VLF dedektör, 3 khz ile 70 khz frekans aralığında çalışan ve alıcı-verici olmak üzere 2 adet bobinden oluşan metal tespit cihazıdır. Bu cihazlar yüzeysel aramalar için uygundur. Tek para veya tektekçi dedektörü olarak da bilinir. Çalışma frekansı VLF dedektörlerin en önemli özelliğidir.
Vlf Nedir, Ne İşe Yarar? Valf sistem olarak adlandırılan vlf, tektekçi şeklinde ifade edilir. Yüzeysel olarak metal algılama ya da belirli metallerin ayrımının yapılmasında dedektörlere verilen isimdir. Vlf dedektör, genel olarak yüzeysel aramalara yeni başlayan kişiler tarafından kullanılır.
Çok düşük frekans (Very low frequency ya da VLF) 10 ila 100 kilometre arasındaki dalga boyları ve 3 kHz ile 30 kHz frekans aralığındaki radyo frekansları için kullanılan ITU tanımıdır.
VLF – Pİ SİSTEMLER
VLF Dedektör Sistemi Very Low Frequency, çok düşük frekans sistemi sahip dedektörlerdir. VLF sistem dedektörler genellikle yüzeysel aramalar yapmak için kullanılır. Metal ayırma kabliyetleri çok yüksek olan bu cihazlar sikke, para, yüzük vb. metalleri tespit edebilir.
Via Gold A9 VLF sistemi aracılığıyla, 3 farklı tarama teknolojisi ve 3 ayrı kullanım imkanı sunan tanımlama başlıkları ile birlikte gelir. Bu sayede kullanıcılar farklı tarama işlemlerini karşılayabilirler.
İlgili 41 soru bulundu
Piyasada en popüler ve başarılı Pulse dedektör markaları ise Minelab ve Lorenz Metal Dedektorleridir Bu teknolojinin en önemli özelliği en yoğun mineralli topraklarda dahi derinlik kaybetmeden çok stabil çalışmalarıdır.
Derin arama dedektörü modellerinin kaç metrelik derinlik ölçme kapasitesine sahip olduğu da mühim bir konudur. En iyi dedektör kaç metre gösterir noktasında ölçülen değer maksimum 6 metredir.
Dedektör devresi radyo dalgalarıyla çalışan cihazlardır. Üzerinde bulunan bobinler alıcı ve verici rolü görürler. Verici alanında üretilen elektromanyetik dalgalar bir metale rastladığında metal nesneden bir akım belirir.
Pulse indüksiyon dedektör modellerinin en büyük özelliği toprak yapısı değişse bile pek fazla etkilenmeden ve derinlik kaybetmeden arama yapabilmeleridir. Pulse sistem dedektörler vlf çalışma teknolojisine sahip dedektörlere göre daha derinlerden tespit yapabilme imkanı sunmaktadır.
Pulse Lavage sıvı püskürtme ve vakum hortumlarını, aydınlatıcı led ışığı ile birleştiren, operasyon bölgesini yabancı madde ve bakterilerden arındıran tek kullanımlık bir cihaz olarak tasarlanmıştır.
Yeni tesis edilen kabloların devreye alınmasından önce kablolara uygulanan düşük frekans/yüksek gerilim testidir. 0.1 Hz frekans aralığında işletme geriliminin üç katı gerilim (3 Uo) seviyesinde uygulanarak yapılır. 15–60 dakika aralığında ideal test süresi belirlenir.
VHF (Very High Frequency) 30-300MHz arasındaki radyo dalgalarının ismidir. Radyo, televizyon yayınları veya telsiz yayınlarının bir kısmı bu frekans bandını kullanarak yapılır.
Metal dedektörler manyetik indüksiyon prensibi ile çalışırlar, bu açıdan tranforma- törlere benzerler. Bir hedefe veya ortama manyetik alan yayınlar ve geri dönen sinyali analiz ederler, yayınlanan manyetik alan za- manla değişken olup genellikle ses frekansı civarındadır..
12 khz gibi düşük frekanslı dedektör kullanmanız gerekir.
Dedektör Devresi Çalışma Prensibi
(Faraday akımları - girdap akımları) Metal üzerinde oluşan alım manyetik bir dalga üreterek, dedektörün üzerindeki alıcı bobin üzerinde akım oluşmasını sağlar. Elde edilen akım sinyali bir yükselteç tarafından güçlendirilerek ses sinyaşine dönüşür ve görüntülü olarak bildirim verir.
Hassas Metal Dedektör / Ferroskop (Veteriner Hekim Dedektörü) Uzun pil ömürlü, yüksek hassasiyetli, ışıkla ve titreşim ile uyarı verme özelliği bulunan dedektörün kullanımı kolaydır. Hayvanlar otlama veya yemleme sırasında yem ile birlikte metal objeleri de (Çivi, tel v.b) yutabilmektedirler.
Güvenlik dedektörlerinde güvenliği sağlamak için kullanılmakta olan üç farklı cihaz türü vardır. Bunlar el tipi güvenlik dedektörleri, kapı tipi üst arama güvenlik dedektörleri ve x ray bagaj arama ve tarama güvenlik dedektörleri.
Seri numara ve güvenlik etiketi: Orijinal dedektörlerin üzerinde seri numara ve güvenlik etiketi bulunur. Bu numaraları kontrol ederek ürünün orijinal olup olmadığını teyit edebilirsiniz. Malzeme kalitesi: Sahte dedektörler, genellikle düşük kaliteli malzemelerden yapılmış olabilir.
Pasif kızılötesi sensör (PIR sensörü), görüş alanındaki nesnelerden yayılan kızılötesi (IR) ışığı ölçen elektronik bir sensör'dür. En çok PIR esaslı hareket dedektörlerinde kullanılır. PIR sensörü, güvenlik alarmlarında ve otomatik aydınlatmalarda yaygın kullanılır.
hem altın öyle kolay bulunan birşey değil dedektörler buluttan nem kaparlar folyo sararsan etrafına bulamaz.
Metal Dedektörlerin Tespit Edebileceği Cisim ve Maddeler
Metal dedektörler demir, nikel, bakır, pirinç, alüminyum, kalay, kurşun, altın, gümüş ve bronz maddelerini algılar. Güvenlik amaçlı metal dedektörler; keskin metal nesneler, madeni para ve diğer metal cisimler gibi nesneleri bulabilir.
Nötron dedektörleri, duyularla algılanamayan olayları belirlemeye yarar. Belirli nükleer malzemeye özgü hassasiyeti arttırırlar.
Metal Yoğunluğu Altın Bulmayı Zorlaştırır
Dedektörler metal yoğunluğu olan kapalı alanlarda kullanılamaz; Ev içerisinde tavan ve zeminde bulunan hasır demirler, duvarlardaki kolon demirleri ve ev içerisindeki diğer metal eşyalar da cihazların çalışmasını engellemektedir.
Via GOLD A9 alan tarama cihazı özelliği sayesinde 20 metre ile 100 metre uzak mesafeleri tarayarak ön tespit ve keşif yapmanızı sağlamaktadır. Ayrıca diğer arama mod seçeneği ile 0.1 ile 09 arasında istediğiniz frekans modunda arama imkânı sağlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri