancı hakkında deport kararı verilmesi sebebine göre farklı sonuçlar doğuracaktır. Genelde hakkında ülkeye giriş yasağı kararı verilen yabancı 5 ay ila 5 yıl arasında Türkiye'ye giriş yapamamaktadır. Bu sürelerin dolmasıyla yabancının ülkeye girişi mümkündür.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Vize reddi işleminden en geç 1 ay içinde itiraz talebi oluşturmalısınız. Vize reddi itiraz belgesi hazırlayıp, vize reddi için itiraz ettiğinizde; en geç 3 ay içerisinde dönüş alacaksınız. Acil bir vize işleminiz var ise, yeniden başvuru yapmanızda fayda var.
Sınır Dışı Edilecek Yabancının Seyahat Masrafları
Yabancı uyruklu kişilerin pasaportları ya da diğer evrakları, kişi sınır dışı (deport) edilinceye kadar tutulabilir ve de sınır dışı (deport) işlemlerinde kullanılmak üzere, ellerindeki biletleri paraya çevrilebilir.
Bu kapsamdaki yabancılar için ihlal sürelerine karşılık gelen giriş yasağı süreleri aşağıdaki gibidir: 3 aya kadar ihlal : 3 ay süreli giriş yasağı 3 ay - 6 ay arası ihlal : 6 ay süreli giriş yasağı 6 ay - 1 yıl arası ihlal : 1 yıl süreli giriş yasağı
Muayene geçerlilik tarihi geçmiş ve muayenesi yaptırılmamış araç sürücüleri 951 TL idari para cezası alırlar. Bu ceza, araç muayenesinin 7 gün içinde yaptırılması halinde 713,25 TL olarak ödenir.
Deport kararı kaldırma talepli açılan davada zamanaşımı süresi 15 gündür. Kişi sınırdışı edilme kararının kendisine tebliğ veya ibraz edilmesinden itibaren 15 gün içerisinde iptal davasını açmalıdır. Terke davet prosedüründe yabancıya ülkeyi terketmesi için en az 15 gün olacak şekilde bir süre tanınır.
Eğer kişinin vize süresi dolduysa toplam 1 yıllık ikamet izni harcının 2 katı şeklinde para cezası uygulanır.
E-Devlet Vize Sorgulama Hizmeti Veriyor Mu? e-Devlet vize sorgulama hizmeti vermemektedir ve bu sebeple vize sorgulama e-Devlet üzerinden yapılamamaktadır.
Detaylı bilgi almak isteyenler Göç İdaresi 157 Numaralı Çağrı Merkezini arayabilirler.
Vize pasaport memuru nedir sorusu şöyle cevaplanabilir; gümrük ya da havalimanı ve limanlarda, pasaport ve vize kontrolü yapan görevli personeldir. Bir ülkenin sınırından diğerine geçmeyi sağlayan pasaportun veya vizelerin yolculuk öncesi denetimleri hayli önemlidir.
Pasaport veya pasaport yerine geçen belgenin sahte olması veya geçerliliğinin sona ermesi, Vize veya vize muafiyetinin amacı dışında kullanılması, Vizenin verilmesine temel olan şartların veya belgelerin geçerli olmadığının anlaşılması, hâllerinde, vizeyi veren makamlar veya valiliklerce iptal edilir.
İGA İstanbul Havalimanı Terminali'nde A bilet satış adası yanında hizmet vermekte olan Vize İhlal Ofisi'nde; vize ihlali yapan yabancı ülke pasaportuna sahip yolcuların cezai işlemleri uygulanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri