F vizesi, öğrencilere verilen bir göçmen olmayan vize türüdür. F1 öğrenciler için olup, F2 vizesi ise F1 vizesine sahip kişilerin eşleri ve 21 yaş altı bekar çocukları, diğer bir ifadeyle kendisine bağımlı kişiler içindir.
Amerika'da geçerli bir eğitim programına katılmak amacıyla Amerika'ya seyahat edecek kişilerin müracaat etmesi gereken vize tipi Amerika Öğrenci Vizesi (F1/ F2)'dir. Amerika'da üniversite eğitimi alacak öğrenci Amerika vizesine I-20'de belirtilen kayıt tarihinden en erken 120 gün öncesinden başvuru yapabilir.
Vizenin geçerliliği, izin verilen kalma süresi ile ilişkili değildir; başvuran adayın vizesi 10 yıl geçerli olabilir, fakat izin verilen kalma süresi genelde 6 aydan fazla olmaz.
F2 Vize Başvurusu Nasıl Yapılır? Amerika F2 vizesi almak için ceac.state.gov adresinden göçmen olmayan vize başvuru formunu (DS-160) online olarak doldurunuz. DS-160 formunun seyahat bilgileri kısmında sırasıyla “Academic or Language Student (F)” ve “Spouse/ Child of an F1 (F2)” seçeneklerini işaretleyiniz.
F-1 vizesi bir lise, kolej, üniversite gibi eğitim kurumlarında eğitim görmek isteyen öğrencilerin başvuracağı vize türüdür. Buna karşılık olarak M-1 vizesi, mesleki eğitim amacıyla Amerika'ya gelmek isteyen kişilerin başvurduğu vizedir.
İlgili 26 soru bulundu
B-2 Vizesi: Turistik Vize ve Eğlence Vizesi
B-2 vizesi almak isteyen kişilerin kendi ülkelerinde iyi bir konumda olmaları ve ABD'ye gezi veya vize kapsamındaki diğer faaliyetlerle ilgili gelebilmek için yeterli miktarda maddi varlığa sahip olduğunu kanıtlamaları gerekmektedir.
D tipi vizeler, diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
Öğrenci vizesi yani F 1 vize başvuru ücretleri 260 dolardır. Bu ücretin 160 doları konsolosluk harcı 100 doları vize danışmanlık ücretidir.
* Katılımcının ABD'de Dil Okulu programı dahilinde kalacağı her ay için yaklaşık olarak 3500 TL'yi (okul+konaklama+yemek masrafı olarak) banka hesabında göstermesi gerekmektedir. Örneğin 6 aylık ABD ye gidecek bir katılımcı hesabında en az 18000 TL göstermesi gerekiyor.
ABD F1 Vizesinin Geçerlilik Süresi Ne Kadardır? Abd F1 vizesinin süresi 5 yıldır ancak burada önemli birkaç nokta bulunmaktadır. Bunlardan biri bu vizeyi alsanız bile ülkeye ancak eğitim süresinize 30 gün kala giriş yapabilme hakkına sahip olmanızdır.
Banka hesabınıza formaliteden 3000-4000$ civarı bir para koyun. Hesap ekstrelerini kaşeli imzalı alıp belgelere bunu da ekleyin. Şart olmasada otel-uçak rezervasyonlarınızı sunabilirsiniz. En önemli bölüm Amerika'ya neden gitmek istediğiniz sorusunun cevabıdır.
F1 Vizesinin geçerlilik süresi 5 yıldır. Yalnız alacağınız vize türü bu süre boyunca girip çıkma hakkı vermemektedir. Eğer eğitiminiz sürüyorsa ve ülke dışına çıkacaksanız 60 gün içerisinde geçerli I-20 belgeniz ülke tekrar Amerika'ya giriş yapabilirsiniz.
J1 öğrenci statüsündeki öğrenciler F1 vizesi ile benzer şekilde çalışma iznine sahip olurlar. Öğrenciler okulun belirlediği şartlar dahilinde ve F1 vizesinde belirtilen kısıtlamaların geçerli olduğu koşullarda öğrenim süresince çalışabilir.
10 YILLIK AMERİKA VİZESİ ÜCRETİ NE KADAR? 10 yıllık Amerika Vizesi için 160 USD + 60 USD toplamda 220 USD ödeme gerçekleştirilir.
F-1 vizesi sahiplerinin eş ve çocukları: F-1 vize sahiplerinin eşleri ve çocuklarına verilen vize turu F-2'dir. Bu vizeye sahip eşler tam zamanlı okula gidemezler. F-2 vizeli çocuklar ise 21 yaşına kadar okula gitme hakkına sahiptirler. 21 yaşından sonra kendileri adına F-1 vizesine başvurmaları gerekir.
İsteğe bağlı olarak tercih edebileceğiniz bu eğitim programı, F-1 vizesine sahip lisans ve yüksek lisans öğrencileri için ideal yöntemlerden birisidir. OPT ile programa başladıktan sonraki 12 ay boyunca ABD'de yaşama ve çalışma fırsatı elde edersiniz.
J1 vizesi başvurularında, Amerika'ya çalışmak için giden bir öğrenci Amerika vize mülakatını İngilizce olarak yapmak durumundadır. J1 vizesi dışında, İngilizce dil okuluna veya üniversitelerin İngilizce hazırlık sınıflarına giden öğrenciler hariç, tüm F1 öğrenci vizesi adayları mülakatı İngilizce yapmak durumundadır.
Amerika öğrenci vizesi almak zor mu sorusu, Amerika'da eğitim almak isteyen tüm öğrencilerin aklını kurcalayan ilk sorudur. Başvuru adımlarını iyi takip eden ve bu adımları hatasız ve eksiksiz tamamlayan her başvuru sahibi için Amerika öğrenci vizesi almak kolaydır.
SGK tescil ve hizmet dökümü: e-devlet üzerinden alabileceğiniz barkotlu ya da Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış, ıslak imza ve kaşeli SGK tescil ve hizmet dökümü sunulmalıdır. Şahsi vadesiz banka hesap dökümü: En az 25.000TL bakiyeli, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır.
Çalışma imkanına sahip olması ile öğrenci vizelerinden ayrılan J1 vizesi Amerika'da çalışmak, eğitim görmek isteyen kişiler için uygun olan bir göçmen olmayan vize türüdür. Bu vize kapsamında başvurarak Amerika'ya gelebileceğiniz programlar aşağıdaki gibidir: Çocuk bakıcılığı (Au Pair) Kamp danışmanı
Eğer Amerika'ya yapacağınız kısa ziyaret bir iş yürütmek üzerineyse ya da işiniz ile ilgiliyse B1 İş Vizesi kullanmalısınız. Öte yandan aile ziyareti, akraba ziyareti ya da sadece gezip görme amaçlı turistik bir ziyaret gerçekleştirecekseniz B2 Turist Vizesi almanız gerekmektedir.
Amerika mürettebat vizesi yani Mürettebat vizesi C1/D gemilerde (yolcu gemisi, yat veya balıkçı teknesi vb), ya da Amerika'daki uluslararası havayollarında çalışan kişilere yönelik vizedir.
C Tipi Schangen vizesi, kalış gününüzün en fazla 90 gün olduğu, turistik veya iş seyahati gibi durumlarda alınan klasik Schengen vizesidir. Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor.
Güney Kore Genel Eğitim Vizesi (D-4): Herhangi bir dil okulunda veya araştırma kurumunda kısa süreli eğitim almak isteyenlerin alması gereken vize türüdür.
b) Transit vize: Türkiye'ye herhangi bir sınır kapısından girerek belirlenen süre içinde Türkiye'den geçiş yapmak isteyen yabancılara verilecek transit vize ile belirlenen geçiş süresi, vizenin geçerlilik süresi içinde sınır kapısından her girişte yeniden başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri