Sanal gerçeklik gözlükleri, VR uyumlu cihazlara bağlandığında görüntüyü 3D olarak aktarır. Bu süreçte gözlük, gözlere aralarında çok az fark olan iki görüntü gönderir ve bu sayede görüntü gerçekmiş gibi yansıtılır.
Sanal gerçeklik gözlüğü bulunduğu ortamdan farklı bir ortamdaymış gibi algılanmasını sağlayan yeni bir teknolojidir. Kullanıcılar başlarına geçirdikleri bir sanal gözlük ile gerçek dünya ile tamamen bağlantılarını kopararak farklı bir dünyanın kapılarını aralıyor.
Sanal gerçeklik gözlüğü , günümüzde yaygın olan LED , LCD , Plazma gibi teknolojiler ile üretilmiş telefon , bilgisayar ve diğer birçok aygıtın ekran görüntüsünü daha gerçekçi göstermek , göz yanılmaları ( hileleri ) sayesinde görüntüyü daha gerçekçi olarak algılatmak için tasarlanmış teknolojik gözlüklerdir.
Sanal gerçeklik (İngilizce: virtual reality; VR), teknoloji kullanılarak oluşturulan kurgular ile gerçek ve hayalin birleştirilmesidir.
Sanal Gerçeklik (VR), 3D modelleme veya 360 derece video çekimi ile benzetilmiş bir ortam yaratmak için bilgisayar teknolojisinin kullanılmasıyla 5 duyu organımızın, sanal bir dünyanın içerisinde gerçekten bulunuyormuşuz gibi hissetmesini sağlayan dijital ve fiziksel elementlerin bütününe sanal gerçeklik denir.
İlgili 16 soru bulundu
Meta VR Sistemleri oyuncak değildir ve 13 yaşından küçük çocuklar tarafından kullanılmamalıdır. Küçük çocukların büyük kullanıcılara göre yaralanma ve olumsuz etkiler yaşama olasılığı daha yüksektir.
Samsung Gear VR, Samsung Electronics şirketinin ilk nesil Sanal gerçeklik kulaklığıdır. Oculus VR ile işbirliği içinde Samsung tarafından üretilmişdir. Kulaklık, 27 Kasım 2015 tarihinde serbest bırakıldı. Touchpad ve geri düğmesi.
Geçmişte, teknoloji beceri eğitimi, ameliyat simülasyonu, robotik cerrahi ve fobi tedavisinde kullanılan VR teknolojisi, sağlık uzmanlarının hastalar için herhangi bir risk oluşturmadan güvenli bir ortamda yeni beceriler uygulamalarına ve mevcut becerileri yenilemelerine olanak tanıyor.
AR, %25 sanal, %75 gerçek dünyadan oluşmaktadır. Özetle AR ve VR gözlükleri arasındaki en temel fark, VR sizi gerçek evrenden alıp farklı bir evrenin içine sokarken, AR ise sizi gerçeklikten koparmadan gördüğünüz görüntüleri geliştirir. Bu durum daha basit bir şekilde de açıklanabilir.
Virtual Reality VR, bilgisayar ve özel kameralar ile tasarlanarak yapılan görüntülerde insanların gözlük sayesinde deneyimleme sistemine denir. Gözlük içerisine yerleştirilen 2 ekran ile sanal gerçeklik için tasarlanmış video görüntüleri, oyunları ve yazılımları deneyimlemelerine olanak sağlıyor.
VR olarak da bilinen sanal gerçeklik gözlükleri; telefon, tablet, bilgisayar, televizyon gibi elektronik cihazlara bağlanarak kullanılabilir.
Artık sanal gerçeklik gözlüğüyle bir filmi 360 derece izleyebiliyoruz. İşte size bugüne kadar çıkmış ve 360 derecede izlenmeyi haketmiş 12 film, pornolar hariç.
Cam, mümkün olduğunca koyu renk olup, maruz kalınan ışığı da en az %50 oranda azaltmalıdır. Bunun yanı sıra gözlük camının kaliteli olduğu, gözlük takıldıktan sonra dikey çizgiye odaklanıp odaklanmadığı ile de anlaşılabilir. Dikey çizgiye odaklanıyorsa gözlük camının kaliteli olduğunu söyleyebiliriz.
Bu teknolojinin adı Virtual Reality (VR). Türkçe karşılığı Sanal Gerçeklik olarak çevrilen VR temel olarak, gözlerinizi tamamen saran bir gözlük vasıtasıyla bilgisayar ekranında görmeye alışık olduğumuz 3 boyutlu sanal dünyaların içinde dolaşabilmemize olanak sağlayan bir teknoloji.
Sanal gerçeklik gözlükleri, gözleri tamamen kapatacak şekilde kullanıcın başına sabitlenerek kullanılır. Ekran olarak sanal gerçeklik gözlüğünün uyumlu olduğu bir akıllı telefonu içine yerleştirmek yeterlidir. Özellikle ilk kullanımda başı sağa sola hızlı hareket ettirmek baş dönmesi sorunu yaşatabilir.
Bazı sanal gerçeklik gözlükleri, bir VR uygulamasını mümkün olan en sürükleyici şekilde görüntülemek için cep telefonunuzu gözünüze uygun mesafede tutan basit ve plastik gözlüklerdir. Bazıları ise, başka bir düzeyde izleme ve görüntüleme yetenekleri sunmak için bir ekran ve bazı işleme ekipmanlarından oluşur.
Reeder cihazlarınızın VR gözlük desteklemesi için herhangi bir ek gereksinimi yoktur. Cihazınızın ebatına göre, internet üzerinden veya piyasada bulunan gözlüklerden faydalanarak VR deneyimi elde edebilirsiniz. Google VR gözlüğü ve uygulamaları hakkında detaylı bilgi için: “Google CardBoard”a bakabilirsiniz.
Artırılmış Gerçeklik (AR) Nedir? Sanal gerçeklik (VR) gibi, artırılmış gerçeklik (AR) de gelişmiş bir alanda bağlantı kurmamıza yardımcı bir alandır. VR görüşünüzün yerini alırken AR ise sanal gerçekliği destekler. Ayrıca, Microsoft HoloLens ve çeşitli kurumsal düzeydeki "akıllı gözlükler" gibi AR cihazları şeffaftır.
Sürükleyici videolar veya küresel videolar olarak da bilinen 360 videolar 360 VR video olarakta bilinir, her yöndeki bir görüntünün çoklu lensler ile 360 derece çekim yapan kameralar ile aynı anda kaydedildiği, çok yönlü bir kamera veya bir kamera koleksiyonu kullanılarak çekilen video kayıtlarıdır.
VR oyunlarını desteklemek için, bilgisayarın işletim sistemi ve bağlantı noktalarının uyumlu olması gerekmektedir. Windows 10 işletim sistemi, genellikle VR oyunları için tercih edilen seçenektir. USB 3.0 bağlantı noktaları ve HDMI veya DisplayPort bağlantıları, VR başlığının bağlanması için gereklidir.
Kilopat. Öncelikle Oculus Quest 2 kendinden bir yazılıma sahip değilse ve bilgisayarda kullanacaksanız iyi bir bilgisayara ihtiyaç var. Zayıf bir işlemcin ve ekran kartın varsa VR oyunları açılmayabilir bile.
Daha sonra geliştirilen ikinci nesil Gear VR serisi ise Samsung S6 ve S6 Edge telefonlarıyla uyumluluk gösteriyor. Yeni telefonlar geliştirildikçe ve teknoloji geliştikçe yeni bir seri daha üreten Samsung, son olarak piyasaya sunduğu Gear VR Innovator Edition ise Note 4 hariç bütün telefonlarla uyumlu.
VR deneyiminizi telefonunuza veya Chromecast'in etkinleştirildiği bir cihaza yansıtabilirsiniz. Quest 2 veya Quest başlığınızı kurabilirsiniz.
Her modelle de uyumlu olmayan Gear VR, Samsung'un amiral gemisi cep telefonlarıyla uyumlu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri