Buna göre vize sınavlarına girmeyen öğrenciler final ve bütünleme sınavına girememektedir. Final sınavına girmeyen öğrenciler de bütünlemeye katılamamaktadır.
Vizeye girmediğiniz durumlarda da final yada bütünleme sınavlarına girebilirsiniz. Bu sebeple vizesine ve finaline girmediğiniz sınavın bütünleme sınavına girebilirsiniz. Konu ile ilgili detaylı bilgi için öğrencilerin bulundukları üniversite öğrenci işlerinden veya program hocasından durumunu sorabilir.
h) (Değişik: Senato-11/3/2020-2/2) Dersin dönem sonu/yılsonu sınavına girme koşulunu sağlamasına rağmen sınava girmeyen öğrenciye, bütünleme sınav hakkı verilir. bütünleme sınav hakkı verilmez. verilmez.
Açıköğretim Fakültesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, vize sınavına katılım gösteremeyen adaylar, final sınavına dahil olabilecek. Finallere girmediğiniz taktirde, o dönemde aldığınız tüm derslerden kalırsınız.
Birinci, ikinci sınavlardan geçer puan alamayanların girmesi gereken üçüncü sınav (BÜT) bütünlemedir. Eğitim takvimine göre bir dönem geçmek için düzenlenen vize ve final sınav puanlarının ortalaması 50 ve üstü olan öğrencilerin Büt sınavına girme zorunluluğu bulunmamaktadır.
İlgili 32 soru bulundu
Vize sınavına girmediğiniz dersin final sınavına girebilirsiniz. Bir ders için Ham Başarı Puanı , ara sınavın %30 u, bitirme/telafi sınavlarının %70'i dikkate alınarak hesaplanır.
1. Vize ve Final notu ortalaması hesaplanırken vizenin %40'ı finalin %60'ı alınır. 2. Notun "GEÇTİ" olarak kabul edilmesi için Final ve Ortalama notun 50 ve üzerinde olması gerekir. Aksi durumlarda “KALDI” olarak kabul edilir.
Vizeler de hesaba katılır, değişme olmaz.
Sağlık durumundan dolayı raporlu olduğu günlerde yapılacak olan sınavlara giremeyen bir öğrenci, süre içerisinde beyan ettiği mazeretinin incelenmesi ve uygun bulunması sonucunda giremediği sınavların mazeretine girebilir.
Öğrencinin, sağlık raporu ile belgelenmiş sağlıkla ilgili mazeretinin olması Aynı gün ve saatte sınavları çakışan öğrencilere, giremedikleri sınavlar için mazeret sınavı hakkı tanınır.
Sınav salonlarına cep telefonu ile girilmesi kesinlikle yasaktır. Bütünleme sınavı, bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu olan öğrenciler için düzenlenmektedir. Bütünleme sınavına herhangi bir başvuru yapmadan girebilirsiniz.
Size bütünleme hakkı verilir veya make up sınavı yapılır. O konuda da öyle bir durumla karşı karşıya kalırsanız da hocanız sizi bilgilendirir yani burada en önemli altın kural, hocayla irtibatta kalmak olacaktır.
Öğrenciler devamsızlıktan kalmamak şartı ile büte girebilir, bütünleme sınavı, final sınavı gibidir. Final sınavına katılım sağlayamayan öğrenciler, bunun telafisi olarak bütünleme sınavına girebilmektedir. Bütünleme sınavından alınan not ile birlikte dersten geçmeleri mümkündür.
Vizeye girmezsen büyük ihtimal kalırsın, üniversitenin cezai bir yaptırımı yok bu konuda. Transkriptinde FF olarak görünecektir finale de girmezsen, seneye alıp düzeltirsin.
Bu sınava girmek zorunlu değildir. Öğrenci harf notu ne olursa olsun (FF, FD, DD, DC, CC, CB, BB, BA, AA) bütünleme sınavına girmek zorunda değildir. Öğrenci kaldığı veya sorumlu kaldığı dersin bütünlemesine girmeme hakkına sahiptir. Bütünleme sınavına girmeyen öğrenciler için mazeret sınavı hakkı verilmez.
Finale girmeyen büte giremez.
Mazeret Sınavı: Koşulları yerine getirmesine rağmen sınava geçerli bir nedenle giremeyen bir öğrencinin, süresi içerisinde bir dilekçe ile beyan ettiği mazeretinin ilgili birim yönetim kurulunca kabul edilmesi üzerine sınav yerine yapılan sınavdır.
(3) Öğrenci, raporlu olduğu süre içinde yapılan sınavlara giremez. Öğrencinin raporlu olduğu halde girdiği sınav geçersiz kabul edilir. Ancak sağlık raporunun, sınava girildikten sonra idareye verilmesi halinde, sağlık raporu dikkate alınmayarak sınav geçerli sayılır.
Madde 2- (1) Mazeret sınavı; mazereti nedeniyle ara sınava katılamayan öğrenciler için yapılan sınavdır. Mazeret sınavları ara sınavların bitimini izleyen 15 (on beş) gün içinde ilgili yönetim kurullarınca belirlenen tarihlerde yapılır.
Üniversitede almış olduğunuz dersin vize sınavından ve final sınavından düşük aldınız size son bir şans olarak bütünleme sınavı hakkı verilmektedir.
Yani öğrencinin vizesi ne olursa olsun finalden en az 40 ve üstü alması gerekmektedir. Örneğin vizesi 100 olan bir öğrencinin finali 39 olduğunda (ham notu 100*0,40+39*0,60=63,40 olmasına rağmen) öğrenci dersten kalacaktır.
Örneğin final notundan en az 60 alması gereken bir öğrenci bunu başaramazsa eğer dersten kalır. Bu durumda final notunu telafi etmek için bütünleme sınavı yapılır. Öğrenci bütünleme sınavından 60 ve üzeri bir not alırsa eğer dersi geçmiş olur.
Üniversitelerde yarıyıl içinde yapılan sınav, vize, vize sınavı. Üniversite öğrencileri tarafından sıklıkla işitilen sözcükler olan vize, ilk yani birinci sınavdır. Final üniversitelerde yapılan ikinci sınav, büt ise bütünleme sınavı demektir.
not sistemi üniye göre değişir. bizde geçme notu 50. vizenin %40ı finalin %60ı alınıyor. vizeden 50 altında alırsan finalde kurtarma ihtimalin var ama vizede 100 alsan bile finalde 50nin altında alırsan kalıyorsun. ya da iki sınavın ortalaması 50 altında ise.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri