VPN bağlantısı, sizinle internet arasında güvenli bir bağlantı oluşturur. VPN sayesinde bütün veri trafiğiniz şifreli bir sanal tünele yönlendirilir. Bu tünel, interneti kullandığınızda IP adresinizi gizler ve konumunu herkes için görünmez kılar.
VPN ile konumunuzu değiştirmek, bölgesel kısıtlamaları aşmanıza ve internetin geri kalanında tamamıyla özgür şekilde gezinmenize olanak tanır.
VPN'nin proxy sunucusu, trafiğinizin yönlendirildiği yerdir. Birisi, bu IP adresini bilinen VPN sunucu adresleriyle çapraz referans alabilir ve bu servislerden birinden bağlandığınızı tespit edebilir. Ancak, haberimizin başında da belirttiğimiz gibi, bu konuda endişelenecek bir şey yok.
VPN, gönderdiğiniz ve aldığınız tüm bilgileri anlaşılmaz hâle getiren bir filtre görevi görür. Herhangi biri bu verileri ele geçirse bile kullanamaz.
Kısaca, bir VPN kullanmak: Özel bilgilerinizi korur. Paylaştığınız bilgiler sizin tercih ettiğiniz ülkedeki VPN sunucularında muhafaza edilir ve bu nedenle, sizinle bağlantılı değildir. Yasal VPN hizmetleri aramalarınızı kaydetmez ve hiç kimse hangi siteleri ziyaret ettiğinizi bilemez.
İlgili 40 soru bulundu
Veri saklama: Ücretsiz VPN'ler, tarama geçmişiniz ve bağlantı verileriniz de dahil olmak üzere, yetkililerle paylaşılabilecek veya başka amaçlarla kullanılabilecek çevrimiçi etkinliklerinizin kayıtlarını tutabilir.
VPN'ler, genel ağlar üzerinden verileri güvenli ve anonim olarak iletmek için kullanılır. VPN'ler, IP adreslerini maskeleyerek ve verileri şifreleyerek çalışır. Böylece veriler, alma yetkisi olmayan hiç kimse tarafından okunamaz.
Uzaktan Erişim VPN, uzak konumlarda bulunan bir şirketin çalışanlarının şirketin özel ağına bağlanması gerektiğinde kullanılan, kullanıcıdan LAN'a bağlantılardır. Kullanıcı ile özel ağ arasındaki bağlantı internet üzerinden gerçekleşir ve bağlantı güvenli ve özeldir.
Hangi sitelere girdiğini DNS adresi değiştirmediysen ve modem DNS kayıtlarını kaydediyorsa görebilir. Hangi IP adreslerine ve portlara bağlandığını modem kaydediyorsa görebilir. HTTPS kullanan sitelerdeki içeriği göremezler. Standart HTTP kullanan sitelerde modem kaydedebiliyorsa içerik görülebilir.
Güvenilir olmayan bir VPN uygulaması nedeniyle virüslere maruz kalabilir, kişisel bilgileriniz çalınabilir, hatta cihazınız yasal olmayan işlemler için kullanılabilir. Bir VPN sunucusuna bağlandığınız andan itibaren artık o sunucunun sizin adınıza internet bağlantınızı yönetmesine izin vermiş olursunuz.
İnternet bağlantınızı hızlandırın
İpucu: VPN bağlantınızı sürekli açık tutarak bu tür tatsızlıkların önüne geçebilirsiniz. VPN, internet bağlantınızı şifreler; böylece internet hizmet sağlayıcınız bağlantınızı incelemek istese de hiçbir şey göremez. En iyi hızlar için fiziksel konumunuza en yakın sunucuyu seçin.
Veri hırsızlığına karşı en güvenilir yöntemler arasında yer alır. Siber saldırılara karşı şirket cihazlarını korur. Kurumsal firma ağına bağlı olan tüm cihazların ve verilerin korunmasına olanak sağlar. VPN sadece bilgisayarları değil telefon ve tablet gibi ağa bağlı cihazları da korumak için tercih edilebilir.
Benim adıma, IP adresi değiştirme nasıl yapılır sorusunun en güvenilir ve kolay yanıtı bir VPN kullanmaktır. Tükçesi Sanal Özel Ağ anlamına gelen bu sağlayıcılar, IP adresinizi gizlemenizi ve yenisiyle değiştirmenizi sağlar. Bu sayede, yazının önceki kısmında bahsettiğim bütün avantajlardan faydalanmanızı sağlar.
VPN programları internet trafiğinizi şifreler ve çevrimiçi kimliğinizi gizler. Böylece üçüncü kişilerin çevrimiçi hareketlerinizi takip etmesi ve veri çalması zorlaşır. Şifreleme gerçek zamanlı olarak gerçekleşir.
En basit tabirle SSL, gerçek IP adresinizi gizleyen ve farklı bir IP adresi üzerinden internete bağlanmanızı sağlayan bir hizmettir. VPN tüneli gönderdiğiniz ve aldığınız tüm verileri şifrelediği için üçüncü şahısların ne yaptığınızı görmesine izin vermeyen bir güvenlik sistemi olarak da kullanılabilir.
Evet, VPN kullanımı kesinlikle güvenlidir. VPN internetteki verilerinizi ve gizliliğinizi korumak için en iyi araçlardan biridir. İnternet kısıtlamaları sıkı olan bazı ülkeler VPN'leri yasakladığı için, dünyadaki birkaç ülkede güvenli olmasına rağmen VPN kullanmak yasal değildir.
VPN, IP adresinizi maskeleyerek web sitelerinin ve üçüncü tarafların aktivitenizi takip etmesini çok daha zorlaştırır ve bu da internette daha anonim kalmanıza yardımcı olur. Ancak hiçbir VPN hizmeti %100 anonimlik sağlamaz.
Deutsche Welle (DW) gibi Türkiye'den erişimin engellendiği haber portallarına ulaşılmayı sağlayan VPN yazılımlarına da sansür uygulanmaya başlandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 16 VPN servis sağlayıcısına erişimi bir mahkeme kararı olmaksızın yasakladı.
Girdiğiniz tüm veriler ve bıraktığınız tüm izler VPN tarafından takip edilemez ve anlaşılamaz veriler haline getirilir. Bu da verilerin ele geçirilmesi durumunda bile kullanılamamasını sağlar.
VPN'ler, fiziksel olarak bir ağda bulunmayan cihazların o ağa güvenli bir şekilde erişmesini sağlar.
VPN yasal mı? Türkiye'de VPN kullanmak, kanunda bu noktaya parmak basan herhangi bir hüküm olmaması nedeniyle teknik olarak yasal. VPN'e yönelik kanun aracılığıyla belirtilen bir suç olmadığından VPN kullanmanın karşısında yasal bir engel bulunmuyor.
Evet hepsi görünür, girerken dikkat edin yanlışlıkla falan.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri