Gezinme hızı hakkında endişeleriniz varsa ve IP adresinizi yalnızca tek bir site veya uygulamadan gizlemek istiyorsanız ücretsiz bir proxy sunucusu işinizi görecektir. Diğer yandan, gezinme etkinliğinizi başkalarından gizli tutmak istiyorsanız internete VPN aracılığıyla girmek daha iyi bir seçenektir.
Ev proxy'si
Bu, belirli bir fiziksel cihaza IP adresi atayan ve internet trafiğini bu cihaz üzerinden yönlendiren proxy türüdür. Bunlar genellikle güvenli olarak görülür.
Hem proxy sunucuları hem de sanal özel ağlar (VPN), bir kuruluşun dahili kurumsal ağı ile genel internet arasındaki aracı teknolojilerdir. Kuruluşunuz gelen ve giden tüm ağ trafiğini bir proxy sunucusu, VPN veya her ikisi aracılığıyla yönlendirebilir. Proxy sunucusu trafik kaynağı anonimleştirme sağlar.
IP adresi çevrim içi veri alışverişinin yanı sıra fiziksel olarak da izlenmenizi kolaylaştırır. Proxy sunucuları bu noktada devreye girer ve IP adresinizi gizlemenizi sağlar. Bir internet sitesine girmeye çalıştığınızda önce Proxy sunucusunda filtreleme gerçekleşir ve böylece IP adresiniz değişir.
Proxy sunucum açık mı yoksa kapalı mı olmalı? IP'nizi değiştirmek ve anonim bir proxy sunucusu kullanmak istiyorsanız sunucunuzu açık tutmak en iyisidir.
İlgili 30 soru bulundu
İnternet hızını yavaşlatabilir
Birçok kullanıcı aynı anda bir proxy sunucusuna bağlanırsa, sunucuyu yavaşlatabilir. Ayrıca, proxy'ler trafiğinizi doğrudan internetteki web sunucularına gitmek yerine bir aracı aracılığıyla yönlendirdiği için, bu ekstra adım da yavaşlamalara sebep olur.
Yasalar açıktır. Ayrıca teknik olarak vekil sunucu filtrelenmeside mümkündür.İp ler izlenebilir, takip edilebilir, yollanan bütün şifresiz paketleriniz herkes tarafından okunabilir. 1. TCK da proxy kulanımını suç sayan herhangi bir madde yoktur.
Yani VPN kullanarak çevrimiçi gezindiğinizde VPN sunucusu, verilerinizin kaynağı olur. Bu da, internet servis sağlayıcınızın veya diğer üçüncü tarafların hangi web sitelerini ziyaret ettiğinizi veya hangi bilgileri girdiğinizi görmesini engeller.
Internet' e erişim için mutlaka bir proxy servisine ihtiyaç yoktur, ancak; size en yakın bir servis noktasındaki proxy servisini kullanmanız, Internet erişiminizi bir hayli hızlandıracaktır.
Proxy sunucuları, gelen veya giden internet trafiğini tarayarak zararlı içerikleri engelleyebilir. Örneğin, kötü niyetli web sitelerine veya zararlı dosyalara erişimi engelleyebilir veya virüs taraması yapabilir. Proxy sunucusu, ek bir güvenlik katmanı sağlayarak çevrim içi tehditlere karşı koruma sağlar.
Kısaca, bir VPN kullanmak: Özel bilgilerinizi korur. Paylaştığınız bilgiler sizin tercih ettiğiniz ülkedeki VPN sunucularında muhafaza edilir ve bu nedenle, sizinle bağlantılı değildir. Yasal VPN hizmetleri aramalarınızı kaydetmez ve hiç kimse hangi siteleri ziyaret ettiğinizi bilemez.
İnternet bağlantınızı hızlandırın
İpucu: VPN bağlantınızı sürekli açık tutarak bu tür tatsızlıkların önüne geçebilirsiniz. VPN, internet bağlantınızı şifreler; böylece internet hizmet sağlayıcınız bağlantınızı incelemek istese de hiçbir şey göremez. En iyi hızlar için fiziksel konumunuza en yakın sunucuyu seçin.
Güvenilir olmayan bir VPN uygulaması nedeniyle virüslere maruz kalabilir, kişisel bilgileriniz çalınabilir, hatta cihazınız yasal olmayan işlemler için kullanılabilir. Bir VPN sunucusuna bağlandığınız andan itibaren artık o sunucunun sizin adınıza internet bağlantınızı yönetmesine izin vermiş olursunuz.
Evet, VPN kullanımı kesinlikle güvenlidir. VPN internetteki verilerinizi ve gizliliğinizi korumak için en iyi araçlardan biridir. İnternet kısıtlamaları sıkı olan bazı ülkeler VPN'leri yasakladığı için, dünyadaki birkaç ülkede güvenli olmasına rağmen VPN kullanmak yasal değildir.
“İnternet Özellikleri” uygulamasında sağ alt kısımda bulunan “Yerel Ağ Ayarları” butonuna basın. “Ara Sunucu” bölümünde bulunan “Yerel ağınız için bir proxy sunucusu kullanın” yazısının yanındaki kutuyu işaretleyin. “Adres” kısmına proxy adresinizi yazarak “tamam” deyin.
Hangi VPN sunucusuna bağlanırsanız bağlanın, nerede olursanız olun otomatik olarak olabilecek en yüksek hızı alırsınız. Özellikle daha az güvenilir İnternet bağlantıları üzerinde %400 oranına varan yüksek hız bekleyebilirsiniz.
VPN kullanarak mevcut bağlantı hızının üstünde bir artış elde edemezsiniz. Bunun iki ana nedeni vardır. İlk olarak VPN size internet sağlayıcınız tarafından sunulan bant genişliğini arttıramaz. Bu nedenle sahip olduğunuz internet hızının ötesine geçemezsiniz.
ExpressVPN piyasadaki en hızlı VPN'dir ve isterseniz onu hemen kendiniz de test edebilirsiniz.
Rapora göre VPN servislerinin internet sitelerini erişime en çok engelleyen 10 ülkeden 7'si Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerini kapsayan MENA bölgesinde bulunuyor: Yemen, Suudi Arabistan, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Katar, Özbekistan ve Rusya.
Veri hırsızlığına karşı en güvenilir yöntemler arasında yer alır. Siber saldırılara karşı şirket cihazlarını korur. Kurumsal firma ağına bağlı olan tüm cihazların ve verilerin korunmasına olanak sağlar. VPN sadece bilgisayarları değil telefon ve tablet gibi ağa bağlı cihazları da korumak için tercih edilebilir.
BTK, operatörlere gönderdiği talimatla söz konusu VPN servislerinin engellenmesiyle kalmayıp, alternatif erişim yöntemlerinin sürekli olarak takip edilmesini, trafik ve miktarındaki değişimin izlenmesi ve raporlanmasını da istedi. Aslına bakacak olursak BTK, 2016 yılından beri VPN servislerini engelliyor.
Elit Proxy'ler, web trafiğini koruma konusunda ve IP adreslerini gizlemede son derece yeteneklidir. Sunucular arasında, stabil, güvenilir ve hızlı bir iletişim olanağı sunar. Deneme süreleri dışında ücretsiz bir kullanımı yoktur.
İnternet üzerindeki istenilen bir veriye ulaşmak için Chrome, Firefox v.b. İnternet tarayıcılarına eklenti olarak da kurulabilen VPN veya Proxy servisleri ücretli veya ücretsiz olabilirler.
VPN bağlantısı, çevrimiçi veri trafiğinizi gizler ve dışarıdan erişilmelerine engel olur. Şifrelenmeyen veriler, ağa erişimi olan ve görmek isteyen herkes tarafından görüntülenebilir. VPN sayesinde bilgisayar korsanları ve siber suçlular bu verilerin şifresini çözüp verileri kullanamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri