Vize İhlal Cezası Vize ihlali yapan yabancı uyruklu bir kişi kaçak konumuna düşmektedir. Bu tür bir durumda vize ihlali yapan yabancı uyruklu kişinin ceza olarak kanunlarda belirtilen bir tutardaki ücreti ödemesi gerekir. Bu cezanın toplamı, 1 yıllık ikamet izni harcının 2 katı şeklinde hesaplanır.
Vize ihlali yapan yabancı kaçak konumuna düşmektedir. Bu durumda vize ihlali yapan yabancının ceza olarak bir ücret ödemesi gerekir. Bu ceza yıllık ikamet izni harcının 2 katı olarak hesaplanır.
Vize veya ikamet ihlali yapan yabancılar hakkında uygulanan idari para cezasının Türkiye'den çıkış yaparken ödenmemesi halinde kişi hakkında Ç-120 tahdit kodu işlenerek 5 yıl süreyle tekrardan Türkiye'ye giriş yapması engellenir.
Vize ihlali ve kaçak kalma durumunda yabancılara para cezasının yanı sıra 1 ay ile 5 yıl arasında ya da süresiz Türkiye'ye giriş yasağı kararı verilmektedir.
Yurt Dışında Vize Süresi Biterse Deport Mu Edilirim? Bu sorunun yanıtı da ülkeden ülkeye değişmekle genellikle evet olacaktır. Eğer yurtdışında vize süresi biterse ve ülke içindeyken bu durum farkedilirse deport edilirsiniz. Deport edildiğinizde kendi ülkenize gönderilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
Yabancı hakkında deport kararı verilmesi kişinin ahlaka ve hukuka aykırı davranışlar sergilemesi, ulusal sağlık ve güvenlik tehdidi oluşturması ve çalışma izni olmadan çalışması, oturma izni yahut öğrenci oturma izni olmaksızın yaşaması gibi hallerde söz konusu olur.
Vize İhlal Cezası
Vize ihlali yapan yabancı uyruklu bir kişi kaçak konumuna düşmektedir. Bu tür bir durumda vize ihlali yapan yabancı uyruklu kişinin ceza olarak kanunlarda belirtilen bir tutardaki ücreti ödemesi gerekir. Bu cezanın toplamı, 1 yıllık ikamet izni harcının 2 katı şeklinde hesaplanır.
- Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.
İkamet tezkeresinin süresi bitmeden veya sürenin bitim tarihinden itibaren en geç 15 gün içerisinde yetkili emniyet makamlarına müracaat etmeniz gerekmektedir. Bu süreyi geçiren yabancılara verilecek ikamet izinlerinden ihlal edilen sürenin harcı bir kat fazla ile tahsil edilir.
Deport Kararı Verilemeyecek Haller
Deport sebepleri ve bir kişiyi sınır dışı etme durumları hakkında konuştuk. Deport kararı verilemeyecek haller ise şöyle: Sınır dışı edileceği ülkede ölüm cezasına, işkenceye, insanlık dışı ya da onur kırıcı ceza veya muameleye maruz kalacağı konusunda ciddi emare bulunanlar.
Muayene tarihiniz geçtiği halde trafiğe çıkarsanız 951 TL trafik cezası yazılır ve size verilen ek 7 gün içerisinde aracınızı muayene ettirmek durumunda kalırsınız. Aksi takdirde çekici vasıtasıyla muayeneye götürülür ve 1.979 TL ödemek zorunda kalırsınız.
(3) Türkiye'ye giriş yasağının süresi en fazla beş yıldır. Ancak, kamu düzeni veya kamu güvenliği açısından ciddi tehdit bulunması hâlinde bu süre Genel Müdürlükçe en fazla on yıl daha artırılabilir.
Bu kapsamdaki yabancılar için ihlal sürelerine karşılık gelen giriş yasağı süreleri aşağıdaki gibidir: 3 aya kadar ihlal : 3 ay süreli giriş yasağı 3 ay - 6 ay arası ihlal : 6 ay süreli giriş yasağı 6 ay - 1 yıl arası ihlal : 1 yıl süreli giriş yasağı
Almanya'da vize ihlali cezası, Alman İkamet Yasası'nın 95. maddesinde belirtildiği üzere 1 veya 3 yıla kadar hapis veya para cezasıdır. Alman yasalarına göre Almanya'da kaçak kalmak veya kaçak kalan kişilere yardım etmek hapis ve para cezası ile cezalandırılmaktadır.
Sınır Dışı Edilecek Yabancının Seyahat Masrafları
Yabancı uyruklu kişilerin pasaportları ya da diğer evrakları, kişi sınır dışı (deport) edilinceye kadar tutulabilir ve de sınır dışı (deport) işlemlerinde kullanılmak üzere, ellerindeki biletleri paraya çevrilebilir.
180 günde 90 gün: Yeni uygulamaya göre Türkiye'de tekrar giriş yapabilme süresi, yabancının Türkiye'den son çıkış tarihinden geriye doğru 180 gün içinde 90 gün ile sınırlıdır.
VİZE İHLALİ NEDİR? Vize ihlali, aldığınız vizenin üzerinde belirtilen süreden daha fazla vizeyi veren ülkede kalmanız veya vizeyi veriliş amacı dışında kullanmanızdır. Örneğin; bir öğrenci vizesi ile çalışmak veya, turist vizesi ile öğrenim görmek vize ihlalidir.
Türkiye'de süresiz oturum izni almak isteyen yabancıların kesintisiz olarak en az sekiz yıl oturma izni ile ülkede kalmış olması gerekmektedir. Ayrıca süresiz oturma izni almak isteyen yabancının son üç yıl içinde sosyal yardım almamış olması, düzenli ve yeterli bir gelire sahip olması gerekmektedir.
Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 1.500 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir. Ayrıca Türkiye'de ilk defa ikamet alacaksanız tek giriş vize harcı da ödemeniz zorunludur.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
90 günlük sınır aşıldıktan sonra AB'ye dönüş
Eğer birkaç gün aşılmışsa zaten sadece uyarı alırsınız. Birkaç hafta aşılmışsa para cezası ancak daha uzun süreler aşılmışsa hapis ve sınır dışı uygulaması söz konusu olur. İşte bu şekilde gönderilmiş olanlar için geri kabul edilmeme süresi 2 ila 10 yıl arasında değişebilir.
Vize sahibinin yurt dışında kalış süresinin 180 gün içerisinde en fazla 90 gün olduğu durumlarda vizede 90 gün kuralı uygulanmaktadır. Vizede 90 gün kuralının aşılması durumunda vize ihlali cezası uygulanmaktadır.
Deport kaldırma işlemleri iki türlü olabilir. İlk olarak yabancı meşruhatlı vize almış olabilir. Bu vize ile hakkında verilen sınır dışı süresi dolmadan ülkeye giriş yapabilir. İkinci olarak da yabancı, hakkında verilen deport kararının iptalini idare mahkemesinden dava yolu ile talep edebilir.
Türkiye'de vize süremden beş gün daha fazla kaldım (ihlal ettim) giriş yasağı uygulanır mı? 6458 sayılı Kanunun 54. Maddesine göre vize veya vize muafiyeti süresini on günden fazla aşanlar veya vizesi iptal edilenler hakkında sınır dışı etme kararı alınır.
Deport kararı kaldırma için meşruhatlı vize almak sureti ile başvuru yapılabilir. Yabancı hakkında deport kararı verilmiş ise ülkeye giriş yapmak istediğinde meşruhatlı vize başvurusu yapabilir. Bu vize türüne başvuru yapabilmek için de koşulları sağlaması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri