Vizenin giriş geçerlilik süresi, vize sahibinin vizesi ile ülkeye giriş yapması için geçerli olan zaman aralığıdır. Verildiği makam tarafından belirlenmediği sürece, vize veriliş gününden itibaren geçerli olup, ülkeye giriş geçerlilik tarihinin sona ermiş olduğu tarihte Pekin saati ile 24:00'te sona erer.
Schengen Vizesi ile 180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek şekilde Schengen Bölgesine kısa süreli seyahatler yapılabilir. Bu hesapla, iki yıllık bir vize (C 2) ile 4 kez 90 günlük seyahatte bulunulabilir, fakat en geç kesintisiz 90 günün sonunda Schengen Bölgesinden çıkış yapılmalıdır.
90 gün üzeri kalış süreli vizelerin (ulusal vize) işlem süreleri daha uzun olduğu için planladığınız seyahat başlangıç tarihinden en az bir ay önce başvuru yapmanızı öneririz. Schengen (90 gün altı) vize başvuruları seyahat tarihinden en erken 180 gün önce yapılabilir.
mantık olarak evet. ancak süresi dolmuş vize ile de ülkeden çıkabilirsiniz. yalnız sonra vize almakta zorlanabilirsiniz. son günü de kullanılabilir.
Eğer kişinin vize süresi dolduysa toplam 1 yıllık ikamet izni harcının 2 katı şeklinde para cezası uygulanır. Yurt dışına çıkma amacıyla alınan vizelerin tümü belirli zamanlarda geçerliliğe sahiptir.
İlgili 34 soru bulundu
- Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.
Vize Yasası'nın 33. Maddesi uyarınca, başvuru sahibinin mücbir sebepler veya insani nedenlerle Üye Devlet topraklarından bitiş tarihinden önce veya vize süresinin bitiminden önce ayrılamayacağını kanıtlaması halinde, vizenin geçerlilik süresi uzatılır. yetkili kalma. ayrılma.
” Schengen vizesinin süresi bitmeden yeni bir vize başvurusu yapılabilir mi?” Sorusu en çok merak edilen konuların ve soruların başında gelmektedir. Schengen vize yenileme : En az altı ay geçerliliği olan çoklu giriş vizesi bulunan bir kişi, elindeki vize geçerliliğini yitirmeden yeni bir vize için başvuru yapabilir.
Vize süreniz bittiği takdirde kısa süreli aşımlar için ülkeye de bağlı olarak genellikle para cezası uygulanır. Bu yaptırımın dışında ülkeye giriş çıkışlarınız belli süreyle engellenebilir.
Vize alıp ülkeye giriş yapmamanın herhangi bir cezai yaptırımı bulunmamaktadır.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş günü içerisindedir. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna bağlı olarak sürelerde farklılık olabilir. Bu nedenle başvuruların geciktirilmemesi önem taşımaktadır.
İlk vizeniz 15 günlükken, ikinci vizeniz iki aylık olacak, üçüncü başvuruda alacağınız süreyse 6 aya çıkacak. Hangi ülkeye seyahat edecekseniz, oranın konsolosluğuna başvurun. Schengen vizesi 22 farklı ülke tarafından veriliyor. 26 ülkede de geçerli. Bu ülkelerin her birinin bu vize için farklı istekleri olmakta.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş gün içerisinde olmaktadır. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna göre süreç daha da uzayabilir. Talep edilen vize türüne göre başvurunun kabul süreci farklı zamanlarda olabilir. Uzun süreler için yapılan ulusal vize başvuruları daha geç sonuçlanabilmektedir.
Vize Veriliş Tarihi : AM – ON – LE karşısında yazan kısım vizenin verildiği tarihi gösterir.
90 günlük sınır aşıldıktan sonra AB'ye dönüş
Ülkeler 90 gün sınırını aşanlara yeniden giriş yasağı getirebiliyorlar ve genellikle de getirirler. Bu yasağın süresi birkaç ay kadar kısa veya birkaç yıl kadar uzun olabiliyor.
Schengen bölgesinde her 6 ayda bir olmak üzere maksimum 90 gün kalabilirsin. Yani vize geçerliği 1 yıl olsa da 90 günü doldurduktan sonra Schengen bölgesinden ayrılman gerekir. Schengen vizesi süresi ilk 6 ayda maksimum 90 gün ve sonraki 6 ayda da 90 gün olmak üzere toplamda 180 gün Schengen bölgesinde kalabilirsin.
Yani eğer Schengen ülkeleri arasında seyahat etmek isterseniz, kalış hakkınız yine giriş tarihinden itibaren son 180 gün içinde 90 gün. Örneğin, Almanya'ya Erasmus'a gittiğinizi düşünelim. D Tipi Schengen vizenizle 6 ay kadar Almanya'da oturma izniniz olacaktır.
Türkiye turist vizenizi online olarak uzatmanız mümkün değildir. Turist vizesini uzatmak isteyen başvuru sahipleri Türkiye'den ayrılmalı ve Türkiye için yeni bir e-Vize başvurusunda bulunmalıdır. Vize uzatmaları, yalnızca vizenizin geçerliliği için belirli bir süre kaldığında mümkündür.
Yurt dışında bulunan kişiler, vize geçerlilik süresi kapsamı dahilinde Schengen vize süresi uzatma başvurusu yapabilmektedir. Vize süresi uzatma için geçerli sayılabilecek gerekçe sonucunda destekleyici evraklar ile başvuru yapılabilmektedir.
Vize başvurusunun, öngörülen seyahat tarihinden uygun bir süre öncesinden yapılması tavsiye olunur. Başvurunun 15 günden daha kısa bir süre önce yapılması durumunda vizenin zamanında verileceğinin garantisi yoktur.
Vize ihlali yapan yabancı kaçak konumuna düşmektedir. Bu durumda vize ihlali yapan yabancının ceza olarak bir ücret ödemesi gerekir. Bu ceza yıllık ikamet izni harcının 2 katı olarak hesaplanır.
E-Devlet Vize Sorgulama Hizmeti Veriyor Mu? e-Devlet vize sorgulama hizmeti vermemektedir ve bu sebeple vize sorgulama e-Devlet üzerinden yapılamamaktadır.
Vize süresi uzatma işlemi için yapılması gereken ilk şey, hangi gerekçeyle vize yenileme başvurusunda bulunmak istenildiğine karar vermektir. Sebep belirlendikten sonra birey zamanında, vize süresi dolmadan vize uzatma başvurusu gerçekleştirmelidir.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Eğer vizeniz onaylandıysa: vize paketiniz ve pasaportunuz şahsen teslim almanız için seçmiş olduğunuz PTT şubesine gönderilecektir. Eğer eksik evrakınız varsa ya da idari işlemler gerekliyse: Göçmen vize için başvuru yapan herkes (K nişanlılık vizesi başvuranları da dahil) idari işlemlere tabi olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri