Mücbir sebepler: Vize süresi dolmadan önce dönüş yapılacak olan ülkede aniden beklenmedik bir çatışma, savaş, ülke çapında protesto, sert hava koşulları ya da deprem gibi olaylar yaşanmış ise, vize uzatma başvuru yapılabilmekte ve vize makul süreyle uzatılabilmektedir.
Belli Bir Vizenin Geçerlilik Süresi ve/veya Kalma Süresi:
Ciddi kişisel nedenler, geçerlilik süresinin uzatılmasını veya kalış süresini uzatıyorsa uzatılabilir. Bir uzatma sadece gerekli süre için yapılabilir. Son 180 gün içindeki toplam konaklama 90 günü geçemez.
- Her türlü vize başvurularında, dış temsilciliklerimizce en fazla 90 gün ikametli vize verilmekte olup, 90 günden fazla ülkemizde kalmak isteyen yabancıların İl Göç İdaresi Müdürlüklerine “Kısa Süreli İkamet” başvurusunda bulunarak ikametlerini uzatabilmeleri mümkündür.
Yurt Dışında Vize Süresi Uzatmak Mümkün Mü? Yurtdışındayken vize sürenizi uzatmanız mümkündür. Vize tipinize de bağlı olarak bulunduğunuz ülkedeyken vize sürenizi uzatabilirsiniz. Çalışma ve eğitim vizelerinde durumunuzun devam ettiğiniz kanıtlayan belgeler vize sürenizi uzatmak için yeterli olacaktır.
AB ve Şengen bölgesinde 90 günden fazla kalmak isteyen AB vatandaşı olmayan kişiler buna uygun şekilde vize başvurusu yapmalıdır. Sonradan kalış sürenizi uzatmak için vardığınız AB ülkesinde vize başvurusu yapamazsınız. Sadece iltica ve sığınma başvuruları yapmak mümkün olur.
İlgili 34 soru bulundu
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Vize Yasası'nın 33. Maddesi uyarınca, başvuru sahibinin mücbir sebepler veya insani nedenlerle Üye Devlet topraklarından bitiş tarihinden önce veya vize süresinin bitiminden önce ayrılamayacağını kanıtlaması halinde, vizenin geçerlilik süresi uzatılır. yetkili kalma. ayrılma.
Kalış süresi uzun süreli olarak aşılır ve kişi polis tarafından yakalanırsa kaçak durumuna düşüp yargılanması söz konusu olabilir. Bu durum ilgili üke kanunlarına göre farklılık gösterebilir. Bazı ülkelerde hapis cezası alınması riski olmasına karşın bazı ülkelerde para ve sınır dışı cezası gündeme gelebilir.
Yurt dışında bulunan kişiler, vize geçerlilik süresi kapsamı dahilinde Schengen vize süresi uzatma başvurusu yapabilmektedir. Vize süresi uzatma için geçerli sayılabilecek gerekçe sonucunda destekleyici evraklar ile başvuru yapılabilmektedir.
Vize uzatma başvurusunun işlem süresi, birkaç günden bir aya kadar sürebilmektedir.
B-2 Amerika Turist Vizesi
vatandaşlarına çoğunlukla 10 yıllık çok girişli olarak verilir. Amerika vizesi ile seyahat eden kişiler, senede maksimum 180 gün (6 ay) süre ile Amerika'da konaklayabilir.
Yabancılar Türkiye'de vize veya vize muafiyeti sonunda 6 aya kadar kısa süreli ikamet izni alabilmektedirler. Bu süreden daha fazla süreyle kalmak isteyen yabancıların yurt dışındaki temsilciliklerimizden amacına uygun uzun süreli vize almaları gerekmektedir.
Vize İşlemleri
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir.
Halk arasında D vizesi olarak da bilinen D tipi vize; çalışma, oturum ve eğitim için gerekli olan ve Schengen ülkelerinde geçerli olan uzun süreli bir vize türüdür. Yani aslında turistik amaçlı değildir ve bir nevi oturum izni anlamına gelir. D tipi ulusal vize en fazla 1 yıl en az 90 gün alınabilir.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş gün içerisinde olmaktadır. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna göre süreç daha da uzayabilir. Talep edilen vize türüne göre başvurunun kabul süreci farklı zamanlarda olabilir. Uzun süreler için yapılan ulusal vize başvuruları daha geç sonuçlanabilmektedir.
Almanya ticari vize başvuruları ve emeklilerin Almanya aile ziyareti vizesi için yapacakları başvurularla uzun süreli schengen vizesi alınabilir. Almanya, en uzun vize veren Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır. Fransa. Fransa Konsolosluğu Türk vatandaşlarının en sık vize başvurusunda bulunduğu konsolosluktur.
Vize ihlali yapan yabancı kaçak konumuna düşmektedir. Bu durumda vize ihlali yapan yabancının ceza olarak bir ücret ödemesi gerekir. Bu ceza yıllık ikamet izni harcının 2 katı olarak hesaplanır.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Vizenin giriş geçerlilik süresi, vize sahibinin vizesi ile ülkeye giriş yapması için geçerli olan zaman aralığıdır. Verildiği makam tarafından belirlenmediği sürece, vize veriliş gününden itibaren geçerli olup, ülkeye giriş geçerlilik tarihinin sona ermiş olduğu tarihte Pekin saati ile 24:00'te sona erer.
2023 yılında 5 yıllık Schengen vize ücreti , 1 yıllık Schengen vize ücretinde olduğu üzere 80 € + ilgili vize başvuru merkezinin servis ücretidir. Yine diğer Schengen vize masrafları 5 yıllık Schengen vize başvurusunda da geçerlidir.
E-Devlet Vize Sorgulama Hizmeti Veriyor Mu? e-Devlet vize sorgulama hizmeti vermemektedir ve bu sebeple vize sorgulama e-Devlet üzerinden yapılamamaktadır.
Aynı Anda Birden Fazla Schengen Vizesi Sahibi Olunabilir Mi? Çok girişli, en az 6 aylık bir Schengen vizesi sahibiyseniz, vizenizin süresi bitmeden yeni bir Schengen vizesi talebinde bulunabilirsiniz. Bu durumda yeni vizenizin geçerliliği, bir önceki vizenizin bitimi itibariyle başlamış oluyor.
Schengen vize uzatma işlemleri, yurt dışı seyahati sırasında istisnai durumlar dışında mümkün değildir. Seyahati vize süresinden daha uzun süre yapmak isteyen kişilerin, Schengen bölgesinden çıkması ve geri dönüp seyahatine devam edebilmesi için yeni bir vize başvurusunda bulunması gerekmektedir.
Schengen Vizesi ile 180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek şekilde Schengen Bölgesine kısa süreli seyahatler yapılabilir. Bu hesapla, iki yıllık bir vize (C 2) ile 4 kez 90 günlük seyahatte bulunulabilir, fakat en geç kesintisiz 90 günün sonunda Schengen Bölgesinden çıkış yapılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri