Evet, reddedilen Schengen vizesine itiraz sürecini tamamlamadan ya da itirazınızın olumsuz sonuçlanmasının ardından yeni bir başvuru yapabilirsiniz. Bu, özellikle maddi ya da profesyonel açıdan durumu değişen bireyler için avantajlı olabilir. Schengen vizesi için itiraz süreci esnasında ekstra bilgi sunulamaz.
Vize reddi itiraz dilekçesi hazırladıktan sonra, konsolosluğa başvuru yapmanız gerekir. Vize reddi işleminden en geç 1 ay içinde itiraz talebi oluşturmalısınız.
Eski Vize Retleri Konsolosluk'tan Ne Zaman Silinir? Eski vize retlerinin Konsolosluk sistemlerinden silinme süresi edinebildiğimiz bilgi kadarıyla 5 yıldır. Vize başvuruları sırasında verilen parmak izi bilgileri 5 yıl geçerli olduğu için Konsolosluklar eski vize retleri hakkında 5 yıl haberdar olabilmektedir.
Vize reddi aldığınızda, tekrar başvuru yapmanızda bir sakınca yoktur. Vize başvurunuz reddedildiğinde konsolosluk size ret sebebini açıkladığı bir mektup verir. Bu sebepler başlıca: Sahte veya eksik evrakla başvuru yapılmıştır.
Normal şartlarda vize başvuruları reddedilenler, bir ay içinde ilgili diplomatik misyonlara itiraz dilekçesiyle başvuru yapabiliyordu. Açıklamada vize başvuru sürecinin değişmediği, gerekli şartlar sağlandığı halde vize başvurularına olumlu yanıt verileceği belirtildi.
İlgili 41 soru bulundu
Vize reddi, başvuru sahiplerine bir mektup yoluyla bildirilir. Konsoloslukların vize reddi sebepleriyle ilgili listeleri vardır. Vize başvuru sahipleri reddedilme sebeplerini ve gerekçelerini mektuptaki listeden öğrenirler. Vize reddi pasaporta işlenmez.
Vize başvurusundan ret alanlar, karara itiraz edebilme hakkına sahiptir. Ret kararı iletilen kişilerin dilekçe yoluyla itiraz oluşturma hakkı bulunmaktadır. İtiraz süreci, başvuruları aksatacağı ve seyahat planlamasını geciktireceğinden genellikle yeniden başvuru yolu tercih edilmektedir.
Hayır, vize reddi pasaportlarınıza işlenmez. Fakat almış olduğunuz vize reddi varsa başvuru yaptığınız ülke tarafından nedenleriyle birlikte kayıt altına alınmaktadır. Eğer Schengen ülkesi vize başvurusu yaptıysanız ortak veritabanından tüm schengen ülkeleri reddildiğinizi sebepleriyle görebilmektedir.
Reddedilen vize başvuruları, başvuru sahiplerinin zaman ve nakit kaybıyla sonuçlanmaktadır. Reddedilen Schengen vize başvurusu için tekrar başvuru yapabilirsiniz. Ancak yeniden başvuru süreci, başvurunuz bir kez reddedildiği için doğal olarak daha zorlu bir süreçtir.
Her ülke sizin başvurmuş olduğunuz ve vize reddi almış belgelerinizi gözlemleyemez. Bu durumu şöyle açıklamak gerekir. Schengen ülkeleri ortak Schengen veri tabanını kullanmaktadırlar. Bu veri tabanı herhangi bir Schengen ülkesi için vize başvurusu yaptığınızı gözlemleyebilir.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Almanya Vize Reddi 10.
Planlanan kalışın amacı ve şartlarına ilişkin sunulan gerekçe inandırıcı değildir: Seyahat amacınızın net olarak belirtilmemiş olması ve başvuru dosyasının gidiş amacını net ve açık şekilde bildirilmemiş olması sebebi ile ret ile sonuçlanabilmektedir.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Vize başvuru davet mektubu, vize alma sürecinin daha kolay olabilmesini sağlayan bir kriterdir. Gidilecek ülkede bulunan birinden davet alınması, barınma ve ekonomik anlamda güvence oluşturmaktadır. Seyahat edilecek ülkeye sunulan tüm evraklar ve davet mektubu başvuru sürecine etki etmektedir.
Almanya Vize Reddi 3. Madde;
Bu ret gerekçeleri genellikle mali durumu zayıf olan, bakiyeli banka hesaplarıyla başvuru yapmayan ya da tersinden banka hesabına Almanya vize başvurusu öncesi yüklü miktarda para transferi yapan başvuru sahipleri için işaretlenir.
2. madde ile alınan vize redleri ciddi red gerekçeleri değildir ve doğru vize başvuruları ile vize onayı alınabilmektedir. Eğer Schengen vize başvurunuz 2. madde gerekçe gösterilerek reddedilmişse yapmanız gereken önce otel ve uçak bileti rezervasyonlarınızın gerçek olup olmadığı kontrol etmek olmalıdır.
Almanya vize reddi cevabınızı en geç bir ay sonrasında Alman Konsolosluğu Vize bölümüne itiraz dilekçesi olarak ulaştırmanız gerekmektedir. İtiraz dilekçesi Almanca dilinde yazılı ve şahsen imzalanmış olarak (Faks, posta yolu ile veya tarayıcıdan geçirilip elektonik postaya ek olarak) ibraz edilmesi gerekmektedir.
Melis Yıldız “Schengen Vizesi başvurularında genellikle seyahat edilecek ülkeye gidiş sebebi ve orada kalınan süre boyunca hangi şartlarda kalınacağının yeterli şekilde açıklanmaması sebep sunularak ve başvuranın ülkesine geri dönmeyeceğinden şüphelenilerek red veriliyor.
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir).
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Bu çerçevede, Schengen bölgesine seyahat edecek vatandaşlarımızın vizelerini ilk giriş yapacakları ülkenin temsilciliğinden almaları hususu önem taşımaktadır. Tüm vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.
En sık karşılaşılan Almanya vize red sebepleri belgelerin seyahat amacını yeterince desteklememesinden ve evrakların inandırıcı bulunmamasından kaynaklanır. Unutulmamalıdır ki vize bir göç politikasıdır ve vize başvurusu deneyim isteyen bir süreçtir.
Schengen bölgesinde her 6 ayda bir olmak üzere maksimum 90 gün kalabilirsin. Yani vize geçerliği 1 yıl olsa da 90 günü doldurduktan sonra Schengen bölgesinden ayrılman gerekir. Schengen vizesi süresi ilk 6 ayda maksimum 90 gün ve sonraki 6 ayda da 90 gün olmak üzere toplamda 180 gün Schengen bölgesinde kalabilirsin.
En uzun Schengen vizesi çok girişli Schengen vizesidir ve 5 yıllıktır. Bu vizeyi almak için Schengen ülkelerinden herhangi birinin konsolosluğuna müracaat edebilirsiniz. Vize almanın daha kolay olduğu Yunanistan, İtalya, İspanya gibi ülkelerin konsolosluklarına başvuru yapabilirsiniz.
Vizenin verilmesine temel olan şartların veya belgelerin geçerli olmadığının anlaşılması, hâllerinde, vizeyi veren makamlar veya valiliklerce iptal edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri