Meyve ağaçlarının bir yıl meyve verip, ertesi yıl çok az meyve vermesi ya da hiç meyve vermemesi periyodisite olarak adlandırılır.
Birinci Anlam: Nasıl ki her ağaç meyve vermiyorsa, her insan da uzmanı olduğu konularda fazla üretken olmayabilir.
Soğuklama ihtiyacı karşılanmayan kayısı ve benzeri ağaçların çiçek tomurcukları aşırı dökülür ve yaprak tomurcuklarında düzensiz uyanmalar görülür. Döllenmenin yetersiz olduğu küçük meyveler dökülür ve dökülmeleri de normaldir.
Elinde balta olan söze başlar; “bu ağaç meyve vermiyor, ben bu ağacı keserim” diye hitap eder.
Kayısı ağacının meyve verme süresi ağacın anacına göre değişim göstermektedir. Bodur veya yarı bodur anaçlarda 1-2 sene içinde meyve verir fakat ağacın gelişimi için meyvelerin koparılması gerekir. Meyveler kopartılmaz ise ağaç gelişimi yavaşlar. Klasik anaçlarda ise 4-5 yıl sonra yatarlar.
İlgili 35 soru bulundu
Toprak İsteği: Kayısı ağacı; yarı sıcak ve sıcak bölgelerde, arazinin bol güneş gören güney yönlerinde, derin, geçirgen, az meyilli, sıcak ve besin maddelerince zengin, tınlı ve hafif kireçli, tınlı, kumlu tınlı ve humuslu top- raklarda iyi gelişme gösterir ve meyve kalitesi artar.
Satın aldığınız kayısı fidanı klasik anaçlı yani kök sistemine sahipse meyve vermesi, çoğunlukla 4 yılı bulur. Dikilen kayısı fidanı bodur ya da yarı bodur bir meyve fidanı ise, 1-2 yıl sonra rahatlıkla o ağaçtan ürün alabilirsiniz.
kumral kadınlarda sıkça karşılaşılan meme türüdür. büyüklük olarak portakal meme standartlarındadır fakat ona nazaran daha yumuşak disiplinlidir. meme yüzeyinde ele hoşgelen belli belirsiz tüyler en büyük özelliklerindendir şeftali memenin.
Kadifemsi dokusundan hoşlanmayanlar için son yıllarda Bursa'da nektarin denilen tüysüz bir çeşidi yaygın olarak üretilmeye başlandı."
Erik ve şeftalinin aynı dalda aşılanmasından meydana geldiği bilinen nektarin birçok hastalığa iyi gelmektedir. Tüysüz şeftali diye kendini halk arasında tanıtmıştır.
Kayısı ağaçları hasattan 7-10 gün önce mutlaka sulanmalıdır. Ağır killi topraklarda ağaçlara fazla su verildiğinde ağaçlar zamk çıkarır, yapraklar küçülür, sararır ve ağaç bir süre sonra kurur.
Eğer ağaçlarımızda azot ve fosfor eksikliği varsa, döllenme yeterli olsa bile, aşırı dökülmeler meydana gelebilir. Bu yüzden bol çiçek ve yeterli döllenme olmasına rağmen meyve tutmayan ağaçlarda çiçeklenmeden 3 hafta önce nitratlı gübrelerin verilmesi dökülmeleri azaltır veya önler.
İlkbahar ve sonbahar ayları kayısı budaması için en uygun dönemlerdir.
[1] Dıştan verimli gibi görünen herkes verimli olmaz.
“Ağaç çiçeklenmeden meyve vermez” atasözünde emek vermeden bir ürünün elde edilemeyeceği vurgulanırken, “çoban olmadan sürü olmaz” atasözünde ise bazı ekonomik faaliyetlerin ancak belirli meslek adamlarıyla sürdürülebileceği dile getirilmektedir.
Gelelim bonsai hakkında sıkça duyulan yanlış bilgilere. Bonsai bir bitki türü değildir. Pek çok ağaç türü bonsai formuna evrilebilir.
Yeni yetişen ağaca FİDAN denir.
Bu kelime konusunda bilmemiz gereken başka bir şey ise fidanlar ekilmez, dikilir.
Bursa, şeftalisiyle ünlü bir şehirdir. Bursa'da çok farklı türleri yetişen şeftali, yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biridir. Dünyaya Çin´den yayıldığı düşünülen şeftali uzun yaşam ve ölümsüzlük sembolü olarak görülür.
Herşeyin en minimumunu alır çünkü bütçesi kısıtlıdır ve kilonun 4 de biridir. yani 4 erkeğe 1 kızın düştüğü fakultenin herhangi biryerinde türemiştir bu söz. Minimum sistem gereksimleri gibi "250 gram yeter" anlamında kullanılır kızlara karşı.
Sıfat olarak kullanılırsa muhtemelen ; sert, doğal, değişime uğramamış bir karaktere sahip , özgün, bozulmamış kişi.. ben böyle bir erkeğim demiş sana..
Vulva. Kadın genital organının pubis ve perine hariç bölümüne vulva denir. Vulva, vajina, idrar çıkış deliği ( üretra ağzı), klitoris, küçük dudaklar (labium minus) ve büyük dudaklardan ( labium majus) oluşur. Bu bölgeye halk arasında vajina demek alışkanlık haline gelmiştir.
Ortalama meyve ağırlığı 25,1 g ve ağaç başına ortalama verim 54 kg'dır.
Ortalama olarak bir rakam vermemiz gerekir ise tam verime geçmiş kayısı ağacından cinside bağlı olmakla beraber ortalama 50-90 kilogram arasından meyve alınır.
Malatya'da üretilen kayısı çeşitlerinin başında Hacıhaliloğlu çeşidi gelir. Malatya'da üretilen kayısının % 90'ına yakını bu çeşitten yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri