4) Vizeler, konsolosluklarca, istisnai durumlarda ise sınır kapılarının bağlı olduğu valiliklerce verilir. Konsolosluklara yapılan başvurular doksan gün içinde sonuçlandırılır.
Bu amaçla öncelikle ilgili ülke konsolosluğuna müracaat etmelisin. Daha sonra konsolosluk müracaat sırasında verdiğin evrakları inceleyerek ülkeye girişe onay veya red verir. Ancak ülkeye giriş yapabilmek için mutlaka vize başvurunun onaylanmış olması gereklidir.
Vize, yurt dışına seyahat etme planı bulunan kişilerin, gitmek istediği ülkenin talep ediyor olması durumunda ilgili kurumlardan alması gereken izin belgesidir. Vize başvurusu, konsolosluklar ya da aracı kurumlar gibi dış temsilcilikler ya da havalimanı ve sınır kapılarında bulunan gişeler aracılığı ile yapılır.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş günü içerisindedir. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna bağlı olarak sürelerde farklılık olabilir. Bu nedenle başvuruların geciktirilmemesi önem taşımaktadır.
İlgili 44 soru bulundu
E-Devlet Vize Sorgulama Hizmeti Veriyor Mu? e-Devlet vize sorgulama hizmeti vermemektedir ve bu sebeple vize sorgulama e-Devlet üzerinden yapılamamaktadır.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
90 gün üzeri kalış süreli vizelerin (ulusal vize) işlem süreleri daha uzun olduğu için planladığınız seyahat başlangıç tarihinden en az bir ay önce başvuru yapmanızı öneririz. Schengen (90 gün altı) vize başvuruları seyahat tarihinden en erken 180 gün önce yapılabilir.
Kişinin Tek Tip Schengen Vizesi aldıktan sonra seyahat edebileceği ülkeler şunlardır: AVUSTURYA, BELÇİKA, ÇEK CUMHURİYETİ, HIRVATİSTAN, DANİMARKA, ESTONYA, FİNLANDİYA, FRANSA, ALMANYA, YUNANİSTAN, MACARİSTAN, İZLANDA, İTALYA, LETONYA, LİTVANYA, LÜKSEMBURG, MALTA, HOLLANDA, NORVEÇ, POLONYA, PORTEKİZ, SLOVAKYA, SLOVENYA, ...
Vize Alıp Ülkeye Giriş Yapmamanın Cezası Var Mıdır? Vize alıp ülkeye giriş yapmamanın herhangi bir cezai yaptırımı bulunmamaktadır.
vize,yabancı bir ülkede ikamet etmek isteyen kişiye verilen resmi bir belgedir. pasaport kişisel bir belgedir ve pasaport ülkenizin yasal vatandaşı olduğunuzu belirtir.örneğin; bir iranlıysanız,örneğin ingiltere'ye girmek istediğinizde,ülkeye girmenize izin verilmesi için pasaportunuzu ingiltere gümrüğüne sunmalısınız.
Her devletin ülkesine girmeleri yasaklı/sakıncalı yabancılar listesi vardır. Ayrıca, yasaklılar listesinde bulunmayan bir yabancıya, ekonomik olarak yük olabileceği, kamu düzenini bozabileceği ve kamu sağlığına risk oluşturabileceği gerekçeleriyle vize verilmemesi mümkündür.
Vize başvuruları için belirli bir ücret ödeniyor. Ancak başvurunun reddedilmesiyle o ücret geri ödenmiyor.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Kendisi veya Ailesi için Yeterli Mali Kaynağı Olmayan Kişiler. Kendisi veya ailesi için yeterli mali kaynağı bulunmadığı tespit edilen ve finansal olarak seyahati karşılayacak durumda olmadığı kanısı uyandıran kişilerin vize başvuruları reddedilmektedir.
Size sorulacak sorular genel olarak öğrenciliğiniz ile alakalı olacaktır. Okulunuz, sınıfınız, bölümünüz ve ortalamanız gibi. Sorulan sorulara kısa cevaplar vermenizde fayda vardır. Bunun yanında programa neden katıldığınız, nereye gideceğiniz, ne iş yapacağınız, anne ve babanızın işi ile ilgili sorular da sorulabilir.
Vize, bir ülkeye giriş ve çıkış yapmak için yetkili makamlardan alınması gereken izin belgesidir. Eğer gitmek istediğin ülke tarafından belirlenen prosedürleri yerine getirirsen ve başvurun resmî kurumlar tarafından onaylanırsa vize alabilirsin.
İlk olarak konsolosluk ya da iDATA ya da VFS Global gibi aracı kurumların web sitesi üzerinden form doldurup randevu alman gerekiyor. Randevu tarihini seyahatinden birkaç ay önce almanı öneriyoruz. Çünkü gideceğin ülkeye göre vize alma süresi de değişebiliyor.
” Schengen vizesinin süresi bitmeden yeni bir vize başvurusu yapılabilir mi?” Sorusu en çok merak edilen konuların ve soruların başında gelmektedir. Schengen vize yenileme : En az altı ay geçerliliği olan çoklu giriş vizesi bulunan bir kişi, elindeki vize geçerliliğini yitirmeden yeni bir vize için başvuru yapabilir.
Vize ücreti, vize işlemleri karşılığında Başkonsolosluk adına tahsil edilmektedir. Vize ücreti, TL nakit kabul edilmektedir. AB ve AET vatandaşlarının aile bireyleri (eşi, çocuğu / diğer özel durumların Vize bölümünce incelenmesi gerekir) sadece vize ücretinden muaftırlar.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez. Özellikle turistik, ticari, ziyaret ve fuar gibi kısa süreli vize başvurularında kişilerin vergi ya da kredi borcuna bakılmaz.
Turistik amaçlı seyahatlerde uzun süreli vize onayları kolay çıkmazken ticari veya ziyaret amaçlı seyahatler de uzun süreli vize onayları daha kolay çıkabilmektedir. Uzun süreli Schengen vize onayları için seyahat geçmişleriniz çok önemlidir.
Konsolosluk sizin banka hesabınızı göremez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri