Samsung Gear VR, film izlemek söz konusu olduğunda, özellikle Netflix, yerleşik Video uygulaması, Hulu ve Samsung VR olmak üzere birkaç seçeneğe sahiptir. Bunlar Gear VR'ınızdaki Oculus mağazasında mevcuttur, dolayısıyla onları bulmak için uzağa gitmenize gerek kalmaz.
Pratik kullanıma sahip ve ayarlanabilir kafa bandı sayesinde Vestel VR Bluetooth Kumandalı 3D Sanal Gerçeklik Gözlüğü ile dilediğiniz 3D filmi izleyebilir ya da 3D oyun oynayabilirsiniz.
Sinema Oculus Rift'ten (sanal gerçeklik gözlüğü) önce sinema değildi. Artık sanal gerçeklik gözlüğüyle bir filmi 360 derece izleyebiliyoruz. İşte size bugüne kadar çıkmış ve 360 derecede izlenmeyi haketmiş 12 film, pornolar hariç.
Netflix VR uygulaması ile VR gözlük sahipleri Android'de dizi ve filmleri sanal gerçeklik formatında izleyebilecek. Ücretsiz olarak sunulan Netflix VR'ı kullanabilmeniz için Netflix üyeliğinizin olması gerekiyor. Bir ev ortamı oluşturan Netflix VR uygulaması başarılı ambiyansı ve kolay kullanımı ile dikkat çekiyor.
İlgili 21 soru bulundu
Kilopat. Öncelikle Oculus Quest 2 kendinden bir yazılıma sahip değilse ve bilgisayarda kullanacaksanız iyi bir bilgisayara ihtiyaç var. Zayıf bir işlemcin ve ekran kartın varsa VR oyunları açılmayabilir bile.
12 yaşın altındaki çocuklar PS VR'ı kullanmamalıdır.
Reeder cihazlarınızın VR gözlük desteklemesi için herhangi bir ek gereksinimi yoktur. Cihazınızın ebatına göre, internet üzerinden veya piyasada bulunan gözlüklerden faydalanarak VR deneyimi elde edebilirsiniz. Google VR gözlüğü ve uygulamaları hakkında detaylı bilgi için: “Google CardBoard”a bakabilirsiniz.
VR olarak da bilinen sanal gerçeklik gözlükleri; telefon, tablet, bilgisayar, televizyon gibi elektronik cihazlara bağlanarak kullanılabilir.
Sanal gerçeklik gözlüğünün en yaygın olarak kullanıldığı alanlar video ve oyun sektörüdür.
Sinemada daha çarpıcı görüntü kalitesi izlemek adına 3D, IMAX ya da 4DX teknolojilerine sahip sinema salonlarını tercih ediyoruz. Bugüne kadar gözlükle 3D sinema deneyimini yaşadığımız teknoloji, artık gözlüksüz de yaşanabilecek.
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen bu yeni görüntüleme teknolojisi sayesinde artık sinemada üç boyutlu film izleyebilmek için gözlük takma şartı son buluyor.
Sanal gerçeklik gözlükleri, gözleri tamamen kapatacak şekilde kullanıcın başına sabitlenerek kullanılır. Ekran olarak sanal gerçeklik gözlüğünün uyumlu olduğu bir akıllı telefonu içine yerleştirmek yeterlidir. Özellikle ilk kullanımda başı sağa sola hızlı hareket ettirmek baş dönmesi sorunu yaşatabilir.
Bu teknolojinin adı Virtual Reality (VR). Türkçe karşılığı Sanal Gerçeklik olarak çevrilen VR temel olarak, gözlerinizi tamamen saran bir gözlük vasıtasıyla bilgisayar ekranında görmeye alışık olduğumuz 3 boyutlu sanal dünyaların içinde dolaşabilmemize olanak sağlayan bir teknoloji.
Sanal gerçeklik gözlüğü , günümüzde yaygın olan LED , LCD , Plazma gibi teknolojiler ile üretilmiş telefon , bilgisayar ve diğer birçok aygıtın ekran görüntüsünü daha gerçekçi göstermek , göz yanılmaları ( hileleri ) sayesinde görüntüyü daha gerçekçi olarak algılatmak için tasarlanmış teknolojik gözlüklerdir.
Sanal Gerçeklik (VR), 3D modelleme veya 360 derece video çekimi ile benzetilmiş bir ortam yaratmak için bilgisayar teknolojisinin kullanılmasıyla 5 duyu organımızın, sanal bir dünyanın içerisinde gerçekten bulunuyormuşuz gibi hissetmesini sağlayan dijital ve fiziksel elementlerin bütününe sanal gerçeklik denir.
2022'de tanıtılan Sony PlayStation VR2, en iyi gözlükler listesinde yer alıyor. Sony bu gözlükte göz başına 2000×2040 piksel çözünürlük desteği ekliyor.
Meta VR Sistemleri oyuncak değildir ve 13 yaşından küçük çocuklar tarafından kullanılmamalıdır.
Mobil cihazlar için tasarlanan sanal gerçeklik gözlükleri Android ve IOS işletim sistemine sahip olan cihazlarla tam bir uyum sağlar.
Sanal gerçeklik, ilk izlenimde oyun tabanlı olduğu düşünülse de; farklı sektörlerde ve konularda gün geçtikçe büyüyen uygulama alanları sunuyor. Şu anda dünyada ivme kazanan 5 temel kullanım alanından söz edilebilir: Eğlence, Mimarlık-İnşaat, Eğitim, Sağlık ve Kültür-Turizm.
İngilizce “Virtual Reality” kalıbının kısaltması “VR” adıyla bilinen sanal gerçeklik; kişiye bilgisayar ortamında yaşanan olayların günlük hayatta, olayın adeta içindeymiş gibi yaşaması imkânını sağlayan ortamdır. Sanal gerçeklik tamamen bilgisayar ile oluşturulmuş sanal bir ortamda deneyim sağlanmasıdır.
Sanal gerçeklik (İngilizce: virtual reality; VR), teknoloji kullanılarak oluşturulan kurgular ile gerçek ve hayalin birleştirilmesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri